Basisopleiding Coaching

Vele gangbare en nieuwe coachtechnieken en modellen

Unieke door Open Mind ontwikkelde body-learning formats.

Ideale basis om je als coach te laten certifiëren (ICF,.. NOBCO,...)

+ 15 jaar ervaring, + 9.000 klanten, + 30 trainers, div. locaties

Integrale Coaching Opleiding

Integrale coaching is een totaalpakket,

ontstaan uit verschillende opleidingen en vele jaren ervaring.

De Integrale Coach Opleiding bestaat uit verschillende onderdelen die naadloos bij elkaar aansluiten en toch iedereen de mogelijkheid geven een eigen pad te kiezen, afhankelijk van de noden en de wensen.

De Basismodule is bedoeld voor iedereen die nog geen coach ervaring heeft, om een aantal houdingen en technieken te verwerven, die in elke vorm van begeleiding en omgang met mensen nodig zijn.

Daarna kan je kiezen uit één van onze 3 pijlers, of ze alle 3 volgen, afhankelijk van je interesse en de mate waarin je voor specifieke doelgroepen wil coachen.

De Businessmodule bestaat uit een selectie van gangbare en werkende technieken en benaderingen voor het coachen in zakelijke contexten. Deze “gekende” benaderingen worden aangevuld met vernieuwende en toch toegankelijke inzichten voor het bedrijfsleven.

De Life Coach Module richt zich vooral op het persoonlijk vlak en het herstellen van de “natuurlijke beweging”. Je leert als coach kijken vanuit de noden van de klant voor persoonlijke groei, naar de context voor het werken met spanningen in de omgeving en naar de verschillende levensvlakken voor het bekomen van geluk en harmonie.

De Open Mind Module heeft met zingeving te maken en is vooral gericht op het maken van een zinvolle beweging, zowel voor persoon als onderneming. Leren werken vanuit verbinding en buikgevoel is hier de boodschap.

Basis Integrale Coaching

In deze 6 dagen hebben we voor jou een basispakket geselecteerd, dat je als coach nodig hebt. Je hoeft geen 10 verschillende opleidingen te volgen. Je krijgt van ons heel snel en efficiënt dat aangeleerd wat je nodig hebt en zal gebruiken uit bijvoorbeeld NLP, systeemwerk, communicatietechnieken, kernkwadranten, SMART, SWOT, dramadriehoek, OUTCOME, HSP, en veel meer.

Deze technieken zijn uitgewerkt tot de “bare basics” zodat je je jezelf niet verliest in de details, doch de essentie kan vatten. De meeste gangbare modellen krijgen een extra “Integrale toets”, waardoor je ze met succes kan gebruiken en ook de beperkingen leert kennen.

Naast gangbare modellen zijn er ook een aantal gepatenteerde modellen die binnen Open Mind ontwikkeld zijn. 4D-model, 6C model en Prikkelniveau model zijn daar slechts enkele van. Deze benaderingen zijn speciaal ontwikkeld om als coach verder te kunnen, daar waar de “gekende” modellen vastlopen. Ze dienen er tevens voor te zorgen dat een sessie niet enkel een succes in het hoofd is, maar ook daadwerkelijk neergezet wordt.

Directe integratie tijdens de sessie of opleiding is onze doelstelling. Deze aanpak is ontstaan uit de veelheid van opleidingen die wij aanbieden, waarbij alles wat in één opleiding verteld wordt niet in tegenstrijd mag zijn met wat een andere opleiding aanleert. Hierdoor is elk onderwerp in de loop der jaren uitgepuurd tot zijn essentie en wat verteld wordt, klopt dan ook in een groter geheel.

Wij maken van jou een coach met eigenwaarde en de “voetjes op de grond”.

Eenvoud is wat overblijft nadat het overtollige vergeten is.

Integrale Business PRO

Deze module bestaat uit 12 dagen met 12 verschillende zakelijke topics. De dagen zijn afzonderlijk of als pakket te volgen.

Telkens wordt een bepaald aspect van coaching binnen de bedrijfswereld belicht.

Samen is het pakket een geheel van vaak voorkomende coach-vragen van organisaties. De dagen zijn echter zo opgebouwd dat ze elk op zich staan en daardoor ook los kunnen gevolgd worden als slechts enkele onderwerpen van toepassing zijn.

Elke dag wordt gegeven door een specifieke trainer, gespecialiseerd in het onderwerp. Op aanvraag kan dit onderwerp verder uitgediept worden in meerdere dagen “in company”, in functie van je eigen onderneming.

Volg je deze 12 dagen als PRO business coach, dan zal je een veel ruimere kijk krijgen op wat allemaal in bedrijven leeft en welke mogelijke benaderingen er zijn. Vele van de gebruikte formats zijn in de bedrijfswereld gangbaar. In deze opleiding zijn ze voor jou verzameld en hebben ze een typische “Integrale” toets meegekregen, waardoor ze net anders en vernieuwend zijn.

Integrale Life Coaching

Deze module bestaat uit een Essentials gedeelte van 6 dagen en een PRO gedeelte van 9 dagen.

De focus ligt op het herstellen van wat wij een “natuurlijke beweging” noemen. Doel is rust en harmonie terugvinden.

Essentials

Vele modellen zijn opgebouwd aan de hand van succesvolle sessies. Wat maakt dat een sessie impact heeft, heeft eigenlijk te maken met diepere dynamieken. In de essentials maak je kennis met 3 pakketten parameters die de Integrale Life coach gebruikt. Er zijn 10 basisnoden voor persoonlijke ontwikkeling, 5 wetmatigheden voor omgaan met de omgeving en 5 elementen voor het creëren van harmonie.

Alle dienen tot het herstellen van de eigenwaarde, wat we ook voor een deel doen in dit blok.

PRO

Wens je met anderen en hun eigenwaarde aan de slag te gaan, dan is er het PRO blok, waarin je zelf modellen leert maken, aangepast aan jouw doelgroep. Wees niet meer afhankelijk van de creativiteit van anderen, leer hier zelf innovatief uit de hoek te komen.

Integrale Open Mind Coaching

Deze module bestaat uit een Essentials gedeelte van 6 dagen en een PRO gedeelte van 12 dagen.

Deze opleiding richt zich vooral op het ontwikkelen van emotionele intelligentie en het zoeken naar zinvolle bewegingen.

Essentials

Dit blok is vooral voor persoonlijke groei, waarbij we jou opnieuw leren geloven en gebruik maken van je buikgevoel en intuïtie. Via diverse no-mind oefeningen word je gedwongen opnieuw in jezelf te geloven en maak je kennis met de bijzondere krachten die ontstaan uit intuïtie, verbinding en beweging.

Je krijgt zeer zeker een kader voor al je “gevoelige” ervaringen, zodat je ze bruikbaar kan inzetten in plaats van aan jezelf te twijfelen of je ervoor af te schermen.

PRO

In dit blok leer je als coach gebruik maken van andere registers dan het “praten”. Een wereld die voorheen magisch leek, wordt plots toegankelijk. Als coach kijken de klanten naar jou op hoe je steeds direct de nagel op de kop slaat.

Integrale Coach Opleiding in praktijk

De trainers

De trainers zijn allen ervaren coaches die opgeleid zijn in Open Mind en in andere organisaties. Het leerprogramma is getoetst aan hun gezamelijke kennis, waardoor een zeer breed draagvlak ontstaat. De trainers zijn vooral geselecteerd op hun gedeelde visie en toch verschillend levenspad en specialiteiten. Heb je heel specifieke vragen en kan een trainer ze niet beantwoorden, dan wordt je steeds naar de meest geschikte persoon of opleiding doorverwezen. Samen hebben de trainers meer den 20.000 uren training op de teller staan en dat voel je.

Serge Van Gampelaere

Serge Van Gampelaere

Hoofdtrainer Lovendegem Ess/Pro

Zaakvoerder Open Mind Trainer

Serge bezielt reeds meer dan 15 jaar Open Mind en is de grondlegger van de verschillende coach-formats en opleidingen in Open Mind.

Celine Boelens

Celine Boelens

Assistent Ess/Pro Lovendegem

Zaakvoerder Moving Matters en Private-dining

Celine is loopbaanbegeleider en jongerencoach in Open Mind. Zij is ook trainer is Burn-out, Coach-opleidingen en in company trainingen onderwijs en zorgsector.

Sofie De Vos

Sofie De Vos

Zaakvoerder Open Mind

Zaakvoerder van Open Mind

Sofie is kinesitherapeute van opleiding en is samen met Serge zaakvoerder van open Mind. Haar vrouwelijke manier van werken inspireert menig deelnemer.

Tom Mahieu

Tom Mahieu

Trainer Essentials blokken en Trauma Coach

Zelfstandig coach

Tom is een uitmuntend muzikant en speelt saxofoon, klavier,... en speelde in verscheidene bands. Vanuit het onderwijs met als specialiteit improvisatie, evolueerde hij tot een gepassioneerd trainer-coach.

Jeroen Van Wijngaarden

Jeroen Van Wijngaarden

Hoofdtrainer Gouda Ess/Pro

Zelfstandig conversie Trainer in Gouda

Jeroen werkt als zelfstandig trainer is diverse bedrijven in change trajecten. Zijn achtergrond als acteur-trainer gebruikt hij als inspiratie tijdens de workshops.

Certificatie

Aan het Professional blok is ook een officiële certificatie verbonden. Naast aanwezigheid en permanente evaluatie zullen we op basis van een aantal proeven aftoetsen of je de vereiste vaardigheid hebt opgebouwd om de markt op te gaan. Hierbij horen een scriptie, en een uitgebreide coaching met professionele jury.

Alle deelnemers ontvangen een Certificaat van Deelname als ze minstens 80% van de modules aanwezig waren.

Tenslotte reiken we een Professional Diploma uit na succesvolle beëindiging van het Professional Programma, en het afleggen van de proef.

Na de Professional ben je in staat mensen te begeleiden op meerdere vlakken. Via de noden kan je coachen rond eigenwaarde, doelen en resultaten. Via de 5 wetmatigheden kan je deze mensen coachen in hun omgeving en context. En via de 5 elementen kan je opnieuw flow en evenwicht brengen in hun leven.

Je leert vooral vaardigheden en houdingen die te maken hebben met het zoeken en installeren van “natuurlijke bewegingen“. Dit in de eerste plaats door zelf opnieuw “natuurlijk” te bewegen. Een “natuurlijke” beweging is er één die natuurlijk is, eenvoudig, in lijn met wie je bent en passend in je omgeving. Deze is vaak niet in overeenstemming met een prachtig plan dat niet uitgevoerd wordt.

Wat mag je nog extra verwachten:

  • wij begeleiden jou op persoonlijk ontwikkelingsvlak.
  • wij ondersteunen jou in je projecten en je marketing.
  • je krijgt feedback over je prestaties, je bijzonder kwaliteiten en je aandachtspunten.
  • je maakt deel uit van ons netwerk waarin wij regelmatig mensen kansen geven door projecten/vragen van klanten door te geven of een assistentenrol aan te bieden in opleidingen.

Locatie in

Lovendegem (Gent)

Toekomstige Startdata van de coach opleiding

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda

zon09sept13:3021:00Zomer Opendeurdag 201813:30 - 21:00

zat22sept10:0017:00Basis Coach OpleidingStart opleiding10:00 - 17:00

vrij28sept10:0017:00Opleiding RouwtherapeutStart opleiding10:00 - 17:00

ma01oct10:0017:00Change management - colors of changeStart opleiding10:00 - 17:00

vrij19oct10:0017:00Integrale Business Coaching - Communicatietraining10:00 - 17:00

zat03nov10:0017:00Systemisch trainingsacteurin Gouda10:00 - 17:00

ma05nov10:0017:00Basis Coach OpleidingStart opleiding10:00 - 17:00

di06nov10:0017:00Visualisaties MasterclassStart opleiding10:00 - 17:00

di06nov10:0017:00Systemisch leiderschapStart opleiding10:00 - 17:00

woe07nov10:0017:00Integrale Open Mind Coach EssentialsStart opleiding10:00 - 17:00

woe07nov10:0017:00Burn-out|Bore-out Coach MasterclassStart opleiding10:00 - 17:00

don08nov10:0017:00Integrale Life Coach Opleiding EssentialsStart opleiding10:00 - 17:00

vrij09nov10:0017:00Integrale Business Coaching - Leiderschap10:00 - 17:00

don15nov10:0017:00Trauma in organisatiesin Roermond (Nederland)10:00 - 17:00

zat17nov10:0017:00Omgaan met HSP en IndigoStart Opleiding10:00 - 17:00

vrij23nov10:0017:00Integrale Business Coaching - Teambuilding10:00 - 17:00

vrij07dec10:0017:00Integrale Business Coaching - Persoonlijkheidsmodellen10:00 - 17:00

don10jan10:0017:00Traumahealing ProStart Opleiding10:00 - 17:00

di22jan10:0017:00Integrale Life Coach Opleiding EssentialsStart opleiding10:00 - 17:00

zat26jan10:0017:00Integrale Open Mind Coach EssentialsStart opleiding10:00 - 17:00

X