Systeemwerk en ziektepatronen

Dagworkshop opstellingen rond fysieke en psychische ziektebeelden

Opstellingen ziekte en gezondheid

Op zoek naar de diepere oorzaak van langdurige ernstige ziektes.

Asperine helpt tegen hoofdpijn, maar hoofdpijn wordt niet veroorzaakt door gebrek aan asperine….

Deze dag opstellingen is geen vervanging van medisch advies, maar dient als ondersteuning van je genezingsproces. De dag wordt mee gegeven door kinderarts Jutte.

Open Mind, samen met kinderarts/oncoloog/immunoloog Jutte pleiten voor een totaal-aanpak bij ziekte. Wij kijken dan ook naar ziekte vanuit persoonlijk en systemisch perspectief. Vele ziektes hebben een duidelijk aantoonbare oorzaak zoals griep, besmettingen, voedingstekorten etc.. Er zijn ook heel wat ziektes die minder aantoonbare oorzaken hebben. Het zijn vaak “genetisch bepaalde” ziektes of psychosomatische klachten.

In deze dag opstellingen ziekte en gezondheid kijken wij naar spanningen in het familiesysteem die uiteindelijk ziekmakend werken. De mens is namelijk gewoon om spanningen te ventileren op manieren die niet altijd lichaamsvriendelijk zijn.

  • Als je rookt, heb je meer kans op ziekte, maar wat maakt dat je rookt?
  • Als je kanker hebt, dient dit medisch aangepakt te worden, maar welke agressie ventileer jij?
  • Allerhande gewrichtsklachten worden vaak veroorzaakt door hoge lichaamsspanning. Wat heb jij of je familie meegemaakt dat zo spannend was.

Zeer typische systemische ziektebeelden zijn: depressies, migraine, CVS, slapeloosheid, suïcidale neigingen en psychoses en andere aandoeningen waar wel medicatie voor bestaat, maar waarvan de oorzaak niet altijd helder is.

Deze en tal van andere medische vragen bekijken we in deze dag op een systemische manier. Niet als vervanging van medische ingrepen, maar als ondersteuning van het genezingsproces en preventie voor hervallen. De opstellingen ziekte en gezondheid gebeuren door en onder medische begeleiding van een practiserend geneesheer die deze systemische kijk, maar ook de klassieke visie onderschrijft.

Er is een verschil tussen een ziekte begrijpen en naar een ziekte luisteren. Het is niet omdat je de ziekte begrijpt dat je ernaar luistert.

Data

Workshopdagen:

2024

nieuwe data volgen later nog

Uren:

10u00 tot 17u00, welkom vanaf 9u30

Prijs

Bijdrage:

€ 95 voor de dag incl drank en maaltijd

Opmerkingen:

Wij maken geen prijsverschil tussen wie wel en wie geen opstelling krijgt.
Draag makkelijke kledij en breng eventueel pantoffels of sokken mee.

Locatie

Open Mind:

Bredestraat 11-15 Lievegem (Lovendegem, bij Gent)

L: 3.6181268000000273 | B: 51.10957570000001

Zaal 1 is een ruime zaal, ideaal voor opstellingen.

Voor Wie?

Voldoende fysiek gezond

Deze dag is niet bedoeld voor mensen die te ziek zijn om normaal te functioneren. Dan dient vooraf een genezingsproces te geschieden dat voldoende fysieke draagkracht opbouwt.

De dag is vooral preventief of curatief bedoeld, waarbij we kijken naar de bron van de ziekte op het moment dat de situatie niet bijzonder acuut is.

Mild Medium Spicy

Gemiddeld tot hoog prikkelniveau

Deze dag kan een intense ervaring zijn en ook inzicht geven in het ziektepatroon dat helaas niet altijd te veranderen is. Je kan er wel anders leren mee omgaan, waardoor het patroon milder wordt.

Fasten seatbelt

What’s Special

Enjoy The Flow

Bekijk je ziekte of klacht op een totaal andere manier die ervoor zorgt dat de ziekte minder intens wordt of makkelijker te leven is. Ervaar op een mysterieuze manier de onderliggende stroom waar we allemaal deel van zijn. Hierdoor is als het ware elke opstelling een leermoment voor iedereen.

Veel gestelde vragen

Helaas neen. Ongeveer de helft van de groep krijgt een eigen opstelling. Deelnemen aan de opstelling van een ander kan bovendien even helend zijn. Wie aan bod komt wordt niet vooraf bepaald, maar wordt bepaald door de keuze van de representanten door de deelnemers.

Deze dag heeft niet de bedoeling jou te genezen, hoewel dit soms gebeurt. De bedoeling is vooral een ruimer beeld te krijgen van je ziekte, zodat je meer grip krijgt op het patroon dat jou ziek maakt. Hierdoor zal de ziekte minder iets zijn dat jou eenvoudig overkomt, maar iets dat gekaderd is in een groter geheel.

Serge Van Gampelaere

Serge Van Gampelaere

Trainer - systeemcoach

Ervaring: 20 jaar ervaring in systeemwerk

Specialiteit: opstellen van moeilijke vraagstukken

Jutte van der werff ten Bosch

Jutte van der werff ten Bosch

Kinderarts

allround kinderarts, met specialisatie in de kinderoncologie en ziekten van het immuunsysteem.

Jutte is jeugd en jongeren coach en kinderarts, oncoloog en immunoloog. Door haar werk als kinderarts heeft ze gezien wat de effecten van zowel chronische als acute ziekte zijn op kinderen, volwassenen en hun gezin. Ze heeft vastgesteld dat daar vaak een hulpvraag is waar niet aan beantwoord wordt in de reguliere geneeskunde. Ook heeft ze veel ervaring met leer- en gedragsproblemen, zoals dyslexie, ADHD en eetstoornissen. De unieke combinatie van arts en coach maakt dat ze jongeren, volwassenen en hun familieleden, die te maken krijgen met ziekten op een hele unieke manier kan helpen.

Toekomstige Startdata van workshops opstellingen

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda

Toekomstige Startdata van Opleidingen Systeemwerk

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda