Open Mind hecht veel belang aan een correcte en kwaliteitsvolle werking.

Om deze werking aan te tonen hebben wij in een aantal erkenningen en labels geïnvesteerd.

Voor te beginnen zijn al onze trainers hoger opgeleid en nadien grondig bijgeschoold in hun specifieke vak.

In het team zitten psychologen, coaches, kinesitherapeuten, artsen, ingenieurs, ergotherapeuten, psychotherapeuten, orthopedagogen, financiële specialisten, bedrijfsconsultants en meer. Allen bekwaam in hun vak en op zoek naar meer diepgang, efficiëntie en verfijning.

Wij hanteren de normen gesteld door de verschillende coach-federaties, samen met wetenschappelijke strekkingen en evidence based inzichten. Wij vullen die aan met eigen onderzoek en werkvormen, vooral gebaseerd op ervaringsgerichte formats.

“Officiële” bepalingen

In het behalen van labels en erkenningen proberen wij zoveel mogelijk het pad van de Overheid te wandelen. Labels en erkenningen die de Overheid (Vlaams en Federaal) hanteert, daar doen wij het nodige voor.

“Niet officiële” erkenningen

Sommige erkenningen worden uitgereikt door zakelijke organisaties en hebben geen enkele waarde voor de Overheid. Open Mind is niet geneigd te investeren in deze labels omdat door wildgroei en financiële overwegingen deze labels niet altijd nog een kwaliteit waarborgen. Wij selecteren zorgvuldig de labels waarvan wij een meerwaarde ervaren.