Systemische Coach

familie- | organisatie- | systeem- | opsteller

Opleiding Systeemcoach

Wordt familieopsteller, organisatieopsteller individueel en in groep

Essentials opleiding Systeemcoach bestaat uit 6 dagen (€950 particulieren, €1.149,50 zelfstandigen). Pro opleiding Systeemcoach bestaat uit 12 dagen + certificatie (€ 1.950 particulieren, €2.359,50 zelfstandigen). Master opleiding Systeemcoach bestaat uit 6 weekends, deze kunnen ook apart gevolgd worden. Deze opleidingen gaan door in Lievegem (Bij Gent).

Lesgeefvormen

Live

Onze opleiding Systeemcoach / Familieopsteller is sinds 2005 één van de pijlers van Open Mind. 10 jaar lang is de opleiding verder bijgeschaafd tot één van de meest vernieuwende en complete in zijn soort! Je leert niet alleen opstellen, de opleiding Systeemcoach wordt aangevuld met praktische formats die specifiek zijn voor het coachen van mensen. Dit zowel in de privé-sfeer als in een zakelijke omgeving. In systeemcoaching gaan we op zoek naar een onzichtbare onderstroom, soms vele generaties oud, die zorgt dat zaken niet lukken zoals je wil.

Integratie is het sleutelwoord in deze opleiding Systeemcoach. Het blijft niet bij kennis, het wordt kunde.

Onze benadering is bewegingsgericht en toekomstgericht. The smallest possible step to start the movement. Eerder dan te graven in het verleden, gaan wij een probleem een plek geven, om de kracht voor de toekomst eruit te halen. Vanuit de traumaopleiding die gegeven wordt in Open Mind, geven wij geen lange familieopstellingen, maar stoppen we wanneer het lichaam genoeg heeft om opnieuw te bewegen. Less is more.

De balans leren-ervaren-oefenen wordt zorgvuldig in evenwicht gehouden.

In vele families zijn drama’s gebeurd. Deze met de nodige humor relativeren maakt het draaglijk, zonder dat het afdoet aan respect.

Opleiding Systeemcoach Essentials

Maak kennis met de 5 wetmatigheden van systeemwerk
Dit blok kan ook online gevolgd worden

De essentials van de Opleiding Systeemcoach omvat 6 dagen. Elke dag wordt rond een bepaald onderdeel gewerkt. Hieronder kan je het programma bekijken. De volgorde van de onderdelen kan afhankelijk van de groep bijgestuurd worden. Hoe de dag uitgewerkt wordt, is ook in functie van de groep. Wat wel vaststaat is dat elk van deze onderdelen op de best mogelijke manier aan bod komt tijdens de essentials Opleiding Systeemcoach.

De focus zal liggen op de dagdagelijkse toepasbaarheid. Dit wil zeggen dat je na elke dag van de essentials materiaal meekrijgt naar huis, waar je diezelfde dag nog praktisch mee aan de slag kan. Op die manier kan de leerstof zachtjes integreren. Je zal niet direct merken wat na 6 dagen veranderd is, het gaat als het ware spontaan. Toch zal je heel wat zaken anders bekijken en met meer succes aanpakken. Dit leren we uit de vele feedback van onze cursisten.

Om persoonlijke thema’s verder uit te werken, kan je de opleiding aanvullen met opstellingsnamiddagen in Open Mind bij familieopsteller Leo of het Open Mind familieopstellingsteam.

Telkens je iets leert zal je het automatisch in je dagelijks leven toepassen.

De Opleiding Systeemcoach is 10 jaar lang verder bijgeschaafd tot één van de meest vernieuwende en complete in zijn soort!

Je zal zeker het verschil opmerken: meer harmonie in je relatie, werk, leven, gezin, nieuw samengesteld gezin,…

TIP: Heeft je persoonlijke groei extra aandacht nodig, volg dan een namiddag of dag familieopstellingen in groep in Open Mind.

DANK: Dank aan al onze deelnemers aan familieopstellingen en de klanten van de persoonlijke sessies. Door hen weten we wat werkt en wat waardevol is om door te geven.

Systeemwerk is teamwerk

Het programma van de Essentials Opleiding Systeemcoach

Opleiding Systeemcoach PRO

Ontwikkel als PRO in systemisch werk

Wens je na de essentials verder te gaan, dan kan je het PRO blok volgen van de Opleiding Systeemcoach. In regel laten wij iedereen toe in de essentials, doch in de PRO maken wij een strengere selectie. Het belangrijkste criterium voor onze selectie is de draagkracht. Hebben wij na de essentials de indruk dat iemand beter in een ander traject stapt, dan gaan wij dit ook sterk aanbevelen. Hierdoor hebben wij in het PRO blok een diverse groep van mensen met allemaal voldoende draagkracht.

In de PRO proberen wij ruimte te maken voor persoonlijke stuff, doch het leerproces staat voorop. De verdeling die wij proberen nastreven is 80% leren en 20% groeien. Dienen zich bepaalde dringende situaties aan, dan kunnen deze in een persoonlijk traject bij iemand van ons team aangepakt worden. Je kan ook opstellingsdagen bij Serge en Sofie volgen.

Elke opleiding wordt ondersteund door ons internet leerplatform. Tijdens de PRO Opleiding Systeemcoach vragen wij daar intensief gebruik van te maken om zo de uitwisseling te vergroten en ook te leren buiten de lesdagen. Wij staan ook ter beschikking voor advies over jouw cliënten en vragen die je mocht hebben tijdens je persoonlijke oefenmomenten buiten de opleiding.

Elke PRO omvat ook een certificatiemoment. Dit is een eerste stap in de toepassing van wat je geleerd hebt. In Open Mind zijn certificatiemomenten een cocreatiegebeuren. Hij dient niet om je te beoordelen, maar om je te doen bewegen.

Hieronder zie je het lesmateriaal dat je in de PRO Opleiding Systeemcoach mag verwachten.

systemische coach

Familie van herkomst….?

Het programma van de Opleiding Systeemcoach PRO

Opleiding Systeemcoach MASTER

6 weekends – 6 specialisatie thema’s

Weekend 1: werk en organisaties

Een organisatie is een systemisch geheel waar ook de systemische wetmatigheden van toepassing zijn. Het is een totaal andere kijk op organisaties. Als in een organisatie een situatie niet zomaar opgelost geraakt, is het soms verhelderend deze situatie systemisch te bekijken. Je krijgt handige tips en concreet advies over hoe je een organisatie systemisch aanpakt. Je leert organisatieopstellingen of een loopbaanopstellingen te doen.

Weekend 2: werken met de ziel

Energie en zielewerk, daarvoor moet je echt bij Open Mind zijn. Opstellingen met de ziel gebeuren zonder interview. De klant kan immers geen info geven of een vraag stellen. De beweging van de energie toont welke beweging de klant wil maken of wat de ziel aan het lichaam wil tonen. In sjamanisme wordt dit soul retrieval genoemd. Soms heeft onze ziel geloften afgelegd, zielecontracten gesloten”tot in der eeuwigheid” , dat is wel heel lang.

De ziel heeft dingen meegemaakt die vaak traumatisch waren. Wens je aan de krachten en kwaliteiten van je ziel te kunnen, dan dien je even langs die trauma’s te wandelen en ze te omvatten. Dat maakt dat we er liever van weglopen. De kwaliteiten van je ziel kunnen neerzetten vraagt ook veel ethiek. De ziel zal dit nooit vrijlaten als dit aangewend zou worden voor verkeerde doeleinden.

In dit blok leer je hierin op te stellen.

Weekend 3: ziektepatronen

Sinds enkele jaren werkt Open Mind samen met verschillende artsen en sepcialisten om een brug te slaan tussen de klassiek medische wereld en de energetische wereld van opstellingen. In die tijd is er een berg aan kennis en kunde ontstaan die we graag delen met jullie. Jutte (kinderarts specialisatie immunologie en oncologie) en Serge begeleiden dit weekend om de relatie tussen ziektes (fysiek en psychisch) en systemen te leren kennen.

Zeer typische systemische ziektebeelden zijn: depressies, migraine, CVS, slapeloosheid, suïcidale neigingen en psychoses en andere aandoeningen waar wel medicatie voor bestaat, maar waarvan de oorzaak niet altijd helder is.

Deze en tal van andere medische vragen bekijken we in op een systemische manier. Niet ter vervanging van medische ingrepen, maar als ondersteuning van het genezingsproces en preventie voor hervallen.
Er is een verschil tussen een ziekte begrijpen en naar een ziekte luisteren. Het is niet omdat je de ziekte begrijpt dat je ernaar luistert.

Meer info: opstellingsdagen ziekte en gezondheid.

Weekend 4: trauma opstellingen

In trauma opstellingen wordt met de klant zelf gewerkt ipv met de representant. We maken naast systemische zinnetjes gebruik van trauma bewegingen of zinnetjes. Helende houdingen of bewegingen die de energie die vastzit door trauma in het lichaam van de klant weer in beweging brengt en de energie vrijmaakt.

Trauma herken je in een opstellingen doordat de klant of representant kou krijgt, de ganse groep stilvalt, er trillingen of schokken door het lichaam gaan van klant of representant.

In dit blok leer je traumaproof opstellen en trauma en opstellingen te combineren.

Weekend 5: rituele opstellingen

info

Weekend 6: energie opstellingen

info

Vervolmaak je skills in heel specifieke domeinen.

Data

Lesdagen:

Opendeurdag:
zaterdag 21 september

Essentials:

2024

Zomerweek:

kan niet online gevolgd worden

22/07/2024
23/07/2024
24/07/2024
25/07/2024
26/07/2024
27/07/2024

Reeks van 6 zaterdagen:

05/10/2024
12/10/2024
19/10/2024
26/10/2024
09/11/2024
16/11/2024

2025

Professionals:

Reeks van 12 zondagen:

23/02/2025
02/03/2025
16/03/2025
23/03/2025
30/03/2025
06/04/2025
27/04/2025
04/05/2025
11/05/2025
18/05/2025
25/05/2025
01/06/2025

Master:

Reeks van 6 weekends:

26-27/10/2024: werk en organisaties
16-17/11/2024: werken met de ziel
14-15/12/2024: ziektepatronen

15-16/02/2025: werken met rituelen
12-13/04/2025: werken met energie
07-08/06/2025: werken met trauma

Lesuren:

Lesdagen:
starten om 10u00 tot 17u00, welkom vanaf 9u30

Prijs

Bijdrage:

Essentials opleiding Systeemcoach: 6 dagen Online deelname is voor dezelfde prijs mogelijk voor de 6 dagen essentials.

voor factuur zonder ondernemingsnummer:
€ 950 (incl. 21% BTW)

voor factuur met ondernemingsnummer:
€ 950 + € 199,50 BTW


Pro opleiding systeemcoach: 12 dagen + certificatie Volledige online deelname aan de opleiding is niet mogelijk, wel in geval van uitzonderlijke verhindering. 

voor factuur zonder ondernemingsnummer:
€ 1.950 (incl. 21% BTW)

voor factuur met ondernemingsnummer:
€ 1.950 + € 409,50 BTW

Incl lichte maaltijd,drank en internettoegang tot het lesmateriaal. Interesse? Schrijf je snel in!


Nieuw: Master opleiding systeemcoach: 12 dagen Volledige online deelname aan de opleiding is niet mogelijk, wel in geval van uitzonderlijke verhindering. 

voor factuur zonder ondernemingsnummer:
€ 2.450 (incl. 21% BTW)

voor factuur met ondernemingsnummer:
€ 2.450 + € 514.50 BTW

prijs per weekend: € 500 + € 105 BTW

Opmerkingen:

Draag makkelijke kledij en breng eventueel pantoffels of kousen mee. Je ontvangt een diploma na certificatie.

De opleiding is bij voorkeur live te volgen. kan je eens een dag niet, dan is online deelname mogelijk via Zoom.
Uitgesteld video's van de lessen bekijken is niet mogelijk om privacy redenen.

Locatie

Open Mind:

Bredestraat 11-15 Lievegem (Lovendegem, bij Gent)

L: 3.6181268000000273 | B: 51.10957570000001

3 ruime zalen en 6 praktijken om te oefenen

Online voorwaarden:

Volledig online deelnemen is mogelijk voor de essentials, niet voor de PRO

 • het aantal online plaatsen is beperkt tot 6
 • je betaalt dezelfde bijdrage
 • je bent minstens 80% van de tijd online aanwezig tijdens de lessen ter plaatse
 • je kan de video van de lesdagen een week lang bekijken na de lesdag
 • je behoort tot dezelfde opleidingsgroep als de deelnemers ter plaatse en kan ook met hen overleggen

Gedeeltelijke deelname door ziekte of andere hinder Essentials en PRO en master

 • ben je tijdelijk verhinderd door ziekte of andere hinder, dan kan je één of meerdere lessen van deze opleiding ook online deelnemen.
 • verwittig vooraf per mail als je online deelneemt.
 • je kan de link voor zoom-deelname vinden op het leerplatform van jouw groep.
 • er zijn geen kortingen, noch extra kosten als je gedeeltelijk online deelneemt.
 • bedoeling is niet gans de opleiding online te volgen!
 • Persoonlijke groei

  Voor zij die op een vernieuwende manier aan concrete groei en ontwikkeling willen werken.

 • Voor coaches, therapeuten, psychologen, mensen uit de zorgsector, bedrijfswereld en zelfstandigen.

  Deze materie is toe te passen in vele situaties en omgevingen.

Wat brengt deze Opleiding Systeemcoach?

 • op een andere manier leren kijken
 • de realiteit in al je poriën voelen
 • vanuit het onzichtbare de essentie halen
 • zelf opstellingen begeleiden
 • het systemische gedachtengoed toepassen in je coach/therapeutpraktijk

Tijdsinvestering

 • maak ruimte om regelmatig kleine oefeningen te doen
 • er is veel lectuur optioneel te lezen
 • maak tijd voor intervisiegroepjes
 • volg ondertussen best geen andere opleidingen
 • extra persoonlijke begeleiding kan nodig zijn

Veel gestelde vragen

Hier komt de inhoud van de toggle

Certificaat van deelname of Diploma

Een certificaat van deelname wordt uitgereikt als je voor de opleiding 80% aanwezig was. Op het certificaat staat wat je geleerd hebt.

Erkenningen

Voor coachopleidingen bestaat helaas geen wettelijk kader voor certificatie. Wie iets anders beweert, bevraag je best eens waarover de erkenning juist zou gaan en wie die geeft.

Het voordeel is wel dat wij niet beperkt zijn door een “genormeerde” inhoud. Hierdoor kunnen wij steeds de meest vernieuwende technieken brengen en heel snel inspelen op de noden van de mensen, bedrijven en maatschappij.

Wij proberen zoveel mogelijk te voldoen aan de geldende normen en organisaties die bepaalde certificaten uitreiken als je voldoet aan hun voorwaarden. Er is ondertussen een wildgroei aan organisaties die zogenaamde erkenningen toekennen. In vele gevallen is het een verhaal van veel centen. Wij onderschrijven de normen van ICF, NOBCO, EMCC, ISO9001 en KMO.

Wens je na het behalen van je diploma een certificaat te behalen van één van deze organisaties, dan begeleiden wij je graag. Van zodra er een wettelijke Europese norm komt, zal Open Mind alles doen die te behalen.

Open Mind is gekend voor zijn eenvoud en doeltreffendheid. In al onze opleidingen zijn wij permanent op zoek naar nieuwe en efficiënte technieken. Meer dan 10.000 tevreden klanten over 20 jaar zeggen genoeg. Vele Nederlanders komen in Vlaanderen zoeken wat bij hen niet te vinden is. De naambekendheid is dan ook een waarborg voor kwaliteit waar wij zorg voor dragen.

In het kader van bijscholingen kan het natuurlijk in sommige sectoren een absolute meerwaarde zijn een extra opleiding gevolgd te hebben. De werkgever of je klant als zelfstandige is eigenlijk de enige die de waarde van je diploma bepaalt.

Belangrijk is je kennis en kunde en je netwerk. Twee pijlers waar Open Mind voluit op inzet.

Serge Van Gampelaere

Serge Van Gampelaere

Zaakvoerder Trainer

Serge is bezieler en zaakvoerder van Open Mind sinds 2000. Hij is de grondlegger van de verschillende coach-formats en opleidingen in Open Mind.

Serge is ingenieur van opleiding en was jaren zaakvoerder van een alarmbedrijf. Het is voor hem een constante uitdaging om het lesmateriaal te verbeteren en vernieuwing te brengen, alsook om efficiëntere manieren te vinden om het lesmateriaal aan de cursisten uit verschillende contexten over te brengen.

De systemische wetmatigheden toepassen binnen Open Mind en het Open Mind team zorgt voor een bedrijf dat bloeit en waar het fijn is om te werken.

Hij geeft deze opleiding sinds 2005 in Open Mind.

Sofie De Vos

Sofie De Vos

Zaakvoerder Trainer

Sofie is kinesitherapeute van opleiding en is samen met Serge zaakvoerder van open Mind en ontwikkelaar van de programma’s. Sofie geeft deze opleiding in Open Mind sinds 2005.

Sofie begeleidde jarenlang mensen met stress, rouw, burn-out en depressies zowel 1 op 1 als in groep. Vanuit die ervaring en vanuit de uitdaging van een nieuw samengesteld gezin ontwikkelde ze samen met Serge het systemische programma.

Haar humor, relativeringsvermogen en vrouwelijke manier van werken inspireert menig deelnemer.

Jutte van der werff ten Bosch

Jutte van der werff ten Bosch

Trainer-kinderarts

allround kinderarts, met specialisatie in de kinderoncologie en ziekten van het immuunsysteem.

Jutte is jeugd en jongeren coach en kinderarts, oncoloog en immunoloog. Door haar werk als kinderarts heeft ze gezien wat de effecten van zowel chronische als acute ziekte zijn op kinderen, volwassenen en hun gezin. Ze heeft vastgesteld dat daar vaak een hulpvraag is waar niet aan beantwoord wordt in de reguliere geneeskunde. Ook heeft ze veel ervaring met leer- en gedragsproblemen, zoals dyslexie, ADHD en eetstoornissen.
De unieke combinatie van arts en coach maakt dat ze jongeren, volwassenen en hun familieleden, die te maken krijgen met ziekten op een hele unieke manier kan helpen.

Haar humor, relativeringsvermogen en vrouwelijke manier van werken inspireert menig deelnemer.

De getuigenissen komen van de evaluatieformulieren van de deelnemers aan de opleiding. Ze scrollen automatisch door.

Wil je ze rustig lezen, ga dan met de muis over een getuigenis. De namen zijn om privacy redenen afgekort.

Inzicht maar anders

Met een totaal open blik en grote nieuwsgierigheid ben ik de cursus gestart, ook vooral om te kunnen inzetten in bedrijven in combinatie met coaching. Kortom, bracht het me een duidelijk inzicht en overzicht om anderen, die ervoor openstaan, een systemische inkijk te bieden. Op naar de Pro!

Impact vorige generaties

De opleiding heeft mij doen aanvoelen hoe mijn handelen beïnvloed wordt door de generaties vóór mij en hoe ze invloed hebben op anderen, ook al is het niet zo bedoeld.

Hoe alles in verbinding staat

Door de systeemcoach te volgen kijk ik op een heel andere manier naar het leven, familie, ...

Renate

Verhelderend

Na deze opleiding kijk je niet meer op dezelfde manier naar mensen en situaties. Door deze opleiding leer je met een zekere mildheid naar gebeurtenissen kijken en vooral ook naar andere mensen. De opleiding wordt heel praktisch gegeven. Een aanrader voor iedereen omdat we allemaal deel uitmaken van (veel) verschillende groepen. Puzzelstukken vallen.

A.V.

De kleinst mogelijke stap

Ik vind het sterk dat er zoveel wordt geoefend. Zo kan men zelf beleven wat het met je doet. Er worden veel voorbeelden gegeven en alle vragen worden beantwoord.

K.
Psychiatrische verpleegkundige

Fijne eerste kennismaking

Een fijne eerste kennismaking met de uitgebreide wereld van het systemisch gedachtengoed.

Eveline

Zonder oordeel

De nadruk die wordt gelegd op zonder oordeel, er is geen goed of slecht, zorgt voor duidelijkheid, openheid, geen taboe's. Het wordt echter niet enkel gezegd maar ook heel erg doorleefd.

Een eerste stap

De opleiding bracht mij heel wat inzichten. Via de oefeningen en kader ging het verder dan het vatten met het hoofd, maar ook voelen met het lichaam wat kloppend is om een eerste stap te zetten. Er was een superbegeleiding van een topteam Sofie en Leen die oog hadden voor ieder op zichzelf, maar ook voor de groep.

I.D.G.
Zorgcoördinator en coach

Wondere wereld

6 dagen onderdompeling in de wondere wereld van (familie)systemen, en hun wetmatigheden. Eye-openers, franken/euros die vallen, inzicht, doorzicht, ... Het werpt een nieuw licht op mijn leven en werk. Een grote aanrader!

Lieve
Coach

Leren kijken met een andere blik

Deze opleiding heeft me met een geheel andere blik naar mezelf en de systemen waar ik deel van uit maak leren kijken. Het biedt een eenvoudig en handig kader om gelijk welke situatie die spanning oplevert te onderzoeken. Een kleine verandering kan al een hele beweging op gang zetten. Dit besef geeft me een zekere rust in mijn neiging om oplossingen in de complexiteit te gaan zoeken.

Sofie
Expert HR

Anders kijken

Duidelijke en verrijkende opleiding, voor mij een oogopener naar blinde vlekken en patronen in mijn systeem. Na deze kennis kijk je anders naar anderen, gebeurtenissen en ervaringen.

L.V.

6-daagse zomerweek

Een zomerweek is intens maar fijn om aan 1 stuk te volgen. Je wordt volledig ondergedompeld en niet onderbroken waardoor de beleving nog intenser is.

Nieuwe betekenis van vrijheid

Systemische wetmatigheden zijn zo verhelderend dat ze het woordje vrijheid een nieuwe betekenis hebben gegeven.

Evelien
Tuincoach

Delen van expertise

Met wat aangereikt werd, kan ik echt aan de slag, zowel bij mezelf als in mijn dagelijkse leven, relaties als in mijn praktijk.

Hade C.

Verrassend eenvoudig

De opleiding brengt verrassend 'eenvoudig' meer inzicht in de basis wetmatigheden die in elk soort systeem werkzaam zijn.

Spelregels van het leven

De opleiding voelt voor mij als de spelregels die ik meekrijg om dit leven te leven. Het wordt op een gestructureerde manier gebracht waarin er binnen de structuur wordt geëxperimenteerd. Je krijgt de spelregels mee en er is voldoende vrijheid om op jouw manier verder te spelen.

N.V.O.
partner Merluno

Magie van het onzichtbare

De magie van de onzichtbare energie krijgt in deze opleiding een kader van wetmatigheden, zodat je met beide voeten op de grond komt. In de veilige omgeving die Open Mind biedt, beleef je, voel je, ervaar je, leer je.

Diepgaande indruk

Aan de hand van de duidelijke structuren (wetmatigheden) worden inzichten gegeven in het systemisch werken die door middel van enthousiaste praktische toelichting en velerlei korte oefeningen eigen gemaakt worden en een diepgaande indruk achterlaten ook van het eigen systeem.

V.

Ontspannende zomerweek

Een ontspannende week combineren met een boeiende en leerrijke bijscholing? Dat kan tijdens de zomerweek! Je leert ontzettend veel over jezelf en over systemisch werk. Dankzij de mooie tuin, huiselijke sfeer én het lekkere eten is het ook een beetje vakantie. Hartelijk dank daarvoor!

Myriam
Trainer

Evenwichtig gedoseerd

Alles is evenwichtig gedoseerd (uitleg, oefeningen, tijd om te integreren, gebruik van hulpmiddelen). Daardoor denk ik dat er meer van zal blijven hangen dan gewoonlijk in dergelijke opleidingen.

E.

Veilige meerwaarde

De opleiding wordt in een heel veilige sfeer gegeven wat voor mij echt een meerwaarde was. De content voldeed echt aan mijn verwachtingen en strookt met hoe ik zelf in het leven sta en hoe ik deze ervaar. Er was anderzijds ook heel veel nieuwe info en veel nieuwe ervaringen die ik mocht beleven samen met onze groep in volledige verbinding.

A.

Middel en geen doel

De nodige modellen worden aangereikt als middel en niet als doel op zich. Het sterkste punt vind ik de ervaringsgerichtheid.

Brede basis

De opleiding geeft een brede basis om zelf aan de slag te gaan binnen verschillende aspecten van het systemisch opstellingen.

Hoogste kwaliteit

Opleidingen bij Open Mind zijn in alle aspecten van de hoogste kwaliteit, inhoud en omkadering. Waarvoor dank!

F.

Andere blik naar de wereld

Doorheen de opleiding leerde ik met een heel andere blik kijken naar de wereld en naar mezelf: zo verreikend en verrijkend! Best pittig ook, maar groei gegarandeerd!

G.

Inzicht & uitzicht

Spannend en heftig tijdens de oefeningen en opstellingen, de inzichten zorgden voor de toewijding om door te zetten. Uiteindelijk bracht het me een nieuwe geloofsovertuiging en met momenten zelfs bevrijding. Een plek gevonden waar ik kan groeien!

Megaboeiend!

Heel boeiende en leerrijke ervaring voor persoonlijke groei. Een aanrader en het smaakt alvast naar meer! Dankbaar voor de fijne groep en begeleiding van Sofie en Leen!

Krachtig in eenvoud

Deze opleiding bevat zeer mooie oefeningen die bijzonder krachtig zijn in hun eenvoud.

Duidelijkheid

De handvaten van het systeemcoachen die mezelf veel inzicht gaven in mijn eigen familiesysteem, duidelijkheid wat wel en niet getransformeerd is.

Onvermijdelijk in beweging

Deze opleiding zet onvermijdelijk zaken in beweging. Je komt er niet als dezelfde persoon uit als dat je eraan begon.

Per dag 1 thema

Sterk punt van deze opleiding is dat er per dag 1 thema besproken wordt, de 5 wetmatigheden. Ieder dag krijg je materiaal mee om thuis aan de slag te gaan.

Zonder oordeel

Fantastisch hoe we leren vanuit een open, niet oordelende blik naar wetmatigheden, trauma's, ladingen, ... te kijken. Merci!

Huiselijke sfeer

De huiselijke sfeer waarin wij de opleiding mochten volgen maakte het extra aangenaam en ontspannen om zoveel mogelijk het geleerde te integreren.

Leerproces

De afwisseling tussen theorie en praktijk, de plek die er gegeven wordt aan en gecreëerd voor persoonlijke vragen, de groepsdynamiek die je tot persoonlijke inzichten brengt, de niet-dogmatische aanpak & ruimte voor (kritische) vragen, zijn de sterktes van deze opleiding.

Open Heart

Alles is in verbinding en zal altijd in verbinding zijn. Dankbaar!

Isabelle Beernaert

Praktische karakter

Het praktische karakter met de theorie en het beoefenen en lichamelijk integreren van de lesstof, maakt deze opleiding een meerwaarde tegenover theoretische structuren.

Helemaal pro

Deze opleiding vraagt naar meer. Ik ben helemaal pro het systeemcoachen en wil er 'alles' over weten, ontdekken, het klopt!

Christine
werk-zoekende

Eerste stappen

De opleiding biedt bruikbare handvaten om de eerste stappen te zetten in het systemisch coachen. Per opleidingsdag wordt aan de hand van interactieve oefeningen de theorie getoetst met de dagelijkse leefwereld. Ook al is dit een basis opleiding, toch worden alle patronen blootgelegd en eerste stappen mogelijk gemaakt richting beweging en heling.

Aangenaam verrast

Ik ben heel aangenaam verrast door de opleiding. Het heeft mijn kijk op het leven en de wereld meer diepgang gegeven die ik in mijn coachsessies als coach kan gebruiken.

Inge

Mooie balans

Een mooie balans tussen werken aan jezelf en het leren van coachingtools.

Duidelijkheid in systeemwerk

Door te starten vanuit de vijf wetmatigheden word je van meet af aan meegetrokken in je eigen systeem. Hierbij is duidelijkheid en eenvoud een heerlijke troef die ik zeker meeneem in een vervolg.

G.V.

Nog steeds verwonderd

Vandaag de vierde opleiding afgerond en nog steeds verwonderd hoeveel kennis er te rapen valt! Hoe simpele oefeningen zoveel te weeg kunnen brengen.

Verdere ontwikkeling

In deze opleiding heb ik mijn voelend weten verder ontdekt. Het inzicht in de systemische wetmatigheden helpen om de werking van energie beter te bregrijpen.

Snel tot de essentie

Op korte tijd en aan de hand van eenvoudige formats kom je snel tot de essentie van onbewuste patronen die zich in je (familie)systeem afspelen.

Voldoende ruimte

De opleiding is ervaringsgericht, en heeft een goed evenwicht tussen theorie en praktijk met veel aandacht voor de praktijk. Voldoende kans voor de deelnemers om vragen te stellen en eigen inbreng te hebben.

Blijft hangen

Het is een opleiding die, in de positieve zin, aan de ribben blijft hangen.

K.C.

Honger naar meer

Een zeer duidelijke en praktische introductie naar systeemcoach. Honger naar meer in de vervolgopleiding!

Kolossale kennis

Als ervaren psychiater, analytica en therapeute werd ik telkens opnieuw "omvergeblazen" door de kolossale kennis en diep doorvoelde ervaring van de lesgevers en assistenten. Bovendien werd de kennis op een zachte "hapklare" en toch steeds stimulerende manier gebracht.

M.G.
psychiater

Zorgzaam

De trainers hebben ondanks de groepsformat sterke aandacht voor de individuele groei van de deelnemers. Open Mind is zorgzaam, met respect voor de kwetsbaarheid van eenieder.

Rijkdom aan ervaringen

Een rijkdom aan ervaringen in het spel van opstellingen met spanningen, polariteiten en leren vertrouwen op je buikgevoel.

Veel tools gegeven

Een zeer mooie en uitgebreide opleiding die zowel professioneel als persoonlijk een grote meerwaarde heeft. Het heeft mij heel veel tools en inzichten gegeven in mezelf en voor het werken met anderen.

Goed onderbouwd

Ik vind de opleiding zowel theoretisch goed onderbouwd als praktisch toepasbaar in alle levenssituaties. De ervaring, kunde en talenten van de opleiders was opmerkelijk!

Wijzer

Het heeft mij al verder, wijzer gebracht om het leven beter te snappen!

In beweging komen

De opleiding is intens, maakt je bewust van de Systemische wetmatigheden. Op die manier dat er direct dingen in beweging komen bij jezelf, je gezin, werkomgeving, ... .

Duidelijk en bruikbaar

De opleiding werd klaar en duidelijk gebracht. Er was voldoende evenwicht voor coaching & mogelijke individuele zaken die naar boven kwamen.

Duidelijk & praktisch

Een goede basis voor wie verder aan de slag wil met opstellingen of systemisch werk. Met ruimte voor persoonlijke processen, met bewaking van het prikkelniveau.

To the point

Deze opleiding is to the point en krachtig. Verrijkend en gedragen door een brede basis aan kennis en ervaring. Naast het sterke inhoudelijke aspect, wordt ook het lichaam letterlijk en figuurlijk gevoed.

Magisch en inzichtvol

Een transformerende week, een geschenk dat ik meeneem!

Miriam

Leerrijk en uitdagend

Deze opleiding gaat verder waar andere opleidingen stoppen. Het is leerrijk en uitdagend tegelijk!

Beleving en leren

De Systeemcoach Essentials geven aan mij voldoende diepgang en bevatbare input zodat ik echt kan ervaren of verder investeren in de pro opleiding iets voor mij is. En ja, ik ben getriggerd en gebeten om deze vorm meer plaats te geven in mijn coachings.

Karen R.
Stress & burnout coach

Onderdompeling

De Systeemcoach Essentials zomerweek is een opleiding die je onderdompelt in de wereld van systemisch werk. Het was een hele intense zomerweek, je leert voelen en ervaren. Fantastische lesgevers! Een absolute aanrader!

Nathalie V.
Loopbaancoach

Levensvol

De opleiding beweegt jou doorheen de energie van jouw eigen systeem.

Ch.
psycholoog

Verrijkende ervaring

De Systeemcoach opleiding is een verrijkende ervaring in een professioneel en veilig kader.

puur vakantie

Een zomerweek volgen is puur vakantie waar je leert en ervaringen opdoet die je rijker maken als mens.

Echte ontmoeting!

Ik wil jullie heel expliciet danken: hoe beter ik jullie ken, hoe groter de dankbaarheid in mij... Wat voor mij een fijne toevalligheid leek, is over de tijd van 2 zomerweken opleiding een échte ontmoeting geworden. En een échte ontmoeting is voor mij een absolute zeldzaamheid! Bij Centrum Open Mind heb ik voor het eerst echt een plek gevonden! De zorg voor het kleinste detail, van de bloemen over de heerlijke keuken tot de administratieve hulpvaardigheid, over de begeleiding tijdens de opleiding tot de integratie van jarenlange ervaring in volop leven in het nu, de kleine maar kapitale accentverschuivingen. Tja daar heeft zelfs een babbelkous als ik geen woorden voor nodig! Een hele dikke merci en graag tot de volgende.

M.G.
psychiater

Persoonlijke transformatie

Een aanrader voor wie wil inzetten op persoonlijke transformatie!

K.T.

Levensveranderend

Een nieuwe levensbagage en kijk op het leven. Mijn leven zal niet meer hetzelfde zijn, op een positieve manier. Ik heb een honger naar meer!

E.V.W.
onderzoeker

Een aanrader

Een aanrader voor iedereen die wil kennismaken met systeemwerk in een veilige, 'bienveillant', sfeer!

J.C.
Business trainer, coach & consultant

loslaten van oordeel

Voor ik aan deze opleiding begon, werd mijn doen en denken grotendeels bepaald door mijn hoofd en ratio. Door de praktijkoefeningen, voorbeelden en de groepsdynamiek zijn er mij al een aantal dingen duidelijk geworden, dat energie, gevoel veel dichter bij de waarheid zit dan dat ik met mijn hoofd wil toelaten.

Bewustwording

Open Mind voelt de dynamiek van de groep en hun persoonlijke systemen perfect aan en brengt het op een veilige manier naar het oppervlak, als leer- en groeimateriaal.

Rust in chaos

De combinatie inhoud, diepgang, evenwicht brengt rust in de chaos. Een zeer verrijkende opleiding voor lichaam en geest.

Impactvol

Ik vind het merkwaardig hoe de lesgevers van Open Mind erin slagen een veilige context te creëren voor bespreking en leermomenten van delicate thema's. Dit is de hefboom voor impact en evolutie.

Opnieuw vertrouwen

Ik heb geleerd om terug te vertrouwen op mijn gevoel in gewone, dagdagelijkse dingen. Dit geeft mij veel rust.

Ervarings- en belevingsgericht

Open Mind is een centrum waar alles klopt: inhoud, begeleidingsstijl, omgeving, ontvangst, catering: alles is congruent. Dit versterkt enorm de inzichten die je hier mee krijgt.

Levensinzichten

Je krijgt levensinzichten die ervoor zorgen dat je jezelf herschrijft naar een betere versie. Dank je wel!

Sleutels voor toekomst

Deze opleiding heeft mij sleutels gegeven om de deur naar de toekomst te openen.

Verrijking

Door de kennis in beleving om te zetten krijg ik de kans om alles beter aan te voelen zodat je er zelf mee aan de slag kan.

Meerwaarde

Een opleiding(centrum) om 'u' tegen te zeggen! Zeer zuivere intenties, to the point en leerrijk.

Vernieuwend

Ik ben steeds verrast over de aanpak in Open Mind. Het is voor mij altijd weer een verrijking om een opleiding hier te volgen.

Transformerend

Beseffen dat je deel van een systeem bent, brengt wat in beweging.

Confronterend leerrijk

Deze opleiding heeft mijn ogen geopend hoe het familiesysteem zo een ingrijpende invloed heeft op mijn zijn en handelen.

Ervaringsgericht voelen

Ik ervaar deze opleiding als verruimend en verhelderend. Het bracht me de nodige inzichten om energetisch aan te voelen welke blokkades er zijn en hoe deze te transformeren.

Overkoepelend

Systemisch werk is zeer overkoepelend. Het geeft vaak een verklaring voor problemen die vanuit andere theorieën niet te begrijpen zijn.

Creatieve werkvormen

Inzichgt heb ik gekregen door zelf te gaan kijken, door in actie te gaan en door bekeken te worden.

Expertise

De trainers zijn elk heel sterk in hetgeen ze doen. Ze creëeren een veilige omgeving waarin je jezelf mag zijn. Elke vraag wordt met de grootste zorg behandeld. De begeleiding is top!

Fundament

Dit is basis leerstof voor élk van ons!

Bewust verruimend

Het gaat niet enkel om de wetmatigheden te leren kennen, maar ook om ze te voelen. Je leert hoe die wetmatigheden ook overal rondom en in je aanwezig zijn.

Openbaring

De opleiding heeft me op een leuke en eenvoudige manier inzicht gegeven op de dynamieken in mijn familiesysteem. Een openbaring!

Nieuwe wereld ontdekt

Er is een nieuwe wereld voor mij open gegaan, die van het systemische gedachten goed. Super interessant, maar tegelijk ook heel spannend!

Verrijkend

De opleiding gaf me inzichten die me op eenvoudige manier grote bewegingen laat maken.

Meer!

De vele demo's en oefeningen maken dat je het direct in de praktijk kan omzetten.

Beweging

Lichaamsoefeningen werken veel beter dan het praten.

Voedend

Ik heb genoten van elke minuut van de opleiding. Er is voor mij veel duidelijk geworden.

Indringend

Tijdens deze opleiding worden er al persoonlijke dynamieken in gang gezet, waarvoor ik alleen maar dankbaar kan zijn.

To the point

Het brengt je in contact met jezelf en het systeem waartoe je behoort. Inzicht in verstoringen en onevenwicht. Inzicht in jezelf en je patronen maar ook in je kwaliteiten.

Praktische inzichten

Krachtige mix van inzicht, praktisch oefenen, persoonlijke processen en bredere kadering in een pittige maar veilige en zorgzame context.

Leren voelen

Eindelijk een opleidingscentrum dat meer doet dan alleen met de ratio te werken. Naast kennis is doen en voelen heel belangrijk.

Verruimend

Deze opleiding heeft een enorme stap betekend in mijn zelfontwikkeling. Bij elke oefening stond ik versteld hoeveel impact die had.

Wakker geschud!

Een zeer uitgebreide cursus met de nodige tijd om op de onderwerpen in te gaan en uit te spitten.

Verruimend en verrijkend

Ik heb op persoonlijk vlak veel bijgeleerd. Ik besef nu pas ten volle dat systeemwerk dient om een inzicht te krijgen, waar je een beweging kan aan koppelen. Er bestaan geen pasklare antwoorden voor problemen. Het gaat om vele kleine stappen zetten die uiteindelijk het leven tot het leven maken.

Passie en gedrevenheid

De manier van werken zorgt ervoor dat je op de correcte manier wordt gevoed met de juiste info op het juiste moment.

Inzicht

Met deze opleiding leer je anders en beter kijken. Je krijgt handvaten aangereikt die je meteen kan gebruiken.

Dankbaar!

Je leert ongelofelijke, soms confronterende situaties via deze opleiding. Machtig! Je leert dat er in soms moeilijke situaties heel veel schoonheid schuilt!

met impact

Je krijgt veel concrete oefeningen rond de systeemwetten met veel concrete uitleg, beelden en energieëen waardoor alles geïntegreerd wordt in je lichaam.

Zalig

Zalig hoe er in het gevoel wordt gegaan, en hoe puzzelstukken op hun plaats vallen.

Kennismaking

Het is een voorzichtige kennismaking met wat me bepaalt, om in de toekomst daar bewust van te zijn en ten goede naar te handelen.

Praktisch compleet

De Systeemcoach Essentials is een volledige en uitgebreidde opleiding van 6 dagen met voldoende wekrmateriaal om direct toe te passen in het dagdagelijks leven of in je coachpraktijk.

Diepgaande systeemervaringen

De ervaringsgerichte oefeningen zorgen voor een integratie van de grote hoeveelheid kennis die hier aanwezig is. Er wordt ook gezorgd voor de innerijke mens door o.a. heerlijke maaltijden

Intens

Ik heb de Systeemcoach Essentials ervaren als een krachtige inwijding in de 5 basisprincipes van het systemisch werk.

Intense beleving

Heel veel ervaren, gevoeld en beleefd! Deze opleiding is een heel professioneel traject dat me tot actie aanzet. Bedankt!

Beleven

Systeemcoach is een opleiding die je niet koud laat. In alles kom je jouw eigen thema's tegen.

Bewustwording

Bewustwording dat alles een oorzaak, oorsprong en rede heeft. De sterkte zit in ons om deze te transformeren.

Eye-opener!

Systeemcoach is een echte eye-opener om anders naar jezelf en je omgeving te kijken. Een geschenk naar meer bewustzijn, ideaal voor persoonlijke groei.

Boeiend

Systemisch Coach Essentials is een boeiende kennismaking met systeemwerk en de wetmatigheden.

Breed en diepgaand

De opleiding wordt goed en gedegen opgebouwd. De inhoud is breed toepasbaar, zowel in eigen gezin als in de praktijk.

Krachtig

De opleiding geeft inzichten, bewuste processen komen naar boven, waardoor een helingsproces in gang gezet kan worden.

Helderheid

Het werkelijk voelen en ervaren van de theorie, vind ik een grote meerwaarde van deze opleiding. Deze ervaringen zetten processen in gang waar ik anders mogelijks niet zo snel kan bij geraken.

Bewustzijn vergroten

Interessante opleiding voor meer inzicht in dynamieken van relaties en groepen.

Inzicht

Via deze opleiding krijg je een goede basis en inzichten in de Systemische wereld.

Overzichtelijk en praktisch

Deze opleiding is een uitgebreide smaakmaker voor wie interesse heeft in systemisch werk. De basisregels worden uitvoerig besproken en geïllustreerd met praktische oefeningen die men zowel in Business Coach als voor life coaching als persoonlijk leven kan gebruiken.

Ervaring & know-how delen

De opleiding biedt geweldig sterke handvaten om als therapeut energetisch mee aan de slag te kunnen. Het overstijgt klassieke methodieken qua inhoud, snelheid en 'juistheid'.

Ontdekkingsreis

De opleiding Systeemcoach Pro is een verrijking voor de ziel en helpt jezelf/de ander zijn pad te vinden.

Groter dan wat je ziet…

Wij maken allemaal deel uit van een geheel dat veel meer is dan het nu. De opleiding geeft je een handleiding en een manier om via het verleden naar het nu te 'voelen'.

Samenwerking in veiligheid

Tijdens de opleiding hebben we een kort theoretisch kader gekregen met telkens vele mogelijkheden om direct aan de slag te gaan om te oefenen met het aangeleerde. Met een zeer goede begeleiding van de lesgevers en assistenten.

Boeiend groeiproces

Er is een zeer grote betrokkenheid van lesgevers en de groep. Dit stelt er gerust. En het geeft een voedingsbodem om te leren en te groeien.

Verrijkend evenwichtig

Alles klopt: combinatie van docenten, de leerstof, het oefenen, het leren, het groeien, de gastvrijheid, de ruimte waarin gewerkt wordt, ... .

Zeer verhelderend

Een verhelderende opleiding om de problemen (klein of groot) in de wereld of eigen leefwereld beter te begrijpen.

Impact en oordeelvrij

Bewegen in veiligheid waarbij ieder wordt erkend in zijn leerproces met een mooie mix van kennis en praktijk.

Oprecht en doorleefd

Het moment dat het verstand of de rede je in de steek laat, is er nog (systemische) energie die je inzicht biedt en je de ogen opent om je weg te vervolgen. Verwondering en soms ongeloof in wat zich toont, maar wel de stap, die te zetten is, kunnen zien en een stap in de gewenste richting te kunnen maken. Als coach zal ik de opgedane kennis met respect inzetten voor mezelf en de mensen die ik mag begeleiden.

Krachtig in eenvoud

Deze opleiding is op elke vlak zo'n eye-opener en zo verrijkend. Het systemisch werken is zo verhelderend en krachtig. In het NU, inspelen op wat zich aandient en toont.

Essentie en duidelijkheid

De opleiding is heel duidelijk en gestructureerd. Ze wordt met veel passie gegeven. Je krijgt een krachtige basis mee. Bedankt! Er is veel helder geworden!

Een aanrader

Een aanrader voor iedereen die zich wil verdiepen in systemen in jezelf, je familie, je werk, etc. ...

Verhelderend en bevrijdend

Een 'nieuwe wereld' gaat open wanneer je de wetmatigheden van het systeem leert begrijpen en aanvoelen. Dingen vallen op hun plaats en krijgen een plaats. Je wordt geconfronteerd en je krijgt zoveel mee om verder mee te gaan werken.

Ervaringsgericht

Het sterke punt van deze opleiding is de combinatie theorie en praktijk. De lesgevers zijn goed op elkaar afgestemd en durven zichzelf kwetsbaar tonen wat ten goede komt aan het veiligheidsgevoel.

Step by step

Het is een opleiding die mij in beweging heeft gezet.

Professionaliteit

Deze opleiding is de totaliteit van een beleving waar leren als een reis wordt ervaren. Het mogen verdwijnen in en door een proces om dan op het einde van de 6 dagen weer te verschijnen als een rijker, wijzer, sterker persoon om de volgende stap te mogen zetten.

Zeer intens

Deze opleiding biedt een zeer breed kader van wat er op systemisch vlak kan spelen.

Transformerend

De zomerweek Systeemcoach Essentials is een leerrijke en transformerende week geweest die veel in beweging gezet heeft, met honger naar meer...

Krachtig

Een sterk punt van deze opleiding zijn de boeiende oefeningen die leerzaam en inzichtgevend zijn, dit aangevuld met de nodige theorie. Er is daarnaast ook ruimte voor persoonlijke groei.

Verhelderend

De kracht van de groep om als individu een beweging te kunnen maken.

Niets verdwijnt!

De 5 wetmatigheden worden al doende en gaandeweg duidelijk doorheen de praktische formats. Heel krachtig om te ervaren hoe veel druk er kan zitten op een familiesysteem en dit in het 'hier en nu' speelt.

Verdieping en verbinding

Met veel respect en aandacht, diepgang en humor was er ruimte voor iedereen. Ik heb enorm veel geleerd en groei doorgemaakt.

Essentieel

Ik vond het een fijne formule om in een zomerweek, 6 opeenvolgende dagen, ondergedompeld te worden in de essenties van het systemisch werk.

Beweging en humor

Ik heb een goede voeling gekregen met wat systemisch werk juist is en daarbij worden er veel dingen geraakt en in beweging gezet.

Voelen & coachgericht

De systeemcoach essentials is goed opgebouwd; van kleinere oefeningen naar opstellingen. Je wordt als coach stap voor stap uigenodigd om te oefenen.

praktisch voelen

Lesgever Tom gaat op een gevoelige manier met de cursisten en de aangebrachte thema's tijdens systeemcoach essentials om. Er is ook een duidelijke opbouw en structuur in de opleiding.

Kwetsbaarheid

Het is een heldere gestructureerde opleiding die aansluit bij de eigen leefwereld. Ik heb tijdens de opleiding geleerd om mensen beter aan te voelen.

Inzicht en gevoel

De opleiding Systeem Coach Essentials heeft mij onverwachte en ook evidente inzichten gebracht en mij geholpen om van daaruit grenzen te verleggen.

Veilig voelen

Het was een heel fijne ervaring om in een energie te gaan staan tijdens een oefenopstelling. Er is ook een mooi evenwicht tussen het geven van de theorie en het praktisch toepassen ervan.

Boeiend en verrijkend

Familieopstellingen en systeemcoach heeft me altijd al getriggerd zonder te weten wat het was. Deze opleiding is dan ook een perfecte kennismaking geweest van nieuwe inzichten. Dit smaakt naar meer!

Bewustwording

De lesinhoud is meteen integreerbaar in je eigen leven en je praktijk als coach.

Eenvoud

De opleiding geeft vele persoonlijke inzichten aan de hand van vrij eenvoudige oefeningen en formats. De vele oefeningen en voorbeelden die worden gemaakt en gegeven zijn verhelderend. Ongelofelijke kans tot persoonlijke groei!

Magisch

Deze opleiding heeft mij veel inzichten gegeven. En als je het toelaat, zet het heel wat ingang. Het her-tekenen van de familie van herkomst heeft onmiddellijk bijna een magisch effect gehad. Dank je wel!

Inzichtgevend

De aangeboden formats zijn heel praktisch oom uit te voeren. De inbreng van de groep zorgt ervoor dat iedereen een stukje meegroeit doorheen de sessies. Je neemt eruit wat op dat moment voor jou belangrijk is.

Weg naar transformatie

Inzichten in wetmatigheden binnen systemen, allerhande, worden verduidelijkt via formats.

Dynamisch leerrijk

Er worden veel praktische en bruikbare oefeningen voor een coachsessie gegeven, maar er is ook ruimte voor eigen inzichten. De opleiding wordt gegeven door een fijne lesgeefster met respect voor ieders evolutieproces.

Inzicht door beweging

Vanuit mijn rationele zelf werd ik omver geblazen door het feit dat plots de gezinssituatie van mijn vader er stond, "spontaan" ontstaan uit de groep...

To the point

De opleiding biedt een mooie verhouding aan tussen theorie en praktijk in een aangename setting.

Volg de beweging

Er is een weten waarmee ik mij beter en met meer zelfzekerheid heb leren verbinden, dat verder gaat dan mijn persoonlijke gedachten en verlangens. Het is een mooi instrument om mezelf en anderen te helpen groeien en keuzes te maken.

Krachtige nieuwe beweging

Deze opleiding zorgt voor een heel andere kijk op familiale 'problemen'. Met een eenvoudiger aanpak kunnen 'problemen' aangepakt worden en lading verkleind worden. Waardoor het voor veel inzichten en nieuwe bewegingen zorgt.

Verbinding en groei

Deze opleiding geeft waardevolle inzichten in persoonlijke ontwikkeling waarin kwetsbaarheid en kracht zich zichtbaar maken. De verbinding in de groep maakt alles nog mooier om te beleven. Een aanrader voor iedereen die aan zelfontwikkeling wil werken!

Verhelderend

Systemisch werken gebeurt van binnenuit buiten jou om. Het levert verrassende, soms confronterende inzichten op waar je verstand niet bij kan.

Geloofwaardig en beklijvend

Verbazingwekkend beklijvend als de theoretische kaders in hedendaagse en vooral alledaagse gebeurtenissen zichtbaar worden. Een eye-opener pur sang...

Duidelijkheid in alle veiligheid

De 5 systemische wetmatigheden, zo dicht in ieder systeem, zo praktisch... Eenmaal je er nota van hebt, is het onmisbaar om je pad te vinden of je pad te verfijnen.

Verhelderend!

Het is een duidelijke cursus, met de nodige humor gebracht. Ik zie nu mijn systeem (job, relatie, vriendenkring,...) anders, mooier, breder, ... Dank je wel!

Nieuwe inzichten

De prikkels die je krijgt zijn goed in evenwicht om terug naar je comfortzone te kunnen gaan. Ik had nooit verwacht dat dit zo'n impact kon geven, en dit in de goede zin.

Niets verdwijnt

Een voor mij nieuwe kijk op systemen... Boeiend, verrassend en verrijkend!

Leerzaam en krachtig

Tijdens de zomerweek ben ik ondergedompeld in de 5 wetmatigheden en het systemisch werk. Een week met veel nieuwe inzichten en wow-momenten op persoonlijk vlak en zeker ook te gebruiken in mijn werk. Het voelde als een liefdevol warm bad, op alle fronten. Ik mocht er zijn!

Bewustwording

Een opleiding met magische tools die onbewuste onzichtbare patronen van een systeemweb bewust en zichtbaar maken.

Een duik in het systemisch werk!

Deze opleiding geeft een flinke kijk in het systemisch werk door de fijne structuur van een onderwerp per dag uit te diepen.

Stimulerend en transformerend

Met respect en in een veilige omgeving wordt er voor een verdere ontwikkeling en ervaring een beweging in gang gezet.

Transformerende beweging

Heel bijzonder en beklijvend hoe ik geconfronteerd werd met mijn plek en nest-issues en dankzij de toegepaste technieken en formats de eenzaamheid een plek en transformerende beweging kon geven die me 'anders' uit de opleiding deed komen. Dank je wel!

Essentie en duidelijkheid

De opleiding is heel duidelijk en gestructureerd. Ze wordt met veel passie gegeven. Je krijgt een krachtige basis mee. Bedankt! Er is veel helder geworden!

Bewustwording stretch

Tijdens deze opleiding ben ik mezelf tegengekomen in een proces dat 6 dagen en 5 nachten non-stop doorliep. Ik heb op twee niveaus geleerd... over mijn eigen systeem en hoe opstellingswerk me professioneel kan verrijken.

Grensverleggend

Deze opleiding schudt je als mens dooreen en verlegt je grenzen. Het lichaam geeft je de antwoorden op je vragen.

Ervaringsgericht

De theorie wordt meteen in praktijk omgezet, veel ruimte om te oefenen. Wie wil, leert iets of veel over zichzelf kennen en groeit hierdoor als toekomstige coach. Dit alles in een ontspannen sfeer!

Indringend verrijkend

De cursus van systeem coach is voor mij een echte eye-opener geweest: ontzettend verrijkend qua persoonlijke inzichten en tegelijk helend en indringend door de oefeningen en de warme steun van de groep en de begeleiders.

Openbaring!

Onwaarschijnlijk hoeveel onbewust zijn bewust kan worden gemaakt!

Eenvoud in verbondenheid

Deze opleiding is praktisch en diepgaand door zijn eenvoud. Het brengt perspectief, moed, inzicht, gevoel, ...

Diepgaande aanpak

Deze opleiding geeft je verschillende tools waarmee je tot de essentie kan komen van datgene wat je niet weet.

Toont wat is!

Deze opleiding geeft zowel praktische formats als doe-oefeningen om zelf te gebruiken. Maar het is vooral een levensles met waardevolle inzichten die je dichter tot jezelf brengt. Het is een opleiding met impact dat veel in beweging zet.

Onbeschrijfelijk

Gedragenheid ontwikkeld in en met de groep en de lesgevers. Gebetenheid met de kracht en de kansen die zichtbaar worden.

Volledige – helende opleiding

Het is een zeer volledige opleiding in systemisch werk die verschillende werkvormen en contexten integreert.

Verrassend – openbaring

Deze opleiding is zeer verrassend, geeft veel inzicht, is vernieuwend open en leeg durven kijken. Alles loslaten en zien wat er zich toont! Super dank voor jullie enorme gastvrijheid, kennis en inzichten.

Respect!

De opleiding systeemcoach PRO geeft een brede en diepe basis om als opsteller aan de slag te gaan. Dit werk is nooit af. Vandaar dat je met momenten je zelf een absolute beginner voelt en op een ander moment perfect weet wat je te doen staat. Wat ik meeneem is een grondhouding van respect, een aantal spelregels, bouwsteen om mee te spelen.

Eye-opener

Deze opleiding heeft mij een andere kijk gegeven op mezelf, familie, ... leven in zijn geheel. Relativeringsvermogen en 'helder' durven zien kunnen echt samen!

Creatief energiek!

In deze opleiding heb ik echte 'hands on' voorbeelden gekregen die makkelijk te integreren zijn. Door de verschillende kansen om zelf te oefenen of te creëren kan ik de opleiding in vertrouwen en met nieuwe inzichten afsluiten.

Dynamische aanpak

Op een dynamische manier zichtbaar en voelbaar maken van wat onzichtbaar is. Dat is wat deze opleiding doet. Er is een mooie balans tussen theorie en praktijk.

Afstemming op de groep

De lesgevers spelen in op wat er binnen de groep leeft. Hierdoor groeit de groep van individuele karakters naar een samenhangende elkaar steunende groep. Daarnaast is er ook een evenwicht tussen theorie en praktijk.

Back to basics

Deze opleiding zorgt dat je terug in je basiskracht kan komen. Luchtigheid en humor zorgen ervoor dat alles makkelijk geïntegreerd wordt. .

Toepasbaar dagelijks leven

Tijdens de opleiding wordt alles heel duidelijk uitgelegd, en aangevuld met voorbeelden uit het dagelijks leven. Wat maakt dat het zeer realistisch is. Theorie en evenwicht is in evenwicht.

Totaal pakket

De inhoud, de aandacht voor de persoonlijke stukken, het doorleven van hoe je als begeleider in je functie staat, het "verklappen" van al de trucs, het realisme, de no-nonsens aanpak, de spirituele dimensie, dat vind ik allemaal goed!

Grote flexibiliteit

Er is een grote flexibiliteit aanwezig door het inspelen op de situatie en indien nodig hiervoor het programma aan te passen. Er wordt ook veel aandacht gegeven voor persoonlijke grenzen van iedereen, dit met respect en aandacht voor ieders mogelijkheden. De opleiding is zeer praktisch.

Zuivere intentie

Kennis wordt tijdens deze opleiding daadwerkelijk overgedragen. Er worden geen trucs achter de hand gehouden, geen 'geldklopperij', maar werkelijk met zuivere intentie en bezieling gegeven. Chic!

Intens & krachtig

Deze opleiding was voor mij fantastisch, heel intens, krachtig en praktijkgericht. De lesgevers vullen elkaar perfect aan. Ze zijn geen betweters, maar open en spontane trainers, die vrijgevig kun tips en geheimpjes prijsgeven met heel veel ervaring, intuïtie en kennis. Ze nemen zich ook niet au serieux en brengen sfeer en humor in de opleiding. Zeer geslaagde combinatie!

Helemaal overtuigd!

Met de verworven inzichten VOELT mijn nieuwe uitdaging HELEMAAL JUIST! Eerste kennismaking met systemische opstellingen en meteen helemaal overtuigd van de kracht.

Zeer waardevol!

De hoeveelheid inzichten en de hoeveelheid invalshoeken van waaruit deze bereikt kunnen worden was enorm groot en waardevol.

Nieuwe inzichten

De inzichten uit deze opleiding veranderen hoe je kijkt naar je verleden, heden en toekomst, en versterken je. Zo kan je ook anderen gaan versterken als dat is wat je wil gaan doen.

Heel leerrijk!

Via deze opleiding heb ik nieuwe inzichten over mezelf ontdekt, en hoe ik me gedraag in verschillende contexten (bv. gezin, herkomst, professioneel, .;.). Hiertoe hebben de korte, krachtige oefeningen, die het lichaam in beweging brengen, zeker geholpen.

Dank je wel!

In een heel veilige omgeving werd ik meegenomen om heel veel te leren, maar vooral te voelen hoe het leven met zijn geven en nemen nu werkelijk in mekaar zit. Dank je wel lesgevers en groep voor het grootse dat jullie me gaven!

Een sterke opleiding!

Een opleiding met een duidelijk fundament, gegeven door gepassioneerde lesgevers, elk met hun eigen authentieke stijl!

Zeer complete opleiding

De kernwoorden voor deze opleiding zijn: klaar - duidelijk - helder - eenvoudig - praktisch toepasbaar

Begrip en acceptatie

Deze opleiding geeft je een zeer gegronde basis om je familieverleden te begrijpen en te accepteren. Het geeft je tools om je leven nu dynamisch te maken.

Ervaringsgericht & lichaamsgericht

Ervaringsgericht, lichaamsgericht leren waarbij het tempo van elke deelnemer wordt gerespecteerd! Waarvoor hartelijke dank! Ik kan uit mijn schulp kruipen.

Veilige omgeving

Een veilige omgeving creëert mogelijkheid om iedereen zijn ding te laten doen. Dank u wel!

Verrijkend!

De wetmatigheden zijn een verrijking op professioneel en persoonlijk vlak.

Praktische tools

Een opleiding die praktische tools aanreikt om mee aan de slag te gaan.

Waar voor je geld!

Je krijgt waar voor je geld. Deze opleiding is zeer to-the-point en gestructureerd. De timing wordt gerespecteerd en de trainers zorgen voor een veilig kader zodat je kan leren, overgoten met een saus van humor.

Prachtige balans

Met veel humor en ernst wordt de essentie van systemisch werken (of eerder systemisch leven) bijgebracht. Er wordt veel aandacht gegeven aan alle wetmatigheden die hier bij horen. Er is ook een prachtige balans in de lessen voor theorie, ervaringsgericht leren en pauzeren.

Een nieuw referentiekader

Deze opleiding heeft mij een nieuw referentiekader gegeven. Een referentiekader dat klopt en bruikbaar is in elke situatie. De eenvoud laat toe het onmiddellijk te gebruiken, in elke uitdaging!

Enorme verrijking

Wat deze opleiding sterk maakt, is de aanpak die gericht is op beleving. Eerst wordt het thema ervaren en nadien wordt het teruggekoppeld naar een theoretisch concept. Er is voldoende ruimte om te oefenen. Sterke interactie tussen theorie en praktijk, denken en voelen.

Beweging naar groei

Inzicht in eenvoudige wetmatigheden zorgt ervoor dat je met een andere blik kijkt naar je eigen leven en dat van anderen. Toepassing ervan zet veel in beweging zodat groei wordt gecreëerd met respect voor de draagkracht van elke persoon. Dit wordt helder, interactief en met veel vakkennis overgebracht.

Uitstekend!

Interessante opleiding, betrokken leraren en uitstekend eten. Alles is uitstekend in orde!

Zeer efficiënte opleiding

Ik heb de opleiding als zeer efficiënt ervaren. Goed tempo, ruimte voor vragen en oefeningen. Je krijgt voldoende tools om mee aan de slag te gaan, zowel voor jezelf als je privé sessies.

Zelf leren vliegen

In alle veiligheid word je bij de vleugel genomen om zelf te leren vliegen en in sterkte losgelaten.

Opleiding vol verrassingen

Behoefte om het deurtje van een diep verborgen plekje binnen jezelf te openen... dan is systeem coach pro een veilige plek vol verrassingen.

Maatwerk

Ik heb dit ervaren als maatwerk met ongelofelijke diepgang!

Interessante opleiding

Een veilige setting, met ruimte en ervaren begeleiding om te mogen bijleren.

Hand in hand op pad

Open Mind is een warme thuis geworden door deze cursus. Aarzelend hand in hand op pad gaan met je medecursisten in een veilige omgeving, durven vallen en geholpen worden op te staan, een toch door een wetend veld, leerrijk voor jezelf en verrijkend voor het leven. Super bedankt!

Verschillende leerkanalen

Er is structuur in de uitleg. En duidelijke info via verschillende leerkanalen: visueel - auditief - ervaringsgericht.

Kristalheldere formats

Kristalheldere formats die met veel gevoel toegelicht en toegepast worden en de cliënt met zachte kracht in beweging zetten in de gewenste richting.

Diepgaand en toch luchtig

Een heel intense en diepgaande opleiding, die me geraakt heeft. Tegelijk is alles heel licht en luchtig gebracht. De combinatie van goede ontvangst (koffie, thee, lunch) zorgt ervoor dat je het gevoel hebt een leuke uitstap te doen waarbij je veel leert.

Iets kleins en toch groots

De Essentials waren echt fantastisch! De wetmatigheden zijn zo treffend, zowel bij familiesystemen als organisatiesystemen. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend... Er is een mooi evenwicht tussen de theorie en de praktijk. De demo's en oefeningen waren echt verrijkend. Met kleine inzichten of bewegingen gebeuren grootse dingen.

Versterkende opleiding!

Enorm versterkende opleiding met heel veel tools om mensen in beweging te krijgen. Je mag oefenen in een veilige omgeving. Bij fouten zal er steeds correct ingegrepen worden.

Wonderbaarlijk

De cursus is een verwondering, niet uit te leggen in woorden. Je moet het meemaken om het te kunnen plaatsen. De kennis die overgedragen wordt, is immens en levensveranderend.

Creatieve manier om te coachen

De opleiding is een creatieve, brainstormende wijze om problemen en situaties aan te pakken en te draaien.

Voor privé als professioneel

De opleiding geeft een veilige setting om stap voor stap ervaring op te doen binnen het systemische werken zowel in individuele sessies als in groepsverband, met aandacht voor persoonlijke vragen, als ook voorbeelden uit organisatie/bedrijfsstructuren.

Een verhelderende opleiding

Ik voel mij in beweging gebracht. Systemisch werken brengt mij verheldering aangaande mijzelf en mijn omgeving. Ik voel mij uitgenodigd hiermee verder te gaan in mijn werk en leven

Mooie levenslessen

Deze opleiding bracht mij mooie levenslessen. Het gaf mij een andere, veel juistere kijk op het leven. De hulp om een gebeurtenis te aanvaarden was groot. Ik ben het centrum, de lesgevers en de medecursisten heel dankbaar voor wat zij mij gaven. Het helpt mij opnieuw een stapje verder te zetten.

Een waardevolle opleiding

Een zeer waardevolle en verhelderende opleiding om te ervaren hoe we allen verweven zijn met elkaar. Het nemen van kleine stappen brengt gans het web in beweging. Steeds aanwezig blijven in het NU-moment en voelen wat er is. Van daar uit ontvouwt het leven zich!

Top!

Ik ben zonder verwachtingen de opleiding gestart. Reeds vanaf de hartelijke ontvangst bleek dat er een heel vrije en open sfeer in de lucht hing. De lesgevers stelden me op mijn gemak en creëerden een sfeer welke intense belevingen mogelijk maakte. Ik heb tijdens deze opleiding geleerd om te voelen ipv alles rationeel te bekijken. TOP!

Herbronnen

Deze opleiding was voor mij 'herbronnen'. Terug dichter bij mezelf en met meer bagage naar huis om mijn klanten te begeleiden. Merci!

Een stap in de goede richting

Deze opleiding was voor mij een "fijn tuning". De basis kennis die ik al had i.v.m. systemisch werken is terug wat breder geworden. Hierdoor zit ik terug een stap richting systemisch coachen

Getuige van inzicht & ervaring

Ik vond de opbouw en structuur die aangebracht werd in de 5 wetmatigheden getuigen van veel inzicht en ervaring. Bijzonder om te merken dat er goed aangevoeld kan worden wat de groep aankan.

Prachtige opleiding

Veel inzichten opgedaan over mezelf in het systeem. Prachtige balans tussen leren en voorzichtig ervaren.

Onmisbare waardevolle bijdrage

Open Mind heeft met al zijn medewerkers en medecursisten een onmisbare waardevolle bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Zeer leerrijk!

Je krijgt in deze opleiding onnoemlijk veel inzichten in de verschillende systemen waarin we leven maar ook veel plaats voor persoonlijke groei.

Interactief gewerkt

Er wordt veel interactief gewerkt met de focus op ervaring. Het lichaam is de leidraad in deze opleiding, waardoor iedereen hierin iets kan vinden om aan te relateren.

Verbinding en veiligheid

De zorg voor verbinding en veiligheid in de groep biedt een veilig kader om te oefenen en te groeien tijdens de systeem coach pro.

Goede mix theorie & praktijk

Het werken in groep versterkt en verdiept. Een heleboel tips, inzichten en tools om thuis en/of op het werk mee aan de slag te gaan. Een goede mix van theorie & praktijk.

Praktische toepasbaarheid

De praktische toepasbaarheid is een echt pluspunt. Voorbeelden vanuit de praktijk maken het bevattelijker.

Een krachtige opleiding!

De opleiding tot systeemcoach heeft bij mij zeer veel in gang gezet. Ik ben stap voor stap meer en meer in mijn kracht gaan staan en tel alvast af naar de pro.

Inzicht in systemen

Inzicht in systemen met de 5 wetmatigheden zorgt ervoor dat ik in mijn werk de dingen beter kan plaatsen en benoemen zodat de samenwerking in organisaties beter wordt. Het is een unieke aanpak die verstaanbaar kan toegepast worden op elk level met onmiddellijk resultaat als gevolg.

Een houvast rijker…

Ik kreeg veel inzichten en 'houvast', of energetisch een beter gevoel door inzicht op mijn plaats in het familiesysteem. Vooral het deel over transformatie van min naar plus vind ik super interessant. Deze opleiding helpt mij om concreter in de wereld te staan.

Kers op de taart

Na alle cursussen en workshops is dit de kers op de taart. Ik zou uit ervaring aanraden hiermee te beginnen. "To the point", onmoet jezelf, doe er iets mee en geniet van je leven!

Een goed kader

De opleiding biedt korte, duidelijke en praktische formats. Het heeft een degelijke en eenvoudige theoretische omkadering, met deskundige begeleiding en lekker kader.

In contact komen met jezelf

Ervaring met het in contact komen van jezelf met het innerlijke, het systeem waarin je geboren wordt, waarin je verder leeft en het aanvoelen/transformeren naar een evenwichtige functie, dat is systeem coach

Zeer toegankelijk

Deze opleiding is zeer toegankelijke, ook als eerste ervaring. Tijdens de opleiding krijg je een enorme hoeveelheid levenswijsheid en inzichten.

Boeiend en leerrijk

De systeem coachopleiding geeft een mooi kader zowel theoretisch als met oefeningen van de dynamieken en wetmatigheden die zich in zowel familiesystemen als in bedrijven afspeelt. De opleiding was enorm boeiend en leerrijk alsook confronterend.

Herbronningsweek

Deze week was voor mij herbronnen, terug dichter bij mezelf en met meer bagage naar huis om mijn klanten te begeleiden. Merci!

Open sfeer

Ik ben zonder verwachtingen de opleiding gestart. Reeds vanaf de hartelijke ontvangst bleek dat er een heel vrije en open sfeer in de lucht hing. De lesgevers stelden me op mijn gemak en creëerden een sfeer welke intense belevingen mogelijk maakte. Ik heb in die 6 dagen geleerd om te voelen ipv alles rationeel te bekijken. TOP!

Ervaringsgerichte opleiding

Ik kan deze training ten zeerste aanbevelen. Deze opleiding was voor mij de ideale mix tussen ervaringsgericht leren, gestructureerde handvatten en uitgebreid cursusmateriaal. Jullie zijn beiden sterke trainers die er echt staan (en mij aankunnen ) (Ik stond vaak versteld dat Serge elke vraag feilloos wist te beantwoorden met zijn tekeningen en zijn ongelooflijk sterke intuïtie.)

Onmiddellijk toepasbaar

De cursus systeemcoach is een schitterende, waardevolle, toegankelijke cursus waar je vele inzichten verwerft op tal van gebieden zowel in een familie of een organisatie. Het is een traject waar ik zeer veel aan heb gehad omdat ik het ook in mijn dagelijkse leven onmiddellijk kan toepassen en het effect kan zien. Vandaar dat ik dit traject aanraad aan iedereen.

Wat nog

Wij zorgen voor een optimale leeromgeving

De aanpak in Open Mind is toch wel verschillend van wat gangbaar is. Wij houden er namelijk van dat eenieder die een opleiding volgt, zich comfortabel voelt. Onze volledige accommodatie is er dan ook op voorzien dat je je helemaal thuis kan voelen. Dit is namelijk de manier waarop, je authentiek jezelf kan zijn en je het lesmateriaal best integreert.

Kom in gemakkelijke kledij en breng gerust je sokken of sloffen mee! In onze 3 lesruimtes is alles aanwezig wat je nodig kan hebben.

Wij hebben gemakkelijke stoelen, prima verwarming/airco, verlichting, audio en multimedia.

Maar wij hebben voor jou ook mapjes, stylo’s, dekentjes en voetbankjes ter beschikking.

Hoe minder irritaties je hebt aan je omgeving, hoe meer aandacht je beschikbaar hebt om te leren. Kortom, je hoeft niets mee te brengen.

Tijdens de pauzes kan je bovendien in onze afzonderlijke bar-ruimte : genieten in de zetel, aan de toog hangen, aan tafel zitten of kan je een luchtje scheppen in de tuin.

Je kan je gans de dag zelf bedienen aan onze espressomachines, gevuld met top kwaliteit bonen van fleur-de-cafe.

Heb je zin in een theetje, dan kan je steeds kiezen uit meer dan 30 soorten thee. Voor de kleine honger tussendoor is er peperkoek en fruit.

HSP-proof

Open Mind is reeds 20 jaar met HSP bezig en dat wil zeggen dat onze ruimtes helemaal aangepast zijn voor Hoog Sensitieve Personen. Enkele punten waar wij op letten:

 • geen flikkerende TL lichten maar veel daglicht en dimbare halogeenverlichting
 • geen storende achtergrondgeluiden van buitenaf, dimmers, frigo’s, apparaten, piepende of krakende stoelen, andere zalen…
 • fluisterstille beamer, ruisvrije stereo, geurvrije stiften…
 • geen onnodige prikkels maar een eenvoudig rustig interieur
 • dagelijks gepoetste en verluchtte ruimtes
 • levende planten en verse bloemen in de ruimtes
 • verse maaltijden, geen diepvries, geen smaakversterkers, geen blikken
 • toegang tot de tuin en binnentuin als het weer het toelaat
 • pauzes in een afzonderlijke ruimte, niet in de lesruimte
 • afzonderlijke plek voor rokers

Onze maaltijden

Bij elke dagworkshop is een lekker lichte maaltijd voorzien. De maaltijden worden door onze huiskok vers klaargemaakt. Ze zijn afwisselend met vlees, vis, gevogelte of vegetarisch en steeds met veel verse groenten en verse kruiden. Meestal een soep of voorgerecht en een hoofdgerecht.

Ben je allergisch aan bepaalde ingrediënten, dan kan je steeds aan de kok vragen wat je kan eten en wat niet.

Afzonderlijk voor jou koken is helaas niet mogelijk. Bij heel specifieke dieet, breng je best zelf je maaltijd mee.

Leerplatform

Online syllabus

Naast het volgen van de workshop is er aan elke opleiding ook een digitaal luik. Via ons leerplatform krijg je toegang tot de digitale versie van je opleiding.

Volg je meerdere opleidingen, dan komt al je materiaal netjes en overzichtelijk bij elkaar.

Wij hechten veel belang aan de privacy van de mensen en hebben daarom het platform afgeschermd van het internet en in eigen beheer uitgebouwd.

De toegang is onbeperkt in de tijd. Na de opleiding kan je eenvoudig op topic gaan zoeken wat je nodig hebt voor een latere sessie of training. Komt van een bepaald onderdeel van de opleiding een betere versie of een aanvulling online, dan krijg jij automatisch toegang tot de meest recente versie.

Online groepsforum

Toegang tot je lesgroep met de mogelijkheid medecursisten te contacteren via het forum, documenten te up- en downloaden, toegang tot de slides van jouw opleidingsgroep.

In deze groep komen extra documenten, literatuurtips, powerpoints, certificatieproeven en zelfs video’s ter ondersteuning van de opleiding.

Toekomstige Startdata van Opleidingen en Workshops Systeemwerk

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda

Toekomstige Startdata van Integrale Coach Opleidingen

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda