Opstellingen met Serge en Sofie

Dagworkshop Familie- Organisatie en andere opstellingen

Ervaring met opstellingen gewenst

soms is het wel even stretchen

voor zakelijke problemen

voor levenswijsheid

Opgelet, een eigen opstelling is niet gegarandeerd!

Familie en organisatie opstellingen

Dagworkshop voor mensen met ervaring in opstellingen.

Ongeveer maandelijks kan je deelnemen aan deze boeiende dag. De bijdrage is € 95 incl btw We doen veel opstellingen in één dag, een eigen opstelling is niet gegarandeerd!

In Open Mind gaan reeds bijna 25 jaar opstellingen door. Serge en Sofie hebben 22 jaar ervaring met opstellingen in groepen en hebben vele buitenlandse gastdocenten mogen ontvangen. Stephan Hausner, Jan Billy, Jan Jacob Stam, Sneh Victoria Schnabel, Bouke De Boer en  Carolla Castillo zijn er enkele van. Allen hebben ze een deel van hun wijsheid achtergelaten en jullie kunnen daar nu uit putten.

Kom en proef de magie van opstellingen!

Ben je klaar om je leven op een nieuw spoor te zetten?

Kom gerust met complexe vraagstukken, wij kunnen je zeker een eerst volgende stap aanbieden. Je mag natuurlijk ook een eenvoudige vraag inbrengen. Het is vaak boeiend om te zien waar ze vandaan komt…  Ook met organisatievragen kan je in deze dag terecht. Nu en dan wordt een dag georganiseerd rond een bepaald thema, vb relaties, ziekte, geld, seks,…

Meer en meer worden de opstellingen van Serge en Sofie een combinatie van tal van technieken. Kom je voor een zuivere opstelling, dan kan kies je waarschijnlijk beter één van onze andere begeleiders. Serge durft nogal eens een stukje traumawerk doen tijdens opstellingen. De grens tussen weten en niet weten is de plek waar Serge en Sofie liefst dansen.

Wat is een familieopstelling?

Als baby-kind zijn we in een bepaalde omgeving opgegroeid. Dagelijks hebben we van onze omgeving geleerd wat mag en niet mag. Hierdoor hebben we waarden en patronen meegekregen. Deze zijn echter niet altijd voedend en nuttig. Hoe we deze zaken meenemen als bagage voor het leven is waarschijnlijk iedereen duidelijk. We nemen echter ook tal van “onzichtbare” zaken mee.

Stel je vader denkt nog elke dag aan zijn gestorven eerste vrouw. Er wordt echter met geen woord over gesproken. Als je contact wil maken met je vader, kom je bij die eerste vrouw terecht, want daar is je vader vaak met bezig. Die eerste vrouw kan op die manier een belangrijke rol gaan spelen, zonder dat je haar gekend hebt. Je wordt erdoor gestuurd later in je relatie-leven en weet helemaal niet hoe het komt dat je steeds dezelfde problemen tegenkomt.

Een ander voorbeeld is dat je moeder ooit misbruikt is en daar nog nooit met iemand iets over gedeeld heeft. De zin “wat niet weet niet deert” is de lijfspreuk van je moeder geworden. Als je als meisje in die invloed opgegroeid bent, dan mag je bijna zeker zijn dat bepaalde verborgen angsten van je moeder je seksueel leven gaan sturen. Als jongen is het dan vaak zo dat het moeilijk is om echt “man” te mogen zijn van je moeder.

Op die manier kunnen tal van belangrijke situaties, waarvan de gevoelens niet kunnen verwerkt worden, de volgende generaties beginnen sturen. De kinderen gaan de last van de ouders beginnen dragen en dit uit liefde, vaak zonder te weten wat die last eigenlijk is.

In een opstelling worden deze “verbindingen”, ook web “verstrikkingen” genoemd, duidelijk zichtbaar gemaakt. Je bewust zijn en worden van wat speelt is een groot deel van de oplossing. Vanuit de nieuwe kennis en ervaring kan healing ontstaan van oude onbewuste patronen. Sommige opstellingen bieden op het moment zelf een oplossing, andere tonen de weg naar een oplossing en nog andere geven gewoon een inzicht. In elk geval de moeite waard om eens uit te proberen.

Welke vragen zijn bruikbaar voor een opstelling?

Vanuit het werken met de familie werd het stilaan duidelijk dat de techniek ook bruikbaar was in bedrijven en organisaties. Later is deze techniek nog verder uitgebreid naar tal van vlakken. Ondertussen mag je stellen dat elke vraag die je “echt” bezig houdt, bruikbaar is voor een opstelling. Stel je een vraag louter uit nieuwsgierigheid, dan zal ze in Open Mind waarschijnlijk zelfs niet opgesteld worden.
Mogelijke thema’s:  organisatievragen, relaties, seksualiteit, werk, woning, healing voor vrouwen, innerlijke onrust, een zoeken, laag zelfvertrouwen, angsten,… 

Ben je zeker van je eigen opstelling?

In Open Mind wordt niet gewerkt met het systeem dat je voor je eigen opstelling kan betalen. Is een vraag voldoende dringend en belangrijk, dan is er veel kans dat je een opstelling krijgt. Zou een opstelling voor jou te overweldigend zijn, dan wordt vaak slechts een stukje opgesteld. Er zijn telkens een aantal mensen die gewoon komen om de rijkdom van de opstellingen te proeven en te ervaren, zonder behoefte te hebben aan een eigen opstelling.

Vaak moeten we vaststellen dat oude patronen, ook al hebben ze veel neveneffecten, soms zo vertrouwd zijn dat het bijzonder moeilijk is ze achterwege te laten. Geloof je echt in de magie van opstellingen en wil je het anders, dan is de verandering vaak blijvend en vanzelfsprekend.

Opstellingen zijn bijzonder geschikt voor mensen die reeds vele andere vormen van therapie geprobeerd hebben.

TIP: Informeer vooraf eens naar je stamboom. Hoe meer feiten je weet, hoe minder veronderstellingen we moeten maken. 

TIP:  Breng liefst geen familieleden mee. Iedereen heeft in het familieverhaal een eigen plek en ervaring, die niet noodzakelijk dezelfde zijn.

Data

Workshopdagen:

2024

zondag 28/04/2024 - thema ziekte en gezondheid (met Jutte) VOLZET
woensdag 01/05/2024 - thema werk VOLZET

Uren:

10u00 tot 17u00, welkom vanaf 9u30

Prijs

Bijdrage:

95 euro (incl BTW), drank en maaltijd inbegrepen

Opmerkingen:

Wij maken geen prijsverschil tussen wie wel en wie geen opstelling krijgt. Wij werken in een huiselijke sfeer, breng gerust pantoffels of sokken mee.

Locatie

Open Mind:

Bredestraat 11-15 Lievegem (Lovendegem, bij Gent)

L: 3.6181268000000273 | B: 51.10957570000001

Zaal 1 is een ruime zaal, ideaal voor opstellingen.

Voor Wie?

Ervaring met opstellingen nodig

Sorry, je kan aan deze dag opstellingen enkel deelnemen als je reeds eerder ervaringen hebt met opstellingen in Open Mind. Onze aanpak is zeer intens en vaak moeilijk te begrijpen zonder eerdere ervaring met de werkvormen van Open Mind.

Onze benadering is helemaal niet therapeutisch of coachend van aard, maar vanuit het opnieuw doen stromen van de energie.

Mild Medium Spicy

Hoog prikkelniveau

Je dient over voldoende reserves te beschikken om verder te kunnen leren en groeien.

What’s Special

Enjoy The Flow

Elke dag lijkt op een mysterieuze manier te ontstaan uit een onderliggende stroom waar we allemaal deel van zijn. Hierdoor is als het ware elke opstelling voor iedereen.

Veel gestelde vragen

Serge en Sofie

Serge en Sofie

Zaakvoerders Open Mind

Ervaring: 23 jaar ervaring in systeemwerk

Specialiteit: opstellen van moeilijke vraagstukken

Serge en Sofie

Serge en Sofie

Levensgenieters

Ervaring: 23 jaar nieuw samengesteld gezin, 4 kinderen 3 kleinkinderen

Specialiteit: terrasjes doen aan de zee

Serge en Sofie

Serge en Sofie

Levensgenieters

Ervaring: 23 jaar nieuw samengesteld gezin, 4 kinderen 3 kleinkinderen

Specialiteit: terrasjes doen in de bergen

Toekomstige Startdata van Workshops opstellingen

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda

Toekomstige Startdata van Opleidingen systeemwerk

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda