VTS avondreeks

6 avonden rond het Vanishing Twin Syndroom

Volg eerst Trauma essentials

Vanishing Twin Syndroom

Traumaverwerking van het VTS syndroom

Volg vooraf de trauma essentials

als kader voor VTS traumaverwerking

Deze reeks van 6 avonden wordt meermaals per jaar ingericht op vrijdagavonden.

Bijdrage € 330 incl BTW

Het traject voor VTS of vanishing twin syndrome is een persoonlijk groeitraject om de typische problemen die ontstaan na het verlies van een tweeling in de baarmoeder te helen. VTS geeft een heel specifieke cocktail van kenmerken en als vanishing twin denk je: iedereen heeft dit toch. Terwijl de andere mensen denken: wat een rare mix van kenmerken.

Eindelijk stoppen met zoeken en weer rust in jezelf vinden!

Uit recent onderzoek blijkt dat 1 persoon op 8 ooit deel zou geweest zijn van een tweeling (tweeling syndrome). Door het gebruik van de echografie tijdens de zwangerschap is dit ontdekt en vastgesteld kunnen worden. Ondertussen zijn de eerste mensen met het Vanishing Twin Syndrome (VTS), ruim 25 jaar geleden vastgesteld, op een leeftijd gekomen dat men onderzoek kan beginnen doen naar het effect van deze gebeurtenis op hun leven. Via de techniek van familieopstellingen is het ondertussen ook reeds mogelijk vast te stellen of er inderdaad sprake geweest is van een “verdwenen tweeling”, wat leidt tot verdwenen tweeling syndroom.

Persoonlijk groeitraject voor mensen die ooit in de baarmoeder deel van een tweeling waren.

Open Mind begeleidt mensen met vanishing twin sinds 2006 privé en in groep en heeft een lijst opgesteld van kenmerken.

Kenmerken vanishing twins

Er is een profiel zich aan het tonen, als een soort cocktail van eigenschappen waaraan meeste vanishing twin lijken te voldoen. Hieronder een kleine test van een 20-tal specifieke eigenschappen. Lees je dit als tweeling (vanished twin), dan zal je je automatisch afvragen of niet iedereen dit heeft. Het antwoord is neen. Vele mensen hebben sommige eigenschappen, een vanished twin heeft ze bijna allemaal.

Deze “Flair”-test voor lost twin is nog in wording. Het vreemde eraan is dat mensen met vanishing twin syndrome zich afvragen of niet iedereen dit heeft terwijl anderen zich doorgaans afvragen wat voor vreemde vragen dit zijn. Als je jezelf herkent in deze vragen en je kan maar niet “pakken” wat met jou gaande is, dan is dit misschien een mogelijkheid.

Naast deze vragen bestaan verschillende testen om vanuit je onbewuste informatie over deze gebeurtenis naar boven te krijgen.

Healing van dit vanishing twin syndrome is niet zo eenvoudig en vereist een zorgvuldige aanpak op verschillende vlakken. Een healingtraject voor vanishing twins duurt tussen 6 maand en 2 jaar.

Vanuit familieopstellingen en privé-sessies komen regelmatig mensen met het vanished twin syndroom naar voor. De healing is krachtiger in een groepsproces. Het traject rond vanishing twin is uitgegroeid tot een reeks van 6 avonden.

Mensen die last hebben van het vanishing twin syndroom (ook womb twin survivor genoemd) kennen waarschijnlijk wel hun innerlijke saboteur die wat ze écht willen bereiken binnen de kortste keren verhindert door tal van omstandigheden, toevalligheden en overmacht. Het is een belangrijk deel van de aanpak deze saboteur onder controle te krijgen en een duidelijke verbintenis om regelmatig samen te komen is absoluut noodzakelijk.

Vanishing twin:

De meesten weten niet zeker of het vanishing twin syndrome wel van toepassing is. De vragenlijst hierboven is slechts een indicatie. Het is niet omdat je je overal in herkent dat dit met zekerheid zo is. Omgekeerd kan het ook zijn dat je reeds tal van problemen verwerkt hebt of dat je van een heel deel van je gevoelens afgesneden bent zodat je je ook niet herkent. De informatie zit echter wel nog steeds in de cellen van je lichaam. Deze kan door een reeks eenvoudige oefeningen naar boven gehaald worden. Er worden tal van tests gedaan om te zien of je reageert op bepaalde oefeningen. Er wordt ook nagegaan of dit traject wel het juiste is om te volgen. Misschien is het beter eerst iets anders te volgen. Het is belangrijk dat iedereen in de groep zich op zijn plek voelt. Het volgen is dan ook noodzakelijk voor deelname aan het traject. Heb je het moeilijk om in groep te functioneren, dan kan het traject ook privé gevolgd worden bij Sabin.

Wie ben ik?

Omvat alle facetten van de zoektocht naar je eigen identiteit, het verliezen van jezelf, spiegelen, projectie en tal van interactiepatronen tussen mensen. Doordat je tweeling ooit verdwenen is, bestaat de neiging om gemakkelijk te versmelten of op een eiland te gaan leven. Contact met anderen is vaak gestuurd door je tweelingstuk. Je leert steeds meer en meer onderscheid maken tussen jezelf en de tweeling of drieling (sommigen waren zelfs met 3 in de baarmoeder). Doel is een stuk sterker in je eigen centrum gaan staan en blijven, gekende interactiepatronen die jou steeds in de knoei brengen snel leren herkennen en anticiperen, beter leren keuzes maken op tal van vlakken en een grotere eigenwaarde opbouwen.

Ik en relaties!

Dit behandelt de verschillende vormen waarin het vanishing twin zich manifesteert in relaties. Van versmelten tot de hevigste ruzies, hoe liefde en haat samengaan, omgaan met agressie, jezelf blijven in de liefde, geven en ontvangen en nog meer thema’s horen in dit blok thuis.  Als belangrijkste doel is het voorkomen van het herhalen van “de breuk”. In vele gevallen stel je vast dat in een relatie ruzies ontstaan die totaal niet in verhouding zijn tot wat gebeurd is. Dit leren zien en beheersen maakt een relatie veel aangenamer en maakt ze terug mogelijk. Dit blok zal je leren omgaan met de ups en downs van een relatie, op een gezonde manier leren omgaan met liefde en agressie.

Je kwaliteiten!

Vele mensen met vanishing twin hebben tal van kwaliteiten die ze niet helemaal durven gebruiken. Je zou kunnen zeggen, iedereen heeft dit toch. Ja maar…. in het geval van vanished twin is er iets bijzonders. Jij zal bijvoorbeeld in een project 80% van het werk doen en de ander mag met de eer gaan lopen. Dit is een patroon eigen aan vanished twin. Je vindt je eigen kwaliteiten maar normaal en kan ze heel moeilijk naar waarde schatten. Iemand die maar de helft van die kwaliteiten heeft en daarmee hoog van de toren blaast, doet dan ook je bloed koken. De weg naar jouw “full potential” en leren omgaan met jouw schuldgevoel zijn de belangrijkste facetten. Er wordt heel wat informatie gegeven samen met oefeningen en testen om daar verder thuis mee aan de slag te gaan.

Werken in groep heeft andere mogelijkheden dan privé-sessies en is bovendien goedkoper.

Even “Vanishing twin syndrome” intikken op Google geeft alvast volgende links.

TIP:  Geef jezelf dit traject cadeau zodat je eindelijk kan stoppen met zoeken!

Data

Workshopdagen:

Vanishing Twin traject 2019

Reeks van 6 maandagavonden: (gestart)

18/11/2019
25/11/2019
02/12/2019
09/12/2019

Vanishing Twin traject 2020

Reeks van 6 maandagavonden:

20/04/2020
27/04/2020
04/05/2020
11/05/2020
18/05/2020
25/05/2020

Uren:

avond: van 20u00 tot 22u00, welkom vanaf 19u30

Prijs

Bijdrage:

330 euro, incl BTW

Wens je de reeks opnieuw te doen, dan betaal je slechts de helft.

Interesse? Schrijf je snel in!

Opmerkingen:

Draag makkelijke kledij en breng eventueel sokken of pantoffels mee.

Locatie

Open Mind:

Bredestraat 11-15 Lievegem (Lovendegem, bij Gent)

L: 3.6181268000000273 | B: 51.10957570000001

Voor Wie?

Voor iedereen toegankelijk die zich herkent in de vragenlijst van vanishing twin én reeds de opleiding tot Traumatherapeut Essentials heeft gevolgd. Deze reeks is heel intens en ingrijpend, er wordt ook heel wat huiswerk gegeven. Heb je geen tijd hiervoor, dan wacht je beter met het volgen van dit traject tot je er echt tijd kan voor maken.

Mild Medium Spicy

Medium tot Hoog prikkelniveau

Je dient over voldoende reserves te beschikken om dit healingstraject te kunnen volgen.

What’s Special

Open Mind is de pionier in België en Nederland in het ontwikkelen en geven van het VTS traject. Healing van dit vanishing twin syndrome is niet zo eenvoudig en vereist een zorgvuldige aanpak op verschillende vlakken. Je kan het traject ook in privé sessies volgen. Toch is het een meerwaarde om het ganse traject in groep door te lopen.

Veel gestelde vragen

Sabin Van Crombrugge

Sabin Van Crombrugge

Trainer-Kinesitherapeut-Psycholoog

Sabin is kinesitherapeute en psychologe en geeft het VTS traject in Open Mind. Sabin begeleidt mensen privé en in groep rond VTS.

 • je bent je heel goed bewust van de noden van een ander, maar gemakkelijk gekwetst als een ander jouw noden niet ziet
 • je bent heel begaan met het thema leven en dood
 • in je emoties kan je gemakkelijk “over the top” reageren, je leeft emotioneel vaak in uitersten, of je bent van je emoties totaal afgesneden
 • het is gemakkelijk allerhande projecten op te starten; afwerken is een andere zaak
 • een tafeltje met twee stoelen is mooier dan met één stoel of drie stoelen. Dingen horen per twee om mooi te zijn.
 • je zoekt in je partner een soulmate
 • je bent hoog gevoelig
 • je hebt twee heel contrasterende kanten in je persoonlijkheid. Soms ben je bv heel erg verlegen terwijl je ook in andere situaties heel erg op de voorgrond staat
 • als je je kwaliteiten helemaal gebruikt voel je je schuldig tegenover iemand die die kwaliteiten niet heeft. Je zal aan je collega met minder kwaliteiten het krediet geven van wat jij gedaan hebt
 • je hebt een natuurlijke empathie
 • het heeft niet lang geduurd voor je besefte dat jij anders was dan de anderen
 • in je leven kom je regelmatig situaties tegen dat je dingen of personen dient los te laten. Vaak blijft een “waarom” achter
 • het is moeilijk om bij je innerlijke rust te komen
 • je bent al heel je leven op zoek, maar niets brengt je voldoening. Je zoekt steeds een nieuwe uitdaging of ervaring op, je steekt een heel deel energie in het zoeken zonder te weten naar wat
 • afscheid nemen op een feestje is moeilijk. Ofwel wacht je tot de laatste, ofwel ga je er liefst in het geniep vandoor
 • je doet steeds teveel dingen tegelijk
 • je bent perfectionist en tegelijk heel slordig
 • foto’s betekenen iets speciaal voor jou. ofwel wil je er helemaal niet op en trek je liever zelf foto’s ofwel moet je op elke foto staan
 • je innerlijke saboteur is je beste vriend, je komt hem vaak tegen, bent er heel erg kwaad op, maar gebruikt hem om je zin te krijgen
 • als je ergens komt, scan je eerst en vooral de gezichten
 • als kind had je ingebeelde speelkameraden, je speelt bv cowboy en indiaan tegelijk
 • aanvallen van plotse lage eigenwaarde, terwijl je weet dat je heel veel kwaliteiten hebt
 • vrijheid is belangrijk, je hebt veel ruimte nodig, die je niet durft in te nemen
 • in groep voel je je verantwoordelijk voor het welzijn van de anderen
 • je spreekt gemakkelijk in de “wij” vorm
 • je wordt gemakkelijk gestuurd door wat moet of zou moeten
 • je bent mannelijk, maar hebt een sterke vrouwelijke kant of je bent vrouwelijk maar hebt een sterke mannelijke kant
 • je voelt je soms veilig en soms onveilig, los van de uiterlijke omstandigheden
 • diep van binnen voel je je vaak op verschillende vlakken op de tweede plaats
 • financieel heb je nooit echt tekort, maar ook nooit over. Als er dan al eens veel geld binnenkomt, dan is het er door voor je het weet.

Toekomstige Startdata van Workshops VTS persoonlijke groei

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda

Geen activiteiten meer die starten

Toekomstige Startdata van Opleidingen traumawerk

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda

woe17jun19:0020:30Infosessie TraumahealingGratis online Zoom webinar19:00 - 20:30

ma13jul10:0013:00Opleiding Traumahealing Essentials - voormiddagStart opleiding10:00 - 13:00

ma13jul14:0017:00Opleiding Traumahealing Essentials - namiddagStart opleiding14:00 - 17:00

di22sept10:0017:00Traumahealing ProStart Opleiding10:00 - 17:00

woe23sept14:0017:00Opleiding Traumahealing EssentialsStart opleiding14:00 - 17:00

zon01nov14:0017:00Opleiding Traumahealing EssentialsStart opleiding14:00 - 17:00

error: De inhoud van deze site is beschermd door Copyright - Intellectueel eigendomsrecht !! Vraag toestemming via info@centrumopenmind.be om deze te mogen gebruiken.
X