Hoogsensitief of HSP test

sorry, maar het zijn 24 vragen geworden…

De gevoeligheid van je zintuigen

De test hiernaast meet de gevoeligheid van je zintuigen. Naast de 5 gangbare zintuigen meten we ook je gevoeligheid voor “energie”. Sommige mensen zijn namelijk heel gevoelig voor spanningsvelden tussen mensen, de energie die een plek of voorwerp uitstraalt of de aanwezigheid van onuitgesproken zaken.

Het is niet zo eenvoudig de gevoeligheid van je zintuigen te meten omdat ze de eigenschap hebben te gaan filteren bij een overdosis. Mensen die naast een spoorweg wonen, horen na een eind de trein niet meer. Werk je in een goedkopere schoenwinkel, dan ruik je na een tijdje de rubbergeur niet meer.

De test geeft dan ook weer hoe gevoelig je zintuigen zijn, maar meet niet in welke mate je filters gebruikt om je zintuigen te beperken.

  • Als je scoort als gevoelige persoon, dan is dit zeker zo.
  • Scoor je gemiddeld, dan is bijkomend onderzoek nodig, want dan kan je misschien veel wegfilteren.
  • Scoor je heel laag, dan heb je sterke filters “geïnstalleerd” wat kan duiden op het feit dat je zo gevoelig bent dat je zonder deze filters permanent overprikkeld zou zijn.

De test geeft ook aan welk zintuig gevoeliger is dan de andere en wel minder werkt.

Twee keuzes mogelijk…

Op vele vragen zijn meerdere antwoorden mogelijk. Kies die optie die meest uitgesproken is of best bij jou past. Als ze beiden evenveel passen, kies één van de twee, er zal uiteindelijk weinig verschil zijn in de eindscore.

Test niet duidelijk?

Geeft de test geen duidelijk antwoord, geen probleem, er is niets verloren :-)

WIl je toch duidelijkheid, dan kan je terecht bij één van onze HSP coaches die een meer uitgebreide test kunnen doen en jou meer duidelijkheid geven.