Opstellingen met Leo

Namiddagworkshop familieopstellingen

Voor systeemtherapie

Schrijf je in voor 1 namiddag of een reeks van 4

Ideaal als eerste ervaring in opstellingen

Namiddag familieopstellingen

Opstellingen met een hoog ZEN gehalte

Maandelijks een namiddag opstellingen € 45 per keer of € 120 voor 4 (incl BTW)

Vanaf sept 2024: 65 euro voor een namiddag, 180 euro voor 4 vrij te kiezen data

Eens per maand kan je een zondag- of zaterdagnamiddag deelnemen aan familieopstellingen met Leo. Leo is therapeut in hart en nieren. Hij begeleidt mensen met de kracht van zijn geduld. Dit vind je ook in zijn familieopstellingen terug. Hij gaat graag naar de bron van de familie: papa en mama. Zijn familieopstellingen zijn eenvoudig, rustig en doeltreffend.

Heb je een probleem met een bepaalde situatie, dan weet Leo jou telkens opnieuw een inzicht of een beweging mee te geven.

Je kan komen voor een keer of je kan een reeks van 4 boeken. Je bent niet zeker van je eigen opstelling als je maar één keer komt. Kom je vier keer, dan ben je wel zeker van één of meerdere familieopstellingen. Wie een opstelling krijgt, hangt vooral af van wie er klaar voor is. Het is niet omdat het hoofd iets wil, dat het lichaam er ook klaar voor is. Maar als je lichaam een opstelling vraagt, zal het bijna zeker één krijgen.

Wat zijn familieopstellingen?

Familieopstellingen zijn buitengewoon verrassende en boeiende workshops, die zowel de vraagsteller als de representanten, verfrissende en stimulerende informatie op hun levenspad verschaffen.

Familieopstellingen starten met een vraag of thema van de cliënt.

Na de bevraging door de opsteller worden representanten voor de elementen van de vraag uitgekozen. De vraagsteller kiest zijn representanten uit de aanwezige deelnemers en geeft hen een plaats in de ruimte volgens zijn innerlijk beeld en gevoel. Door de informatie van deze representanten en het zichtbaar maken van de verborgen dynamieken wordt heel vaak in één opstelling al heel wat duidelijk, plots zie je het, voel je waar het vastloopt en hoe je energie vrij kan gemaakt worden.
Soms gaat het over het erkennen van de juiste orde, de plek, het evenwicht tussen geven en nemen. Heel soms bots je op hardnekkige verstrikkingen met je familiesysteem, zijn er oude geheimen, trauma’s, vergeten beloftes, uitsluitingen, die jezelf en/of je familie in hun greep houden. Of je loopt al heel je leven op zoek te zijn en blijk je te zoeken naar je vroeggestorven tweelingbroer/zus (VTS), of je draagt al zo lang een last, schuld, die je overgenomen hebt van een van je ouders, familieleden en zo meer.
Zowel de representanten als de deelnemers in familieopstellingen kunnen heel diepe ervaringen opdoen. Je leven wordt er een stuk rijker door. Veel deelnemers melden ons dat er belangrijke veranderingen plaatsvinden na een opstelling, niet alleen voor henzelf maar ook voor hun ouders en/of kinderen. Alles wordt opgebouwd met veel oog voor veiligheid van de vraagsteller.

Welke vragen zijn bruikbaar voor een opstelling?

Vanuit het werken met de familie werd het stilaan duidelijk dat de techniek ook bruikbaar was in bedrijven en organisaties. Later is deze techniek nog verder uitgebreid naar tal van vlakken. Ondertussen mag je stellen dat elke vraag die je “echt” bezig houdt, bruikbaar is voor een opstelling. Stel je een vraag louter uit nieuwsgierigheid, dan zal ze in Open Mind waarschijnlijk zelfs niet opgesteld worden.
Mogelijke thema’s:  organisatievragen, relaties, seksualiteit, werk, woning, healing voor vrouwen, innerlijke onrust, een zoeken, laag zelfvertrouwen, angsten,… 

Ben je zeker van je eigen opstelling?

In Open Mind wordt niet gewerkt met het systeem dat je voor je eigen opstelling kan betalen. Is een vraag voldoende dringend en belangrijk, dan is er veel kans dat je een opstelling krijgt. Zou een opstelling voor jou te overweldigend zijn, dan wordt vaak slechts een stukje opgesteld. Er zijn telkens een aantal mensen die gewoon komen om de rijkdom van de opstellingen te proeven en te ervaren, zonder behoefte te hebben aan een eigen opstelling.

Vaak moeten we vaststellen dat oude patronen, ook al hebben ze veel neveneffecten, soms zo vertrouwd zijn dat het bijzonder moeilijk is ze achterwege te laten. Geloof je echt in de magie van opstellingen en wil je het anders, dan is de verandering vaak blijvend en vanzelfsprekend.

Opstellingen zijn bijzonder geschikt voor mensen die reeds vele andere vormen van therapie geprobeerd hebben.

TIP: Informeer vooraf eens naar je stamboom. Hoe meer feiten je weet, hoe minder veronderstellingen we moeten maken. 

TIP:  Breng liefst geen familieleden mee. Iedereen heeft in het familieverhaal een eigen plek en ervaring, die niet noodzakelijk dezelfde zijn.

Data

Workshopdagen:

Je kan inschrijven voor 1 keer of voor een reeks van 4 (los te kiezen):

2024

09/06/2024
data vanaf september volgen binnenkort

Uren:

14u00 tot 17u00, welkom vanaf 13u30

Prijs

Bijdrage:

45 euro voor een namiddag, 120 euro voor 4 vrij te kiezen data

Vanaf sept 2024: 65 euro voor een namiddag, 180 euro voor 4 vrij te kiezen data

Interesse? Schrijf je snel in!

Opmerkingen:

Draag gemakkelijke kledij en breng eventueel pantoffels of sokken mee.

Locatie

Open Mind:

Bredestraat 11-15 Lievegem (Lovendegem, bij Gent)

L: 3.6181268000000273 | B: 51.10957570000001

Zaal 1 is een ruime zaal, ideaal voor opstellingen.

Voor Wie?

 • Voor wie?

  Iedereen welkom

  Leo werkt vooral met persoonlijke vraagstukken. Met zijn achtergrond in psychotherapie is hij de meest geschikte persoon voor een klassieke familieopstelling. Zeer toegankelijk voor iedereen!

 • Mild-Medium-Spicy

  Matig prikkelniveau

  Leo hou heel erg rekening met éénieder zijn grenzen en gaat niet verder dan mogelijk is. De groep is meestal klein en veilig en er is tijd en aandacht voor iedereen.

 • What’s special?

  Enjoy The Wisdom

  Leo is een wijs en ervaren man. Hij doet altijd maar rustig verder en zich druk maken is er niet meer bij. Ervaar de kracht en veiligheid van zijn rust.

Wat?

Tip

 • Neem de reeks van 4 familieopstellingen en volg eerst eens een namiddag om de techniek eigen te worden
 • Denk niet te hard over uw vraag na, moest je het antwoord kunnen vinden, dan had je dit al lang gedaan

Veel gestelde vragen

Leo Dumon

Leo Dumon

Trainer

Leo is ergotherapeut en werkte vele jaren met individuele begeleiding in een grote psychiatrische instelling. Hij heeft een hele rugzak aan levenservaring.

Leo werkt vaak met mensen met ernstige trauma’s of contactmoeilijkheden tijdens langere trajecten.

Hij geeft familieopstellingen in Open Mind en assisteert de trauma en systemische opleiding.

Leo is oud en wijs!

Toekomstige Startdata van workshops opstellingen

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda

Toekomstige Startdata van Opleidingen Systeemwerk

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda