Basisopleiding Coaching

Vele gangbare en nieuwe coachtechnieken en modellen

Unieke door Open Mind ontwikkelde formats.

Ideale basis om je als coach te laten certifiëren (ICF,.. NOBCO,...)

20 jaar ervaring, + 10.000 klanten, + 30 trainers

Integrale Basis Coach

Leer een coachende houding volgens de 11 ICF competenties

Deze 6-daagse Basis Coach opleiding wordt meerdere malen per jaar ingericht in verschillende formules.

Voor vele doelgroepen van toepassing

De kostprijs bedraagt € 1.250 (excl BTW) of € 875 met KMO portefeuille (30%),

Basis Coach Opleiding

Deze opleiding richt zich tot een zeer brede groep mensen. Van zodra je met mensen werkt, kan deze opleiding bijzonder van pas komen. Leer onze manier van werken kennen, leer een coachende houding als coach, therapeut, psycholoog, leidinggevende, verkoper…

De ideale algemene vorming in 6 dagen!

In veel van onze opleidingen zijn een aantal coach attitudes aangewezen voor optimaal leren. Gezien onze veelheid aan opleidingen leek het ons zinvol deze basis in een aparte coach opleiding voor iedereen en budgetvriendelijk aan te bieden.

Je kan deze coach opleiding zoals je verkiest volgen voorafgaand, gelijktijdig of na je andere opleiding.

Je leert ondermeer de 11 coach competenties, vereist voor een ICF-certificatie als coach.

Je ontdekt je persoonlijke kwaliteiten en aandachtspunten, en leert hoe ermee om te gaan.

Je leert de gangbare coachtechnieken, aangevuld met Open Mind formats.

Ben je reeds coach? Dan is dit een ideaal moment voor een stevige opfrissing/update.

Je kan als beginnende coach aansluiten bij meer ervaren collega’s in de Master Classes.

Na deze opleiding kan je genoeg voor een ICF ACC aanvraag. Je moet wel nog 100 uren coaching kunnen voorleggen, waarvan 75 uren betalend. Voor ons is dit echter niet voldoende. Je volgt best ook nog een Integrale PRO opleiding, dan kan je ook ons gepatenteerd “Certified Integrale Coach” label gebruiken.

Labels?

Zelf voeren wij het ICF, NOBCO of EMCC label niet omdat het ons beperkt in vernieuwende formats en geen enkele officiële waarde heeft. Mensen kiezen bovendien een coach op basis van bewezen competenties. Van zodra er een officiële Europese norm komt voor coaches zijn onze opleidingen klaar om erkend te worden.

Wij houden ook niet van “holle” labels zoals “Wij gaan 100% voor 95% tevreden klanten” … wat moet je daar uit opmaken? Wij voeren wel het ISO 9001:2015 label dat staat voor bewaking van kwaliteit en duurzaam ondernemen. Wij hebben ook een FAVV erkenning die staat voor hygiëne in onze keuken. Dat vinden wij belangrijk.

Online deelnemen kan!

Wij ontvangen jou ook graag online.

Online voorwaarden:

Volledig online deelnemen is mogelijk:

 • gereduceerde bijdrage bij volledige online deelname, KMO portefeuille mogelijk.
 • je krijgt toegang tot het online lesmateriaal en de opleidingsgroep van de deelnemers ter plaatse.
 • je kan vragen stellen en feedback krijgen zoals iedereen ter plaatse.
 • zorg voor een goed werkende computer en internetverbinding.
 • de lessen worden opgenomen op video en die kan je tot een week na de opleidingsdag opnieuw bekijken, mocht er een probleem zijn met je computer of internetverbinding tijdens de opleidingsdag.
 • de lestijden en data zijn dezelfde als de groep ter plaatse.
 • het aantal online deelnemers is beperkt voor optimale persoonlijke aandacht.
 • extra assistenten worden voorzien om je te begeleiden tijdens de online sessies in breakout rooms.

De kwaliteit van de online lessen:

 • de online lessen worden gegeven via Zoom met diverse camera’s en topkwaliteit microfoons voor een optimaal beeld en geluid tijdens de sessies.
 • de beelden worden nadien in full HD beschikbaar gesteld voor herhaling bij een gemist moment.
 • wij hebben 4 praktijkruimtes beschikbaar die volledig uitgerust zijn met Zoom-apparatuur, zodat onze assistenten jou kunnen begeleiden tijdens het online oefenen met elkaar.
 • Onze werkvormen zijn aangepast om ook online een optimale ervaring te hebben. De meeste deelnemers zijn aangenaam verrast in vergelijking met andere online ervaringen.
 • Door de online interactie, de afwisseling in beelden, oefeningen en begeleiders blijven de lessen boeiend en blijft je aandacht scherp.
 • Bij volledige online opleidingen worden twee extra mensen voorzien voor de regie en de bediening van de camera’s. Gans iets anders dan werken met het beeld van de webcam van je PC.

Gedeeltelijke deelname door quarantaine of andere hinder:

 • ben je tijdelijk verhinderd door quarantaine of andere hinder, dan kan je één of meerdere lessen van deze opleiding ook online deelnemen.
 • verwittig vooraf per mail als je online deelneemt.
 • je kan de link voor zoom-deelname vinden op het leerplatform van jouw groep.
 • er zijn geen kortingen, noch extra kosten als je gedeeltelijk online deelneemt.

Wil je in 6 dagen coaching attitudes aanleren?

Vanaf dag 1 kan je reeds in je omgeving aan de slag!

De aanpak

In onze Integrale Basis Coach opleiding leer je coachen aan de hand van bestaande modellen zoals NLP, SMART, GROW, OUTCOME, dramadriehoek, kernkwadranten… en veel meer. Dit zijn modellen die toegankelijk zijn en als algemeen gekend verondersteld te zijn. Als je coach bent en je hebt nog nooit van SMART gehoord, dan boet je veel geloofwaardigheid in.

Naast de bestaande modellen hebben wij natuurlijk ook enkele vernieuwende modellen toegevoegd. Deze zijn eigen aan Open Mind en inhouse ontwikkeld tijdens 20 jaar ervaring. Zo hebben wij het Prikkelniveaumodel, het HSP model, DRIVE, 6C-model, 4D draagkrachtmodel, Closing-model, Trauma-handling model en tal van fysieke beleef-formats. Deze modellen worden ondertussen in meerdere coachopleidingen in andere centra overgenomen, doch helaas niet altijd met dezelfde kwaliteit en impact.

The best of everything

In onze Basis Integrale Coach opleiding zijn wij op zoek gegaan naar het beste wat op de markt is. Je hoeft geen ganse NLP opleiding te volgen, wij hebben voor jou de meest efficiënte en onmiskenbare zaken geselecteerd. Onze lesinhoud komt dan ook uit meer dan 20 verschillende hoeken, elk met hun bewezen werking. Onze meerwaarde is deze modellen onder de loep te leggen en bij te sturen waar ze vastlopen of waar ze in tegenstrijd zijn met elkaar. Hierdoor ontstaat een krachtig harmonisch geheel en geen “patchwork” puzzel die je vaak in opleidingscentra aantreft.

Many faces..

De opleiding is voor een brede groep van toepassing en kan vele vormen aannemen. Ben je opgeleid als psycholoog, verpleegster, leerkracht, fitness instructor, leidinggevende, mental coach…? Je kan je bestaande kennis behouden en een coachende attitude aanleren. Deze Basis Coach opleiding is integraal, wat wil zeggen dat ze vele disciplines conflictloos kan omvatten.

Vanaf dag 1 kan je concreet oefenen

Elke opleidingsdag heeft een thema. Het thema is dusdanig uitgewerkt dat het zeer concreet aangepakt wordt en je dus vanaf dag 1 aan de slag kan. Een optimale leercurve ontstaat als je dat ook daadwerkelijk doet. Bijvoorbeeld in dag 1 leer je dat je best vraagt wat iemand bedoelt als het over een belangrijk gegeven gaat. Iemand zegt jou bijvoorbeeld dat je respect mist. Daarmee weet je niets. Een coach zal automatisch vragen “wat bedoel je precies met respect”. Dan wordt het ook helder waarover het gaat, anders ga je veronderstellen en dit is de bron van vele misverstanden.

Dit doen we met tal van thema’s waarbij je concrete voorbeelden en actiepunten krijgt om je coachende attitude te ontwikkelen.

Alles online!

Je lesmateriaal staat volledig online waardoor je de cursus vooraf kan doornemen voor maximaal leren. Via een forum kan je ook in contact komen met medecursisten, materiaal downloaden en zelf materiaal uploaden. Wat in jouw groep op de flipover terecht komt, wordt ook gefotografeerd en beschikbaar gesteld in jouw groep. Ons leerplatform is volledig afgeschermd van de buitenwereld en respecteert jouw privacy. Op het platform kunnen mensen van jouw groep je contacteren via naam en e-mail. Andere gegevens delen wij niet.

Directe verandering

Vele van onze deelnemers ervaren in hun leven een directe verandering bij het volgen van deze opleiding. Je gaat anders om met collega’s partner, kinderen… Doordat deze opleiding zeer concreet is en heel dicht bij het leven staat, zal je veel situaties herkennen en ook een betere oplossing kunnen aanwenden. Het voordeel van werken in groep is dat je naast je eigen topics ook tal van andere belevingen vaststelt en ofwel jezelf daarin een stuk herkent ofwel iemand uit jouw directe omgeving.

Open Mind hanteert ook veel leermethodes tegelijk, waardoor iedereen aan zijn trekken komt, bijvoorbeeld:

 • leren door kennisoverdracht
 • leren door beleving
 • leren door voorbeeld
 • leren door herhaling
 • stap per stap leren of leren door confrontatie
 • leren door beweging
 • leren door verbinding

Persoonlijke begeleiding?

Tijdens de coachopleiding zal je regelmatig oefenen. We doen dit met persoonlijke thema’s van de deelnemers. Hierdoor krijg je telkens één of meerdere sessies die ook met de nodige discretie behandeld worden.

Heb je tijdens één van die sessies een onafgewerkt moment, dan is er binnen Open Mind zonder probleem nazorg mogelijk. Tijdens de opleiding zijn ook één of meerdere assistenten aanwezig voor extra begeleiding waar nodig.

Een opleiding Integrale Basis Coach is dan ook steeds een beetje persoonlijke ontwikkeling en groei. We willen jou immers de coachende attitudes aanleren en kunnen dan ook wel op “oude gewoontes” stoten die aan een dringende “update” toe zijn.

Stel je vast dat je draagkracht mist om de opleiding te volgen, dan kan je terecht bij ons team voor:

 • psychologische begeleiding
 • therapeutische begeleiding
 • traumawerk
 • HSP begeleiding
 • leiderschapstraining

In company?

Het Basis Coach programma is in zeer veel contexten van toepassing en delen daarvan kunnen makkelijk incompany gegeven worden. Het zijn voornamelijk “ground-floor formats” die in overleg met de leidinggevende kunnen dienen om in een team een aantal patronen bij te sturen:

 • betere communicatie
 • pestgedrag, kritiek, dader|slachtoffer dynamiek
 • doelstellingen bereiken
 • competentieontwikkeling
 • stress management
 • HSP op de werkvloer

Het programma van de Basis

Data

Lesdagen:

Gratis online infomoment:

Zaterdag 19 december om 19u via Zoom:
ID: 990 2383 5079 Password: welkom

Basis Coaching:

2021

Reeks van 6 zaterdagen: ONLINE REEKS

09/01/2021
16/01/2021
23/01/2021
30/01/2021
06/02/2021
13/02/2021

Reeks van 6 donderdagen:

25/02/2021
04/03/2021
11/03/2021
18/03/2021
25/03/2021
01/04/2021

Reeks van 6 maandagen:

10/05/2021
17/05/2021
24/05/2021
31/05/2021
07/06/2021
14/06/2021

Zomerweek:

09/08/2021
10/08/2021
11/08/2021
12/08/2021
13/08/2021
14/08/2021

Lesuren:

Coaching opleiding:
10u00 tot 17u00, welkom vanaf 9u30

Infomoment:
19u tot +/- 20u30, welkom vanaf 19u00

Prijs

Bijdrage:

Basis Coach opleiding:

 • via kmo-portefeuille € 875
 • zonder kmo-portefeuille € 1.250
  + BTW € 262,50

Aanvraag KMO-portefeuille:

 • bedrag aanvraag € 1.250
 • uren 42
 • omschrijving basis coaching

Basis Coach opleiding online versie:

 • via kmo-portefeuille € 700
 • zonder kmo-portefeuille € 1.000
  + BTW € 210

Aanvraag KMO-portefeuille:

 • bedrag aanvraag € 1.000
 • uren 42
 • omschrijving basis coaching

Interesse? Schrijf je snel in!

Opmerkingen:

Drank en lichte maaltijd zijn inbegrepen voor de live versie, net zoals de toegang tot het leerplatform.

Bij de online versie kan je de lessen op video opnieuw bekijken tot de volgende les.
Op die manier ben je zeker dat je kan deelnemen, ook mocht er een probleem zijn met je PC of verbinding.

Locatie

Open Mind:

Bredestraat 11-15 Lievegem (Lovendegem, bij Gent)

L: 3.6181268000000273 | B: 51.10957570000001

Tijdens de opleiding beschikken we over meerdere ruimtes, waaronder 3  zalen, 6 praktijkruimtes en een prachtige tuin.

Zaal 1 in theateropstelling 120m²

Bar en pauze ruimte 120m²

Zaal 2 in vergaderopstelling 70m²

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die op één of andere manier met coaching aan de slag wil gaan.

 • WIe coach wil worden

  Ben je van plan te leren coachen, dan is deze module de ideale instap. WIj noemen het de basis van coaching, maar stellen vast dat ook ervaren coachen deze module als meerwaarde en inspirerend beleven.

 • Aanvulling op je praktijk

  Heb je reeds een praktijk als therapeut, psycholoog, bemiddelaar… dan kan je in deze opleiding nog heel wat leren over coaching. Je zal vooral leren “energieneutraal” werken, zodat je na een aantal klanten je energie niet kwijt bent.

 • Upgrade als coach

  Ben je reeds coach, dan zal je versteld staan van wat wij met de klassieke modellen doen. Je zal ook zien hoe het komt dat sommige sessies vastlopen en handvaten krijgen om dit te voorkomen.

 • Coachend leiderschap

  Wens je als leidinggevende een coachende houding aan te leren, dan is dit eigenlijk ook een opleiding coachend leiderschap. Als je een specifieke opleiding coachend leiderschap volgt, kom je waarschijnlijk veel dezelfde zaken tegen, maar meestal voor een duurdere prijs.

 • Ik werk met mensen

  Deze opleiding is zeer concreet met tal van tips voor het dagdagelijkse leven. Ga je regelmatig om met mensen en wil je dit vlotter laten verlopen, dan kan je hier veel leren. De groep zal jou ook feedback geven over je aandachtspunten als mens.

Wat brengt deze opleiding?

Deze opleiding is een zeer ruime basis voor coaching waarbij je technieken en vakkennis leert.

 • Je leert de basistechnieken van coaching
 • Je krijgt zicht op je persoonlijke werkpunten
 • Je krijgt voeling of coaching iets voor jou is
 • De technieken kunnen dagdagelijks gebruikt worden, ook zonder coachomgeving
 • Je leert beter communiceren
 • Je ontwikkelt emotionele intelligentie
 • Je maakt kennis met de 11 ICF coachcompetenties
 • Als psycholoog of therapeut leer je het verschil kennen tussen therapie en coaching
 • Als leidinggevende of zaakvoerder zal je anders met je mensen omgaan

Veel gestelde vragen

Ja en neen. Bij elke Open Mind opleiding die toegazng geeft tot het leerplatform krijg je steeds ook toegang tot het Integrale Coach Basismateriaal. De gratis toegang is voor het online platform. Wens je deel te nemen aan de fysieke opleiding, dan is dit betalend.

Neen. Onze programma’s zijn gemaakt dat iedereen op zijn niveau kan inspringen. Heb je reeds coachervaring, dan kan je deze opleiding overslaan. Heb je nog geen ervaring, dan volg je best deze opleiding. Je hoeft die echter niet eerst te volgen, hoewel het aangeraden is. Iedereen kan in elk essentials blok starten voor persoonlijke groei. Je hoeft daarvoor niet noodzakelijk coach te willen worden en de basis volgen. Wens je van coaching je beroep te maken, dan raden wij wel aan de basis ook te volgen.

Wij vinden dat een coachopleiding al duur genoeg. Wij werken ook met groepen die iets groter zijn dan gemiddeld (max 25 personen) en kunnen daardoor de prijs drukken. Is de opleiding daarvoor van mindere kwaliteit? Zeker niet! Vele cursisten die het verschil met andere centra ervaren hebben staan werkelijk versteld van onze accomodatie, kennis en professionele aanpak.

Ja. De normen van ICF is vooral gebaseerd op hun 11 coachcompetenties  die wij volledig onderschrijven en aanleren. Je kan dit in 6 dagen doen. Men spreekt van 30 of 60 uur training. Ben je daarom een coach? Voor ons niet.Wij richten ons op een op komst zijnde Europeese norm EMCC die richting 200 à 300 uren trainging zal vragen. De competenties vereist door EMCC liggen een stuk hoger.

Zoek je een centrum dat ICF gecertifieerde opleidingen geeft, dan kan je dit hier zoeken. Na een dergelijke opleiding is de toegangsprocedure iets eenvoudiger. Je betaalt meestal wel een stuk extra voor deze opleidingen wat niet altijd wil zeggen dat ze beter zijn.

Lees de voorwaarden op de ICF website, ze veranderen permanent. Je zal ook zien dat het allemaal nogal wat centen kost en de vraag is of een ICF erkenning voor meer werk zal zorgen. Een onderzoek aan de Vlerick Business School heeft alvast aangetoond dat de keuze van een coach daar niet van afhangt, maar wel van zijn persoonlijkheid, kennissenkring en competenties.

Het basisprogramma leert jou een aantal basisvaardigheden van coaching. Deze kan je gebruiken in tal van contexten zonder dat je coah hoeft te zijn. Je kan dit programma perfect volgen in de plaats van een programma “coachend leiderschap”. Veel kans zal je er zelfs meer aan hebben.

Wat het verschil maakt is hoe eenvoudig een programma is, zodat je het eenvoudig dagdagelijks kan toepassen.

Neen en Ja, als je één of meerdere dagen verhinderd bent, kunnen die dagen in een volgende editie ingehaald worden. Het materiaal staat ook online op ons leerplatform om in te halen. Werk je met de KMO portefeuille, dan moet er een aanwezigheid van 80% zijn voor het bekomen van een certificaat.

Certificaat van deelname

Een certificaat van deelname wordt uitgereikt als je voor de opleiding 80% aanwezig was. Op het certificaat staat wat je geleerd hebt.

Voor alle opleidingen die je met de KMO-portefeuille kan betalen, worden certificaten gegeven. Voor PRO blokken met een certificatieproef krijg je een diploma.

Erkenningen

Voor coachopleidingen bestaat helaas geen wettelijk kader voor certificatie. Wie iets anders beweert, bevraag je best eens waarover de erkenning juist zou gaan en wie die geeft.

Het voordeel is wel dat wij niet beperkt zijn door een “genormeerde” inhoud. Hierdoor kunnen wij steeds de meest vernieuwende technieken brengen en heel snel inspelen op de noden van de mensen, bedrijven en maatschappij.

Wij proberen zoveel mogelijk te voldoen aan de geldende normen en organisaties die bepaalde certificaten uitreiken als je voldoet aan hun voorwaarden. Er is ondertussen een wildgroei aan organisaties die zogenaamde erkenningen toekennen. In vele gevallen is het een verhaal van veel centen. Wij onderschrijven de normen van ICF, NOBCO, EMCC, ISO9001 en KMOP.

Wens je na het behalen van je diploma een certificaat te behalen van één van deze organisaties, dan begeleiden wij je graag. Van zodra er een wettelijke Europese norm komt, zal Open Mind alles doen die te behalen.

Open Mind is gekend voor zijn eenvoud en doeltreffendheid. In al onze opleidingen zijn wij permanent op zoek naar nieuwe en efficiënte technieken. Meer dan 10.000 tevreden klanten over 20 jaar zeggen genoeg. Vele Nederlanders komen in Vlaanderen zoeken wat bij hen niet te vinden is. De naambekendheid is dan ook een waarborg voor kwaliteit waar wij zorg voor dragen.

In het kader van bijscholingen kan het natuurlijk in sommige sectoren een absolute meerwaarde zijn een extra opleiding gevolgd te hebben. De werkgever of je klant als zelfstandige is eigenlijk de enige die de waarde van je diploma bepaalt.

Belangrijk is je kennis en kunde en je netwerk. Twee pijlers waar Open Mind voluit op inzet.

Je mag wel het gepatenteerde label “Certified Integrale Coach” gebruiken als je één van de drie PRO blokken van de Integrale Coach opleiding gevolgd hebt. Je komt dan ook in aanmerking voor vermelding op onze Integrale Coach website.

De lesgevers

Deze opleiding kan door verschillende trainers gegeven worden,op de agenda van de website kan je zien wie voor jouw opleidingsblok voorzien is. Naast deze trainers geven we ook de kans aan mensen die in de PRO opgeleid zijn te assisteren om ervaring op te doen.

Sofie De Vos

Sofie De Vos

Zaakvoerder-Trainer

Specialiteit: persoonlijke coaching - visualisaties - intuïtie

Kathleen Barbier

Kathleen Barbier

Assistent-Loopbaancoach

Specialiteit: loopbaancoaching - rouw

Serge Van Gampelaere

Serge Van Gampelaere

Zaakvoerder-Trainer

Specialiteit: C-level coaching - visie en misie - duurzaam ondernemen

Kim Van Gampelaere

Kim Van Gampelaere

Assistent

Specialiteit: traumawerk - fysieke en intuïtieve formats

Leen Steelandt

Leen Steelandt

Assistent-Admin

Specialiteit: life coaching - Hoogsensitief geleiding - loopbaancoach

Katleen Van Roye

Katleen Van Roye

Trainer-Loopbaancoach

Specialiteit: budgetcoaching - loopbaanbegeleiding - burn-out - lifecoach

Getuigenissen

De getuigenissen komen van de evaluatieformulieren van de deelnemers aan de opleiding. Ze scrollen automatisch door.

Wil je ze rustig lezen, ga dan met de muis over een getuigenis. De namen zijn om privacy redenen afgekort.

Toepasbaar

De opleiding kan ik toepassen zowel in mijn persoonlijke situatie, als ontwikkeling, en tevens ook op professionele vlak. De formats die gebruik maken van body-learning spreken me het meeste aan.

13 oktober 2016

Intens en leerrijk

Een basisopleiding meepikken tussendoor was het plan. De aangereikte formats en oefeningen waren heel intens en leerrijk. Het toepassen van de formats, en de impact hiervan op een sessie, maken de sessie. Veel meer gekregen dan verwacht.

14 oktober 2016

Een goede basis

Het sterke punt van deze opleiding is dat deze een goede basis, een goed fundament is om op verder te bouwen.

Katia 14 oktober 2016

Nieuwe inzichten

Ik heb heel veel nieuwe inzichten gekregen, waar ik nu verder aan de slag mee kan. De lesgever weet heel goed waarover zij/hij spreekt, zonder boven de groep te staan. Er wordt hierbij ook rekening gehouden met iedereen. Het stopt zeker niet na deze cursus!

14 oktober 2016

Dank je wel!

Aan heel het team van Open Mind bedankt voor de fijne opleiding en de expertise en aan alle medecursisten, bedankt voor jullie openheid, feedback, gezellige babbels, het oefenen en de supertoffe vibes! :-).

E. 22 december 2020

jezelf beter leren kennen

Hoewel ik initieel vreesde dat er minder verbinding zou zijn omdat de opleiding online doorging owv corona heb ik toch heel veel verbondenheid gevoeld in onze groep. Op de 6 dagen opleiding is het een heel veilige plek voor mij geworden waar het voor mij kon om me kwetsbaar op te stellen maar ook anderen te helpen met dingen waar ze op vastlopen tijdens de oefenmomenten. Er werden veel tools en formats aangereikt om de dingen aan te pakken die in de opleiding zelf ook nog in praktijk werden omgezet. Deze opleiding is zeker een aanrader! Niet enkel om de basis principes van coaching te leren kennen maar ook om jezelf een stukje beter te leren kennen. Je kan de opleiding meteen in de praktijk omzetten.

J. 22 december 2020

Concreet aan de slag

Ik kan concreet aan de slag na deze opleiding. Ik voel me ook voldoende uitgedaagd om naar mezelf te kijken, hoe sta ik zelf in al de thema's die aan bod kwamen en vooral in het 'in actie gaan' om effectief als coach aan de slag te gaan.

V. 22 december 2020

Smaken naar meer

Dankjewel voor deze meer dan interessante basisopleiding die doet smaken naar meer. Niet alleen leerde ik er anderen beter door kennen, maar ik ben mezelf ook best wel een paar keer tegengekomen. Er zat een diepgang in de oefensessies die ik niet onmiddellijk verwacht had. De aangeleverde werkmodellen zijn praktisch en onmiddellijk inzetbaar. De manier waarop alles gebracht werd, was ondanks het online gebeuren toch zo interactief mogelijk. Bedankt.

I. 22 december 2020

Wat nog

Wij zorgen voor een optimale leeromgeving

De aanpak in Open Mind is toch wel verschillend van wat gangbaar is. Wij houden er namelijk van dat eenieder die een opleiding volgt, zich comfortabel voelt. Onze volledige accommodatie is er dan ook op voorzien dat je je helemaal thuis kan voelen. Dit is namelijk de manier waarop, je authentiek jezelf kan zijn en je het lesmateriaal best integreert.

Kom in gemakkelijke kledij en breng gerust je sokken of sloffen mee ! In onze 3 lesruimtes is alles aanwezig wat je nodig kan hebben.

Wij hebben gemakkelijke stoelen, prima verwarming/airco, verlichting, audio en multimedia.

Maar wij hebben voor jou ook mapjes, stylo’s, dekentjes en voetbankjes ter beschikking.

Hoe minder irritaties je hebt aan je omgeving, hoe meer aandacht je beschikbaar hebt om te leren. Kortom je hoeft niets mee te brengen.

Tijdens de pauzes kan je bovendien in onze afzonderlijke bar-ruimte : genieten in de zetel, aan de toog hangen, aan tafel zitten of kan je een luchtje scheppen in de tuin.

Je kan je gans de dag zelf bedienen aan onze espressomachines, gevuld met top kwaliteit bonen van fleur-de-cafe.

Heb je zin in een thee, kan je steeds kiezen uit meer dan 30 soorten thee. Voor de kleine honger tussendoor is er peperkoek en fruit.

HSP-proof

Open Mind is reeds 20 jaar met HSP bezig en dat wil zeggen dat onze ruimtes helemaal aangepast zijn voor Hoog Sensitieve Personen. Enkele punten waar wij op letten:

 • geen flikkerende TL lichten maar veel daglicht en dimbare halogeenverlichting
 • geen storende achtergrondgeluiden van buitenaf, dimmers, frigo’s, apparaten, piepende of krakende stoelen, andere zalen…
 • fluisterstille beamer, ruisvrije stereo, geurvrije stiften…
 • geen onnodige prikkels maar een eenvoudig rustig interieur
 • dagelijks gepoetste en verluchtte ruimtes
 • levende planten en verse bloemen in de ruimtes
 • verse maaltijden, geen diepvries, geen smaakversterkers, geen blikken
 • toegang tot de tuin en binnentuin als het weer het toelaat
 • pauzes in een afzonderlijke ruimte, niet in de lesruimte
 • afzonderlijke plek voor rokers

Onze maaltijden

Bij elke dagworkshop is een lekker lichte maaltijd voorzien. De maaltijden worden door onze huiskok vers klaargemaakt. Ze zijn afwisselend met vlees, vis, gevogelte of vegetarisch en steeds met veel verse groenten en verse kruiden. Meestal een soep of voorgerecht en een hoofdgerecht.

Ben je allergisch aan bepaalde ingrediënten, dan kan je steeds aan de kok vragen wat je kan eten en wat niet.

Afzonderlijk voor jou koken is helaas niet mogelijk. Bij heel specifieke dieet, breng je best zelf je maaltijd mee.

Leerplatform

Online syllabus

Naast het volgen van de workshop is er aan elke opleiding ook een digitaal luik. Via ons leerplatform krijg je toegang tot de digitale versie van je opleiding.

Volg je meerdere opleidingen, dan komt al je materiaal netjes en overzichtelijk bij elkaar.

Wij hechten veel belang aan de privacy van de mensen en hebben daarom het platform afgeschermd van het internet en in eigen beheer uitgebouwd.

De toegang is onbeperkt in de tijd. Na de opleiding kan je eenvoudig op topic gaan zoeken wat je nodig hebt voor een latere sessie of training. Komt er van een bepaald onderdeel van de opleiding een betere versie of een aanvulling online, dan krijg jij automatisch toegang tot de meest recente versie.

online groepsforum

Toegang tot je lesgroep met de mogelijkheid medecursisten te contacteren via het forum, documenten te up- en downloaden, toegang tot de slides van jouw opleidingsgroep.

In deze groep komen extra documenten, literatuurtips, powerpoints, certificatieproeven en zelfs video’s ter ondersteuning van de opleiding.

online Integrale Basis Coach opleiding

Gratis toegang tot de online versie van Integrale Basis Coach bij het volgen van de opleiding.

Ter ondersteuning van je algemene vaardigheden die je nodig hebt als je omgaat met mensen kan je deze basis coachopleiding online volgen.

Toekomstige Startdata van Integrale Coach opleiding

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda

Toekomstige Startdata van Master Classes

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda

X