Integrale Life Coach

Wil jij mens en omgeving leren coachen?

Dan is deze opleiding voor jou!

Uniek programma voor snel resultaat

Ervaringsgerichte formats voor snellere integratie

Professionele gecertificeerde coach in 18 dagen

Coach op vele levensvlakken met kennis van zaken

Integrale Coach

Coach mensen en hun vragen | problemen met unieke tools en vakkennis

Integrale Life Coach PRO opleiding

De Integrale Life Coach is één van de 3 modules uit het Integrale Coach pakket. Samen met de Basis Coach is dit pakket voldoende om coach te worden voor begeleiding van diverse persoonlijke vragen.

Life Coach is een brede opleiding voor coaching van persoonlijke problemen.

Het pakket Life Coach bestaat uit 9 dagen en 4 avonden waarin we een eigen ontwikkelde aanpak aanleren. Wij onderscheiden drie groepen vraagstukken:

 • spanningen tussen de persoon en zijn omgeving | 5 systemische wetmatigheden (opstellingen)
 • persoonlijke gedragsproblemen en terugkerende topics | 10 basisnoden programma (in-house ontwikkeld)
 • innerlijke rust, harmonie en beweging | 5 focussen voor balans (Oosters model)

Het idee is om in de veelheid van mogelijke vraagstukken als coach snel een richting te vinden voor een doeltreffende aanpak. Voor ons is het hierbij van belang dat ook op diepere lagen gecoacht kan worden, waar het probleem meestal zijn bron kent.

Persoon en omgeving

Iemand kan niet omgaan met zijn “agressieve baas”. Dit kan vele oorzaken hebben. De spanning kan komen omdat de baas stiekem een lage eigenwaarde heeft en bang is voor jou, misschien is het veiliger om tegen jou agressief te zijn want thuis ligt hij onder de sloef of misschien projecteer jij je dominante vader in hem waardoor hij vervelend gaat doen. De oplossing zal dan ook verschillend zijn in elke situatie. Grondig systemisch onderzoek is nodig om de spanning te laten dalen. Bij klassieke Life Coaching zal men het probleem wel oplossen, maar komt het ook vaak terug omdat mentale technieken diepgang missen.

Persoon en gedrag

Je hebt bijvoorbeeld last van perfectionisme of zit vast in een rouwproces of voelt je gemakkelijk schuldig over alles en je bent verslaafd aan… Dit zijn allemaal mogelijke voorbeelden van persoon en gedrag. Als wij bijvoorbeeld kijken naar een verslaving aan drank, dan gaan wij direct de tweede basisnood gaan onderzoeken. Dit heeft met “hechting” te maken. De vraag zal zijn: welke hechting is niet gelukt waardoor je je aan de fles gehecht hebt? Dit is een totaal andere aanpak dan iemand op wilskracht te helpen stoppen met drinken. Van zodra de aandacht wat afneemt, vervalt de persoon al snel.

Persoon en beweging

Iemand heeft ogenschijnlijk alles wat hij zou kunnen dromen en is toch niet gelukkig. Wat is er aan de hand? Via een cyclisch model gaan we kijken waar de beweging van de persoon gestopt is. Wat is de “stuck state”? Misschien is hij zo aan het geld gehecht dat hij vergeet te genieten of is hij zo hard aan het werken dat er geen tijd is voor zichzelf of misschien is het leven zo saai geworden en is het dringend tijd voor iets nieuws. Dit gaan we onderzoeken zodat de persoon de “gepaste” nieuwe beweging kan maken naar geluk. Wij zien dit trouwens vaak in relaties gebeuren. De relatie holt uit als er teveel comfort is.

Integrale Life Coach PRO

Ontwikkel als PRO je eigen coachingstijl met krachtige bouwstenen

Integrale Life Coach Professional

9 dagen en 4 avonden

We starten met het aanleren van een aantal basisbeginselen in life coaching. Dit is vooral zelfgroei, waarbij je de formats op jezelf kan toepassen en kan groeien in bewustzijn. Als je zelf het eerste niveau van bewustzijn hebt, zal het moeilijk zijn een klant met hoger bewustzijn te coachen. Heb je zelf een hoger bewustzijn, dan kan je daar insteken waar de klant zich situeert. Dit is voor ons “Walk your Talk”, vakkennis en kunde.

Het coachpad dat we wandelen bevat 4 niveaus van bewustzijn waarop we de klant al dan niet kunnen coachen.

 • Er is een probleem dat dient opgelost te worden
 • Er is een gedrag dat problemen gaat veroorzaken
 • Er zijn spanningen die tot een gedrag gaan leiden
 • Er is een verstoring aan de bron die spanningen geeft

Wat ga je leren?

In de Integrale Life Coach gaan we kennis maken met die verschillende niveaus:

 • Het probleem leren bevragen, zoeken en scherp stellen
 • Het gedrag uitlokken via prikkels en helder observeren
 • De spanning leren bevragen, voelen, waarnemen
 • De bronnen leren koppelen en als focus voor actie inzetten

We gaan dit doen door te oefenen met telkens een stukje kader/theorie gekoppeld aan reeds gemaakte succesformats. Zo krijg je formats voor verslavingen, bindingsangst, faalangst, eigenwaarde problemen, kinderwens, perfectionisme, assertiviteit, competitiedrang… reeds 50+ kant en klaar formats staan online op het leerplatform. In de Integrale Life Coach PRO leer je er zelf één maken en die komt dan bij deze verzameling formats.

Na het persoonlijk groeigedeelte bouwen we verder op twee niveaus:

 • de vakkennis van een coach aanleren | je coachende houding verfijnen en je valkuilen aanpakken
 • door en door vertrouwd worden met de aanpak op 4 niveaus vanuit de noden, de wetmatigheden en de bewegings-parameters

Om je als coach verder te kunnen ontwikkelen, geeft elk op dag 1 een mini-sessie en krijg je feedback van de groep en de trainers over je sterke punten als coach en over je aandachtspunten.

Op deze aandachtspunten zal je verder werken en krijg je ook een certificatieopdracht. Zo krijgt iedereen een andere opdracht waar hij of zij het moeilijk mee heeft.

Je zal leren samenwerken om tot een resultaat en een werkend nieuwe format te komen.

Er is een certificatieproef in cocreatie met de groep voorzien waarbij je gedurende de opleiding je inzet als coach toont en individuele begeleiding krijgt van de trainers om te groeien als coach. De proef bestaat uit:

 • een onderwerp scherp stellen
 • oefenen op verschillende mensen met dit onderwerp
 • een coachformat uitzoeken, uittesten en samen verbeteren
 • de coachformat documenteren
 • de coachformat presenteren

Op die manier maken we van jou geen “one trick pony” maar een autonome vakkundige coach.

Voorbeeld van aanpak:

1Sommige klanten hebben een probleem, bijvoorbeeld een burn-out, en willen enkel een oplossing, bijvoorbeeld een pilletje. Ze hebben geen idee dat de burn-out ontstaan is door een bepaald gedrag, laat staan dat ze er iets willen aan veranderen. Dit is het laagste niveau van bewustzijn om in te coachen.

2Sommigen zien dat hun burn-out veroorzaakt is doordat ze steeds meer doen dan een ander en kan je op niveau van gedrag gaan coachen. Waarom ze meer doen stellen ze niet in vraag, dat is gewoon de natuur van het beestje. Je zal dan bijvoorbeeld kunnen gaan coachen op Delegeren – Dumpen – Doen, één van de vele coachformats die je krijgt tijdens de opleiding.

3Nog anderen zijn zich bewust van dit gedrag en kunnen dit wel bijsturen, maar vragen zich af of er geen andere manier is om de spanning te ontladen. Als zij bijvoorbeeld bij een burn-out alles zelf doen, is er minder spanning. De coachvraag zal zijn hoe je die spanning kan ontladen zonder zoveel zelf te doen. Misschien is er wel iemand in de buurt die veel chaos maakt en spanning veroorzaakt en moet dit aangepakt worden.

4Wens je het probleem ten gronde aan te pakken, zal je moeten kijken wat maakt dat die persoon de verantwoordelijkheid van de spanning op zich neemt. Hiervoor gaan we een diepere bron onderzoeken en zou je bijvoorbeeld kunnen vaststellen dat deze persoon twee disfunctionele ouders had en daardoor alles gaat oplossen en dragen. Misschien kan een actiepuntje om niet meer elke dag te bellen naar de moeder op die manier een oplossing zijn voor de burn-out.

Oefenen en leren samenwerken is voor ons belangrijk.

Veel voorkomende vragen

Er zullen ook enkele veel voorkomende vragen behandeld worden aan de hand van reeds ontwikkeld materiaal. Enkele topics die reeds uitgewerkt zijn en zeker aan bod komen zijn:

 • interviewtechnieken
 • observatietechnieken
 • bewegingsformats
 • diverse eigenwaardeformats
 • verslaving
 • pesten
 • perfectionisme
 • het “niet gewandelde pad”
 • ziekmakende loyaliteit
 • HSP/Hoogsensitief – Spons | Analist | Bunker | Indigo | Buddha
 • trauma in communicatie

Welke thema’s aan bod komen, hangt van de groep af. Er is een pakket thema’s die we zeker zien en er is een deel naar keuze. Het totale aanbod staat online, tijdens elke opleiding ontwikkelen we ook samen nieuwe aanpakmethodes als er een bepaald thema leeft in de groep.

Het programma van de Professional

Data

Lesdagen:

Opendeurdag:
5 workshops met walking dinner

Zaterdag 8 juni van 13u30 tot 17u - keuze uit 5 workshops:
- Leren vertrouwen
- VTS detectie
- Familie opstellingen
- Omgaan met narcisme
- Van Trauma naar vrijheid

€50 voor 1 workshop, die je kan inruilen voor €100 korting bij inschrijving van een van onze zomerweken.

Meer info: 5 workshops met impact

2024 - 2025

Reeks van 4 weekends en 1 zaterdag

02/11+03/11/2024
30/11+01/12/2024
11/01+12/01/2025
25/01+26/01/2025
08/02/2025

Lesuren:

Lesdagen:
starten om 10u00 tot 17u00, welkom vanaf 9u30

Prijs

Bijdrage:

Pro Integrale Life Coaching Opleiding: Integrale Life Coach PRO kan niet volledig online gevolgd worden. Ben je uitzonderlijk verhinderd, dan is online volgen wel mogelijk.

voor factuur zonder ondernemingsnummer:
€ 1.550 (incl. 21% BTW)

voor factuur met ondernemingsnummer:
€ 1.550 + € 325,5 BTW

Deze prijzen zijn incl. drank en lichte warme maaltijd en incl. toegang tot het online leerplatform. Interesse? Schrijf je snel in!

Opmerkingen:

Incl. lichte maaltijd, drank en internettoegang tot het lesmateriaal.
Betalingsplan is mogelijk.
Je ontvangt een diploma na certificatie.

Locatie

Open Mind:

Bredestraat 11-15 Lievegem (Lovendegem, bij Gent)

L: 3.6181268000000273 | B: 51.10957570000001

Tijdens de opleiding beschikken we over meerdere ruimtes, waaronder 3 zalen, 6 praktijkruimtes en een prachtige tuin.

Zaal 1 in kring opstelling 120m²

Oefenruimte 5

Praktijkruimte 6 met zicht op de binnentuin

Online voorwaarden:

Deze opleiding is “Live”, volledig online deelnemen is niet mogelijk

Gedeeltelijke deelname door ziekte of andere hinder

 • ben je tijdelijk verhinderd, dan kan je één of meerdere lessen van deze opleiding ook online deelnemen
 • de opleiding wordt niet opgenomen en kan nadien dus ook niet bekeken worden
 • verwittig vooraf per mail als je online wil deelnemen
 • je kan de link voor zoom-deelname vinden op het leerplatform van jouw groep
 • er zijn geen kortingen, noch extra kosten als je gedeeltelijk online deelneemt
 • bedoeling is niet gans de opleiding online te volgen!
 • Voor een diploma of certificaat is 80% aanwezigheid noodzakelijk. Online deelname telt als aanwezigheid.

Voor wie?

 • WIe coach wil worden

  Met dit pakket kan je starten als Life Coach. Je hebt een basis die breed genoeg is om meerdere soorten vragen te kunnen begeleiden. Gaandeweg zal je ontdekken in welke richting je je eventueel nog wil bijscholen in één van onze Master Classes.

 • Persoonlijke groei

  Je kan de Integrale Life Coach ook enkel voor je persoonlijke ontwikkeling volgen. De kennis die doorgegeven wordt, is zeer praktisch en toepasbaar in je dagelijkse leven. Je krijgt zicht op relatievraagstukken, omgaan met je kinderen, omgaan met collega’s en andere persoonlijke thema’s.

 • Upgrade als coach

  Ben je reeds coach? Dan zal je versteld staan van wat er meer is dan de klassieke vraag gestuurde modellen. Je zal ook zien hoe het komt dat sommige sessies vastlopen en handvaten krijgen om dit te voorkomen.

 • Ik ben creatief en wil coachen

  Deze Integrale Life Coach opleiding bevat ook heel veel creatieve elementen. Het kan een vervanging zijn van “creatieve therapie” in die zin dat wij het creatieve ook gebruiken, maar wel een kader meegeven. Een beleving zonder kader blijft vaak enkel een beleving. Het kader maakt het verschil of je uit een beleving iets leert. Je zal in deze opleiding versteld staan wat je bijvoorbeeld allemaal kan leren uit een eenvoudige tekening.

 • Ik ben Loopbaanbegeleider en wil ruimer coachen

  Tegenwoordig starten veel coaches als loopbaanbegeleider. Dit is een eenvoudige start omdat de meeste centra een draaiboek volgen. Snel stel je vast dat dit draaiboek niet voldoende is. Willen mensen, los van de loopbaancheques, verder bij jou komen voor begeleiding, dan is dit een ideaal traject. Heb je reeds ervaring met coachen, dan kan je de Integrale Basis Coach overslaan.

Wat brengt deze opleiding?

In deze opleiding hebben we de verschillende gangbare methodes tegen het licht gehouden en samengebracht tot een nieuw geheel dat vele malen krachtiger is dan de som van de delen. Deze aanpak noemen wij het herstellen van de “natuurlijke beweging”.

Om dit te doen gebruiken wij een onderzoek naar de 10 basisnoden voor persoonlijke problemen, 5 systemische wetmatigheden voor spanningen van de persoon met zijn omgeving en 5 elementen als de flow weg is.  Deze parameters zijn zo eenvoudig en tegelijk ook zo krachtig, dat welke vraag dan ook, direct op het juiste niveau aangepakt wordt.

De kennis van traumahealing wordt eveneens in Integrale Life Coaching verwerkt, zodat de klant steeds het “gepaste” prikkelniveau heeft om te kunnen groeien. Leren observeren is dan ook een belangrijk onderdeel van deze opleiding en kan nog extra aangeleerd worden in de Master Class “Helder Waarnemen”.

Deze en meer parameters moeten ervoor zorgen dat jouw sessies een gegarandeerd succes worden.

Naast deze unieke gepatenteerde aanpak, leer je ook het vak van coaching. De verschillende basishoudingen en coachcompetenties nodig voor het behalen van een ICF of ander certificaat worden grondig aangeleerd. In deze integrale life coach opleiding mag je zeker een stuk persoonlijke groei verwachten. We gaan jou houdingen aanleren die van jou een coach maken, maar ook in het dagelijks leven zal je veel zaken kunnen toepassen om vele spannende situaties beter aan te kunnen.

 • Je ontwikkelt dag per dag nieuwe skills tot je het vak beheerst.
 • Je krijgt eenvoudige en vernieuwende formats die je succes garanderen.
 • Je ontwikkelt je eigenwaarde, zodat je er als coach en persoon “blijft staan”.
 • Je leert de basis van coaching volgens de 11 coachcompetenties van ICF (de Internationale Coach Federatie). Na deze opleiding kan je zonder probleem ICF coach worden. Wij begeleiden jou.
 • Je wordt deel van een netwerk van coachen uit de verschillende Open Mind opleidingen.
 • Je krijgt gratis ondersteuning voor je eigen projecten.
 • Door te oefenen in verschillende sessies met verschillende mensen krijg je ervaring en groei je op persoonlijk vlak.
 • Wij helpen jou op vlak van marketing en onderzoek van jouw unieke product.
 • Je kan je opleiding naar believen aanvullen met andere opleidingen om je doelgroep en kunde te vergroten. De verschillende opleidingen vullen elkaar naadloos aan, zonder te overlappen.

Veel gestelde vragen

De Integrale Life Coach samen met de Integrale Basis Coach is een totale opleiding om mensen te coiachen en in beweging te brengen. De andere modules richten zich tot andere doelgroepen. Wens je die ook te volgen, dan kan dit jouw doelgroep ruimer maken, maar het is niet nodig. Ben je niet van plan om zakelijke coachings te doen, dan hoef je bvb de module businesscoaching niet te volgen.

Neen en Ja, Het materiaal staat online op ons leerplatform om in te halen. Er moet een aanwezigheid van 80% zijn voor het bekomen van een certificaat.

Certificaat van deelname of Diploma

Een certificaat van deelname wordt uitgereikt als je voor de opleiding 80% aanwezig was. Op het certificaat staat wat je geleerd hebt.

Erkenningen

Voor coachopleidingen bestaat helaas geen wettelijk kader voor certificatie. Wie iets anders beweert, bevraag je best eens waarover de erkenning juist zou gaan en wie die geeft.

Het voordeel is wel dat wij niet beperkt zijn door een “genormeerde” inhoud. Hierdoor kunnen wij steeds de meest vernieuwende technieken brengen en heel snel inspelen op de noden van de mensen, bedrijven en maatschappij.

Wij proberen zoveel mogelijk te voldoen aan de geldende normen en organisaties die bepaalde certificaten uitreiken als je voldoet aan hun voorwaarden. Er is ondertussen een wildgroei aan organisaties die zogenaamde erkenningen toekennen. In vele gevallen is het een verhaal van veel centen. Wij onderschrijven de normen van ICF, NOBCO, EMCC, ISO9001 en KMOP.

Wens je na het behalen van je diploma een certificaat te behalen van één van deze organisaties, dan begeleiden wij je graag. Van zodra er een wettelijke Europese norm komt, zal Open Mind alles doen die te behalen.

Open Mind is gekend voor zijn eenvoud en doeltreffendheid. In al onze opleidingen zijn wij permanent op zoek naar nieuwe en efficiënte technieken. Meer dan 10.000 tevreden klanten over 20 jaar zeggen genoeg. Vele Nederlanders komen in Vlaanderen zoeken wat bij hen niet te vinden is. De naambekendheid is dan ook een waarborg voor kwaliteit waar wij zorg voor dragen.

In het kader van bijscholingen kan het natuurlijk in sommige sectoren een absolute meerwaarde zijn een extra opleiding gevolgd te hebben. De werkgever of je klant als zelfstandige is eigenlijk de enige die de waarde van je diploma bepaalt.

Belangrijk is je kennis en kunde en je netwerk. Twee pijlers waar Open Mind voluit op inzet.

Je mag wel het gepatenteerde label “Certified Integrale Coach” gebruiken als je één van de drie PRO blokken van de Integrale Coach opleiding gevolgd hebt. Je komt dan ook in aanmerking voor vermelding op onze integrale Coach website.

De lesgevers

Deze opleiding kan door verschillende trainers gegeven worden. Op de agenda van de website kan je zien wie voor jouw opleidingsblok voorzien is. Naast deze trainers geven we ook de kans aan mensen die in de PRO opgeleid zijn te assisteren om ervaring op te doen.

Sofie De Vos

Sofie De Vos

Trainer-zaakvoerder

Specialiteit: rouw en relatievraagstukken

Serge Van Gampelaere

Serge Van Gampelaere

Trainer-zaakvoerder

Specialiteit: complexe vraagstukken persoonlijk en zakelijk

Leen Steelandt

Leen Steelandt

Assistent

Specialiteit: Hoogsensitief en loopbaanvragen

Getuigenissen

De getuigenissen komen van de evaluatieformulieren van de deelnemers aan de opleiding. Ze scrollen automatisch door.

Wil je ze rustig lezen, ga dan met de muis over een getuigenis. De namen zijn om privacy redenen afgekort.

Verrijkend & inspirerend

Deze opleiding heeft me geboeid van begin tot einde. Ik leerde veel over mezelf als coach, over werkpunten, maar ook sterke punten waar ik me niet bewust van was. De vele formats zijn heel bruikbaar. Wordt vervolgd...

Input vanuit de groep

De opleiding wordt in een flow stijl gegeven. Er wordt ingespeeld op de topics, verhalen die vanuit de groep komen.

Ervaring & beleving

Deze opleiding is niet enkel kennisoverdracht. Het is een ervaring, een beleving én een persoonlijk groeitraject.

J.

Dichter bij jezelf

De opleiding brengt je dichter bij jezelf als coach, biedt inzichten in de contacten met anderen zodat je meer grip krijgt op wie je bent en welke richting je als coach uit wil.

Afgestemd op de groep

Het feit dat de opleiding volledig is afgestemd op de deelnemers is fantastisch. Er wordt overlegd wat de gewenste onderwerpen zijn en deze worden dan, soms met een leerrijke omweg, behandelt. Zeer boeiend en de moeite!

onterecht sceptisch

Na een vermoeiende week en sceptisch staan tegenover het online volgen van een opleiding, valt het eigenlijk reuze goed mee! Zeker in de break out rooms. Qua timing is zeker goed haalbaar. Ik kijk alvast naar de volgende online les uit.

Groei

Kenniscentrum is een eufemisme, zoveel modellen, formats, tools, ... Fijn dat Open Mind deze kennis wil delen!

Kwaliteit!

Een coachopleiding die je stapgewijs tools en inzichten geeft. Je groeit en maakt een cyclisch proces tot integrale life coach. Dank je wel!

Lifechanging experience

De Life Coach Pro is een zeer veelzijdige, brede opleiding. De uitgebreide waaier aan tools, inzichten en attitudes zorgen ervoor dat je er staat als coach. In vergelijking met andere coachopleidingen begrijpen ze hier echt waar het omdraait. Waar de andere opleiding stopt, begint het pas bij Open Mind. De kennis die hier aanwezig is, is moeilijk in woorden te omvatten. Het is een lifechanging experience.

Intens

Jullie gaan tot de essentie, naar dat wat echt telt en belangrijk is, naar dat wat doet leven. En dat heeft mij terug doen leven... Dank je wel! Eén van mijn beste ervaringen tot nu toe!

Transparantie

Alles wat ik tijdens deze opleiding gezien en geleerd heb, vind ik enorm sterk! Wat ik zeer op prijs stel, is transparantie, open, warmte en begrip voor elk individu en situatie. Open Mind biedt echt een levensrijke les voor de individuele en professionele aanpak.

Life changing

Je wordt uitgenodigd om in beweging te komen, om je eigen realiteit/werkelijkheid te vergroten, om de dingen met elkaar te linken en in een groter geheel te kaderen.

Breedspectrum verbinding

De mate waarin ik langs alle kanten uitgenodigd werd om stappen te zetten en in beweging te komen, is onevenaarbaar en uniek. Dank u!

Groei

Je krijgt inzichten in hoe je jouw leven leidt en hoe je anderen hun de weg kan tonen.

Praktijkgericht

Deze opleiding gaf me de nodige inzichten om zelf een coachingpraktijk te starten, wetende dat ik nog steeds advies kan vragen als ik het even niet meer weet.

Een ruimere kijk

Deze opleiding heeft mij een ruimere kijk gegeven op mezelf, mijn opvoeding, mijn werk, mijn relatie, ... en heeft mij geprikkeld om nog meer open te staan voor nieuwe methoden en invalshoeken.

Tot de essentie

Zonder zware theorieën te verkondigen, krijg je inzichten en leer je over het menselijk functioneren in al zijn facetten. De opgedane kennis is algemeen inzetbaar en toch heel concreet.

Concrete bouwstenen

In tegenstelling tot eerdere opleidingen waar bepaalde formats worden aangeleerd en ingeoefend, krijg je in de Life Coach concrete bouwstenen aangereikt waarmee je zelf aan de slag kan gaan. Vanaf nu ben jij zelf de architect!

Transformerende opleiding

Deze opleiding is een wonderlijke uitnodiging tot zelfgroei en inzichten en het maken van een nieuwe beweging.

Veilige doe-formats

De visie van deze opleiding en de benadering tot leren was voor mij een enorme verrijking.

Openheid

Open Mind noemt niet Open Mind zomaar. De aanpak, de technieken, de manier van het brengen in de groep, de sfeer en het onthaal zijn een absolute meerwaarde. Net zoals de ervaring, kennis, passie en persoonlijkheid van de coachen een goede deskundigheid bieden.

Praktisch vernieuwend

Ik heb mij in de opleiding Life Coach Essentials veilig en opgenomen in de groep gevoeld! Het is een aangename mix van theoretische kaders en praktische oefeningen.

Krachtvoer

Het ervaringsgericht leren brengt op korte tijd zeer veel bij. Ik neem heel wat mee om mijn pad met meer vertrouwen verder te bewandelen.

Integer en leerrijk

Een zeer integere opleiding waarbij gezorgd wordt voor een zeer veilig kader voor alle deelnemers van een zeer verscheiden niveau. Alles klopt, het hele plaatje!

Gevoel versus hoofd

De andere invalshoek op coaching is een aangename 'verlossing' en openbaring.

Groei!

Tijdens de zomerweek Life Coach Essentials heb ik een bijzondere persoonlijke groei doorgemaakt waarbij de opgedane kennis vele deuren op alle vlakken opende.

intens interessant

De sterkte van de opleiding zit zeker in de beleving van wat wordt aangeboden, net zoals de veiligheid en verbinding binnen de groep.

Overzichtelijk steunpilaar

De Life Coach Essentials geeft een flexibel kader die elke coach kan gebruiken om te beginnen en als comfortabel en eeenvoudig leidraad te gebruiken.

Ruim kader

Er wordt tijdens de Life Coach Essentials ruimte en tijd gelaten om de eventuele gevoelige, aangereikte snaren te bevragen en een plaats te geven.

Praktijkgericht intens

To the point opleiding Life Coach Essentials met veel praktijkvoorbeelden en veel oefeningen.

Veelzijdig

Er is voldoende ruimte om te oefenen met een goed evenwicht tussen theorie en oefeningen.

Ervaringsgericht

Er is een duidelijke integratie tussen theorie en praktijk. Na de uitleg van verschillende concepten is er zeer veel ruimte om het snel in te praktijk te brengen.

Interactief en verhelderend

De opleiding Integrale Life Coach Essentials is een dieale opleiding  voor iedereen die meer (visueel en intuïtief) inzicht wenst te krijgen op de bronnen waaruit een 'probleem' voortkomt.

Zeer toepasbaar

De opleiding Life Coach Pro geeft jou ervaringsgerichte, bruikbare en eenvoudige coachformats die je niet zomaar uit de boeken haalt, en dit gecombineerd met de laatste nieuwe inzichten.

Eye-opener

Ik mocht aan den lijve ervaren wat coaching kan betekenen voor mij, en wat ik als toekomstige coach voor anderen kan betekenen.

Creatief diepgaand

Het maken en zien maken van een format op maat van een probleemstelling van een klant, vind ik een zeer sterk punt van de opleiding Life Coach Pro.

Sterke opleiding

De Life Coachopleiding is een sterke opleiding voor iedereen die wil leren coachen met impact.

Kracht en groeien

Voor mij heeft de hele opleiding onbewust voor een enorme persoonlijke groei gezorgd. Ik betrap er mezelf dikwijls op dat ik bepaalde situaties anders aanpak of anders reageer. Na het volgen van de Life Coach Essentials en Life Coach Pro.

Werkbaar kader

Ik heb een werkbaar kader gekregen waar ik echt mee aan de slag kan gaan. Het groeiproces was een avontuur.

Concrete toepasbare formats

Eindelijk een opleiding met concrete, toepasbare formats. In eeen aangename, huiselijke sfeer krijg je elke sessie opnieuw meer en andere inzichten aangereikt. Boeiend en verveelt nooit!

Ruimdenkend en dynamisch

De opleiding geeft een allesomvattende, ruimdenkende, holistische benadering van coachen. Er wordt naast het mentale ook veel aandacht besteed aan lichaamswerk.

Duidelijk coachkader

Deze opleiding reikt een erg duidelijk kaer aan over waar coaching over moet gaan. Het gaat erg snel naar de essentie.

Goede balans theorie – praktijk

De lesdagen zijn zeer evenwichtig met een goede balans tussen lesmomenten, ervaringsmomenten, voorbeelden en oefeningen.

Holistische aanpak

Er worden heel wat coachingsformats aangereikt om als coach mee te werken. Daarnaast is de aanpak holistisch. De taal van het lichaam is een heel mooi instrument.

Naar een dieper level

De perfecte combinatie van mentale handvaten en actieve doe-formats zorgen ervoor dat de geleerde informatie op een 'dieper level' ook echt ervaren wordt. Dit is verrijkend en zeer bruikbaar in verschillende contexten.

Interactieve opleiding

Een sterk punt van deze opleiding is dat het interactief is met veel praktische oefeningen en voorbeelden.

Groeiproces

Deze opleiding is zeer verruimend, zowel voor persoonlijke groei als voor een coach om te leren.

Bewustwording

Het opent een nieuwe visie op het leven, jezelf en anderen.

Compleet allesomvattend

De opleiding Life Coach Essentials biedt een compleet kader. Het bespeelt alle registers van het leven en weet deze ook zeer goed en duidelijk over te brengen. Aan de hand van body learning formats kan de integratie ook gebeuren. Het is echt thuiskomen.

Krachtige opleiding

Je leert in een warme omgeving die zeer veilig aanvoelt. De lesgevers staan ook op dezelfde lijn en versterken elkaar. De formats zijn ook zeer verhelderend en creëren een evenwicht tussen informatie en beleven.

Persoonlijke groei

Opleiding bij Open Mind is een belevenis. Je leert op alle vlak: hoofd, lichaam, gevoel, ... . Je krijgt persoonlijke aandacht voor je eigen groeitraject met ontzettend snel en diepgaand effect. Dit alles door een sterk theoretisch kader en uitgebreid te oefenen.

Verrijkend en doeltreffend

Krachtig door zijn eenvoud, en toch zo complex. De essentials geven niet alleen zo veel persoonlijke inzichten. Het laat je door een bad gaan om zelf een sterke coach te worden voor anderen.

Intens

Het is een enorme leerrijke opleiding waarbij je veel inzicht krijgt in je eigen leven en waarbij je leert dit op anderen toe te passen. Tevens is er een geweldige omkadering.

Professionele begeleiding

Je wordt uitgenodigd tot eigen persoonlijke inzet en inbreng waardoor je je eigen coaching vaardigheden kan ontwikkelen.

Veilig & respectvol

De Integrale Life Coachopleiding PRO heeft mij een stevig fundament gegeven om als beginnend coach aan de slag te gaan. Na de opleiding weet je waar je groeipunten liggen en je sterktes.

Duidelijk & transparant

Een opleiding die zowel persoonlijk inzicht en groei geeft als een mooie uitgebreide kennis voor professioneel mee aan de slag te gaan. Super leuke formats die je als coach inzicht geven hoe het op een authentieke manier kan om de klant te doen groeien met inzicht vanuit zichzelf.

Leven & ervaren

Het was heel fijn om lichamelijk dingen te ervaren waarvan het hoofd dacht dat het ook wist. De ervaring dat we in staat zijn om zelf en in co-creatie een nieuwe format kunnen creëren is super!

Spannend maatwerk

De kracht van deze opleiding zit in een beweging die op gang komt. Iedereen heeft de keuze om in een veilige omgeving stappen te zetten en te groeien.

Zelfherkenning

Tijdens deze opleiding heb ik erg praktische tips gekregen in verband met coachen. Het leren herkennen van gedrag en taal om daarop gepast te kunnen reageren is na wat oefenen, direct toepasbaar.

In beweging komen

Vernieuwende aanpak van coaching, staat in contrast met de goeroe coachingstijl. Geen commerciële bedoelingen, maar wel coaches persoonlijk laten groeien met behoud van hun eigenheid!

Eerlijke coaching

De coaching heeft me enerzijds dichter bij mezelf gebracht en anderzijds milder naar anderen doen kijken. Ik heb het gevoel als "meer mens" naar huis te gaan.

Intens en verrijkend

De opleiding nodigt uit tot persoonlijke groei en ontwikkeling op een diepgaande, intense manier die nadien blijft doorwerken. En dit zonder opdringerig te zijn. Het voelt zeer naturel en energetisch aan. Het lichaamservaringsgericht leren is ook heel sterk en verrijkend.

Interactief & omvattend

De mogelijkheid om proefondervindelijk te leren door het zelf te mogen uitzoeken en te onderzoeken is een echte meerwaarde!

Transformatie met impact

Deze opleiding leert je te coachen bij levensbewegingsthema's via voldoende duidelijke en gestructureerde formats. En dit op een manier die past bij je eigen unieke stijl waardoor authentieke coaching mogelijk is.

Grote impact

Er wordt gewerkt met wat zich aandient in de groep, met wat aan de orde is. Dit maakt de impact van deze opleiding groot!

Verhelderende formats

Eenvoudige en heel krachtige formats, die we bovendien ook samen leren maken! En vele formats zijn meteen ook heel verhelderend en zelfs helend.

Toepasbare formats

Tijdens deze opleiding leer je vooral inzicht, praktische toepasbare formats en last but not least: het ontwerpen van formats.

Ervaren en beleven

Via talrijke demo's en formats mocht ik ervaren,beleven wat het juiste evenwicht is tussen een goede en een professionele coach.

Bodylearning!

Bodylearning werkt voor mij zoveel dieper en intenser dan eerdere behandelingen. De veiligheid die geboden wordt, maakt dat het mogelijk is om je kwetsbaar op te stellen.

Krachtig en veilig!

Voor mij was dit een opleiding waarin ik een enorme persoonlijke groei heb doorgemaakt. Dat alles vanuit beweging gebeurt,maakt de opleiding krachtig en bijzonder. De knowhow van de lesgevers heeft gezorgd voor een veilige leeromgevingen voor veel mooie leermomenten, waarvoor dank!

Professioneel en persoonlijk

De kracht van deze opleiding is de gezonde, motiverende mix van de ervaring van Serge en zijn team, en de uitnodigende sfeer van verbinding met de andere cursisten.

Customized coaching

Er worden zeer veel handvaten aangereikt onder de vorm van coachtechnische en inhoudelijke elementen. Het zelf kunnen samenstellen van formats voor elk issue,is een absolute MUST voor elke coach die het verschil wil maken.

Niet toevallig

Sinds deze opleiding ben ik ervan overtuigd dat het niet toevallig is dat ik 18 maanden geleden op jullie website terechtkwam... Het was niet zo maar... Het had een reden...

Versterkende opleiding

Deze opleiding heeft me inzicht gegeven in mijn eigen sterktes en zwaktes door ze te toetsen aan de verschillende zeer bruikbare formats. Het is een opleiding die zowel mezelf als mijn coaching skills heeft versterkt.

Eenvoud en directheid

Wat mij het meeste bij blijft, is de eenvoud en directheid van de opleiding en hoe we als cursisten konden ervaren hoe de aangeboden formats onszelf in beweging bracht.

Ontzettende grote meerwaarde

Deze opleiding is zeer to the point. Theorie in combinatie met oefeningen heeft een ideale balans. Het is meteen toepasbaar in het dagelijks leven, zowel professioneel als privé. Dit is mijn tweede opleiding en opnieuw een ontzettend grote meerwaarde naar levenswijsheid!

Beklijvend!

De snelheid waarmee je in diepere lagen geraakt aan de hand van de meegekregen formats en technieken was alweer beklijvend!

Diepgaande inzichten

Deze opleiding reikt methodieken aan die diepgaande inzichten op zowel privé als professioneel vlak brengen.

Benieuwd naar meer…

Een opleiding die veel in beweging zet en die nieuwsgierig maakt naar meer...

Hoge kans op succes!

Tijdens deze opleiding leer je veel bruikbare formats met hoge kans op succes.

Hanteerbare formats

Je bekomt hanteerbare formats die het zelfinzicht faciliteert en die zodanig in elkaar zitten en uitgelegd worden zodat de toepassingen in het dagelijks leven een meerwaarde zijn.

Een mooie start

Een mooie start voor een nieuwe beweging in mijn leven...

Ingrijpende ervaring!

Ik vond deze opleiding een ingrijpende ervaring die ten volle beleefd kon worden.

Versterkende ervaring!

Waar "Open Mind" zegt dat ze voor staat, wordt ook tijdens de opleiding toegepast, zodat je ook in het lichaam ervaart waar het over gaat. Kwetsbaarheid van de trainers wordt hierbij niet uit de weg gegaan, maar integendeel aangewend als voorbeeld. Ik vond dit versterkend.

Hartverwarmend!

De zorg waarmee jullie omgaan met alle deelnemers is hartverwarmend!

Zeer toepasbaar!

Eenvoudige technieken en inzichten op duidelijke manier aan de groep en in functie van de groep uitgelegd.

Duidelijke en eenvoudige formats

Duidelijke, korte en eenvoudige formats, zowel voor "theoretische" inzichten en kennis als voor concrete (mini)sessies.

Veilige leeromgeving

De methode van body learning heeft enorm veel effectiviteit. Hierdoor heb ik een enorme persoonlijke groei doorgemaakt. De lesgevers hebben enorm veel know how en feeling. Zij zorgen hiermee voor een veilige leeromgeving, mede omdat ze geen oordeel hebben, en vanuit het leren lesgeven.

Goede ondersteuning!

Goede leidraad, oefening en ondersteuning bij het ontwikkelen van een goede basis voor je coachingstijl.

Opleiding vol inzichten!

Deze opleiding geeft op korte tijd zoveel inzichten als praktische oefeningen mee aan de deelnemers.

Een mooi groeitraject

Deze opleiding biedt een heel mooi kader voor iedereen die graag met coachen wil starten. Gegeven door 3 aanvullende coaches, met veel aandacht voor persoonlijke groei en groei als coach en dit binnen een veilig kader.

Een mooie integratie

De opleiding vormt een mooie integratie van coachingtechnieken, handvaten om een coachee veilig (voor zichzelf en de coach) te benaderen en ermee op stap te gaan.

Een groeiproces!

Een opleiding bedoeld om mijn klanten beter te kunnen begeleiden en dat zelfs bij mij veel veranderingen teweeg heeft gebracht. Mijn leven is in deze 3 maanden enorm veranderd. En mijn klanten? Die zijn ook gegroeid!

Zeer toepasbaar in dagelijks leven

Afwisselende leermomenten met aangepaste oefenmomenten, in groep en kleinere groepjes. Het is ook direct toepasbaar in het dagelijkse leven die met kleine systemische aanpassingen vernieuwing brengen.

Leermomenten zelf ervaren

Zelf een aantal leermomenten mogen ervaren, door bewegingsoefeningen gaan de prikkels sneller en dieper en kan ik ze beter onthouden. Prikkelniveau blijft altijd onder controle. Grote veiligheid is aanwezig. Aandacht voor elke aanwezige en hun aandachtspunt, waarvan je dan ook weer leert.

Massa’s tips

Deze opleiding geeft niet alleen een opleiding om te coachen, maar daarnaast ook massa's tips om toe te passen in mijn eigen bedrijfsleven.

Zeer complete opleiding

Goede opleiding in essentiële coaching attitudes met vernieuwende inzichten en methodes. Erg compleet!

Bijzondere opleiding

Een bijzonder grondige en gefundeerde opleiding onder voelbaar deskundige begeleiding.

Een goede mix

Geen moment verveeld - flexibel, aangepast aan publiek - maakt je "wezen"; zelf-realiserend - toepasbaar - no-nonsens - lekker eten!

Onbeschrijflijk!

De opleiding is heel mooi opgebouwd op een manier die niet met woorden te beschrijven valt. De opleiding brengt innerlijke bewegingen tot stand. Het is perfect in evenwicht.

Open communicatie

De opleiding biedt veiligheid aan, open sterke communicatie, verbondenheid, duidelijke taal, en een leuk team. De oefeningen helpen me te aarden en te ervaren.

Duidelijkheid in chaos

Integrale Coaching brengt duidelijkheid in de chaos, laat de twee kanten zien. Je hebt de mogelijkheid om te proeven en te ontdekken. "Het is niet goed, het is niet slecht. Het is anders."

Coaching op maat

Deze opleiding zorgt voor inzichten bij jezelf, de context, de andere en het overkoepelende. Het laat veel ruimte toe om je eigen stijl te bewaren en van daaruit te gaan bouwen aan een coachvorm die bij je past. Coachen op maat van jezelf en de klant met heel veel mogelijke tools, modellen en eigen inbreng.

Anders dan andere opleidingen

De opleiding is ANDERS dan andere opleidingen doordat ze triggert zonder dit expliciet te benoemen. Ik heb kunnen leren op een NATUURLIJKE manier, in een golf van ups en downs, zonder dat er iets moest en heb op de laatste dag contact gemaakt met mijn persoonlijke zon!

naar de kern!

Deze opleiding gaat naar de essentie van coaching!

Een verrijking

Ik heb de Open Mind Essentials ervaren als een verrijking van mezelf als mens, en als professional. De cursus opent nieuwe mogelijkheden.

Divers & flexibel

Coaching vanuit zeer diverse invalshoeken wordt geconsolideerd. De kennis en vaardigheden die je leert, zijn in heel veel contexten van toepassing. Flexibiliteit door in te spelen en een antwoord te geven op de behoeften en vragen van de deelnemers.

Schitterende opleiding!

Schitterende opleiding waarmee je zowel privé als in de werkomgeving mee aan de slag kan. Je krijgt er nieuwe inzichten over jezelf, en ook herkenbare situaties waar anderen uit je omgeving mee te maken hebben.

Praktische eenvoud

Het is ongelofelijk hoe schijnbaar eenvoudig Serge de vakkennis overbrengt met de juiste dosis theorie, maar vooral met veel praktische voorbeelden en oefeningen.

Maatwerk

De opleiding biedt een integrale aanpak, niet enkel op mentale, maar op verschillende niveaus. Het is maatwerk, afhankelijk van de groep. Het is opbouwend met respect voor de groep en het individu binnen de groep. En het is prikkelend genoeg met als doel innerlijke verandering.

Een kader vol inzichten

Een opleiding die wel wat 'in gang zet' en waar je veel inzichten aangereikt krijgt. De begeleiding zorgt voor een kader waarin je de mogelijkheid krijgt om te schakelen.

Een eye-opener!

Een eye-opener voor elke toekomstige coach. De vakkennis geeft een meerwaarde aan je persoonlijkheid en je professionaliteit. "Out of the box" denken/voelen is een mooie stretchoefening voor de ontwikkeling van je kwaliteiten.

Een gevoel van thuiskomen

Ik kom hier thuis... Ene AHA-erlebnis na de andere... Honger naar meer cursus om alles rond me én vooral mezelf beter te begrijpen.

Boeiend én confronterend

Ik, KS, maatschappelijk werker, vind deze opleiding zowel boeiend als confronterend. Uit de comfortzone maakte ik de meeste vooruitgang.

Klaar om te starten

Deze training geeft concrete haalbare tools om met coachen te beginnen. Al heel lang wil ik dat doen, maar initiatief bleef uit. Nu kan ik starten!

Bruikbaar in alle settings

Een coachopleiding die verder gaat dan de klassieke, rationele vorm. Maar toch, of net daarom, bruikbaar in ALLE settings: personal coaching, business, ...

Veelzijdige opleiding

Zeer veelzijdige opleiding, op zoek naar de essentie achter de formats. Leerrijke ervaring als coach én als individu.

Koffer vol kennis & ervaring

Met de integrale aanpak zit Open Mind er recht op. De grote interactie en vele praktijkoefeningen stomen je klaar voor het echte werk. Gepakt en gezakt met koffers vol kennis en ervaring stap ik nu meteen de juiste richting uit. Laat maar komen die eerste sessies!

Meerdere sterkere punten

Er is eigenlijk niet 1 sterk punt; er zijn er te veel om op te noemen; het concreet maken van een onderwerp was verbluffend, de menselijke aanpak onbetaalbaar en de professionele kennis fenomenaal. De veilige omgeving maakt het helemaal compleet!

“Niet uit de boekskes”

Een opleiding die niet uit de "boekskes" komt: stevig, soms pittig, met de nodige mix van ernst en luchtigheid. Sterk gebracht, nooit saai, heeft een persoonlijk groeiproces op gang gebracht. Een opleiding die getuigt van ervaring en authenticiteit.

Een goede investering!

De Integrale Coaching PRO heeft me sterker gemaakt in het omgaan met mensen. Nu kan ik ze coachen zonder dat ze het door hebben. Er zitten ook voldoende elementen om je weg te vinden in coaching. Kortom, een zeer goede investering zowel op professioneel als persoonlijk vlak.

Authentieke aanpak

Deze opleiding is uniek door zijn totale authentieke aanpak.

Eigen proefkonijn

Je leert dingen bij en voelt het direct bij jezelf binnenkomen. Je bent je eigen eerste proefkonijn.

Praktische handvaten

Indrukwekkend en heel erg boeiend! Er worden handvaten aangereikt, die ik in het leven als in mijn praktijk kan toepassen.

Leerrijke inzichten

Open Mind heeft haar naam niet gestolen, blijkt tijdens deze opleiding. Inzichten die je aangereikt krijgt, heerlijk! Doet alleen verlangen naar meer...

Onder de indruk

Deze opleiding heeft mij als mens laten groeien. Ik ben heel erg onder de indruk van de transformatie die ik heb doorgemaakt sinds ik bij Open Mind met opleidingen gestart ben. Dank je wel!

Positieve meerwaarde

De kracht om een positieve meerwaarde te geven aan bestaande modellen.

Directe eenvoud

De opleiding geeft enorme inzicht in de attitudes en patronen van klant en coach. Dit met directe simpele modellen om structuur te brengen in de vraag van de klant.

Zeer toepasbaar

Een bruikbare opleiding waar de theorie en de praktijk in elkaar vloeien. Boeiend & praktisch!

“Open Mind”

Met "open mind" aan de opleiding gestart en enorm verrast door de inhoud, de impact, maar vooral de manier waarop het pakket wordt aangeboden. Jarenlange ervaring is natuurlijk 1 van de peilers van het succes van deze opleiding. Maar vooral ook de interactieve manier waarop alles voorgesteld wordt. TOP!

Kennis van coachen

Deze opleiding is heel professioneel gegeven. De trainers getuigen van een ruime kennis van zaken. De hele cursus is opgebouwd rondom de coachtechnieken, die aangeleerd worden. De opleiding nodigt ook uit om eigen blokkades te bekijken. Ik geloof dat dit concept betere coaches op de markt zet. Ook goed onderbouwd met echte voorbeelden en veel oefeningen.

Integrale integreert

De term integrale coaching heeft zijn naam niet gestolen. Door de aanpak integreer je de materie op het moment zelf. Een opleiding die blijft "kleven", helder, pragmatisch en doortastend!

Nieuwe focus

De opleiding heeft me terug focus gegeven in mijn eigen leven. Ik kom er sterker uit en met volle zin om dit ook voor anderen te kunnen betekenen. De stijl is zo leuk dat het nu moeilijk is om een keuze te maken in het ruime aanbod van Open Mind..

Een goed evenwicht

Zeer competente coaches, integrale zorg voor persoonlijke processen is zeker aanwezig tijdens de opleiding. De methodieken zijn tevens zeer bruikbaar, net als de referentiekaders. Er is ook een zeer goede balans tussen de werkvormen en een gepast, gedoseerde interactie in de groep.

Beklijvend!

Ik ervaarde deze week afwisselende werkvormen die beklijven, die letterlijk en figuurlijk blijven plakken in mijn hoofd, én in mijn hele lichaam.

Integrale! Aanpak!

De opleiding wordt op een zeer aangename en bij momenten luchtige manier gebracht, zonder ten alle tijde de ernst van de materie uit het oog te verliezen. Er is ook voldoende aandacht voor gastvrijheid, aangename pauzes, zeer lekker eten, huiselijke en gezellige sfeer, waardoor je op je gemak bent en daardoor moeiteloos leert! Ik heb het gevoel gehad thuis te komen! Het heeft mij gebracht waar ik al zeer lang naar op zoek ben: integrale! aanpak! Modellen en NLP-technieken vanuit de klassieke coachwereld worden in perfecte harmonie gebracht met aandacht voor het gevoelsleven van de mens. Eigenlijk zou dit verplichte lectuur moeten zijn in alle klassieke opleidingen!

Een aanrader!

Deze coaching is een aanrader voor wie wil kennismaken met het coaching proces. Het geeft niet alleen een mooi overzicht van de beschikbare modellen, maar ook de even interessante visie op het coachen zelf door Serge

Prikkels op alle niveau’s

Integrale coaching heeft mij op verschillende domeinen geprikkeld: gevoelsmatig én mentaal, professioneel én persoonlijk, diepgaand én luchtig.

Pittig gekruid

De opleiding Integrale Coaching Essentials wordt pittig gekruid gebracht, is breed georiënteerd en reikt tegelijk een zekere diepgang aan die uitnodigt tot een intenser engagement als coach en naar verdere deelname aan de PRO én andere Open Mind Opleidingen!

To the point!

Deze opleiding is helemaal 'to the point' met als kracht de weergave op realistische wijze. Het is een eyeopener voor de student. De opleiding geeft stof tot het kiezen van een bepaalde richting.

Een veilige omgeving

Deze opleiding is verrijkend en leerrijk. De ontspannen huiselijke sfeer die gecreëerd wordt, zorgt ervoor dat iedereen zichzelf kan zijn, zich op z'n gemak voelt en daardoor gemakkelijk dingen oppikt en nieuwe inzichten in alle rust ervaart.

Dynamische opleiding

Vanuit het aanreiken van technieken komt er een dynamisch stuk persoonlijke groei naar boven. Best wel confronterend, maar wel op het pad van beweging.

Intense beleving

Van kennen & weten naar kunnen & voelen door een intense beleving waardoor het een unieke ervaring is die lang zal nawerken.

Leren experimenteren

Je leert niet alleen 'veel' maar je wordt ook echt in beweging gezet. En dit in een veilige omgeving, die je nooit forceert, maar wel heel erg uitdaagt. Vanuit alle hoeken leer je coaching te benaderen en je leert experimenteren met de combinatie van alles.

Een massa formats

De opleiding is zonder twijfel de beste, die ik ooit heb gevolgd. Ik heb een massa formats meegekregen, een boel inzichten over mezelf en het effect van het leren in groep is voor mij bijzonder positief geweest.

Een nieuwe taal!

Een nieuwe taal om mee te spreken, bewegen & voelen. Een verruiming van de kennis, Gereedschap om een goeie coachingsessie te geven.

Een topper!

Het aspect "integrale" coaching is absoluut een topper! Breed overzicht van de verschillende mogelijkheden qua coaching technieken

Ruim aanbod

De opleiding biedt een breed scala van tools aan. Hierdoor is er ruimte om als coach je eigen weg erin te zoeken. Het zijn zeer concrete tools, die aangereikt worden, maar met de nodige diepgang en holistische aanpak.

Einde zoektocht

Ik heb werkelijk het gevoel dat mijn zoeken naar structuur en technieken bij het coachen is ingevuld en dat ik ermee aan de slag kan. Proficiat met de website ondersteuning (forum, etc.)

Heel concreet

De opleiding biedt praktische technieken aan om in mijn coachingspraktijk ONMIDDELLIJK te gebruiken. Je krijgt veel oefeningen om als coach te werken én je mag fouten maken. Tevens werk je ook aan jezelf, waardoor je zelf een stuk gecoacht wordt.

Een proeverij

De meerwaarde van de Integrale Coaching PRO is het uitgebreid proeven van de verschillende mogelijkheden in coaching.

Een ontdekkingsreis

Er wordt een breed gamma aan stijlen en technieken aangeleerd. Zodat je echt kan kiezen wat best bij jou als persoon, als coach, past. Het is ook een ontdekkingsreis naar jezelf.

Een breed gamma

Er werd ons een zeer uitgebreid gamma aan tools aangereikt. Zo leer je wat wel en niet werkt voor jou. Je leert waar je sterk in bent.

Verrassende output

De Integrale Coaching PRO zorgt ervoor dat je op de 'diepere lagen' leert coachen. Mentale modellen worden aangevuld met creatieve, wat soms zorgt voor een verrassende 'output' voor de klant om dan met een nieuw perspectief aan de slag te kunnen gaan

creatief – innovatief – bevrijdend

De opleiding gaat verder en dieper dan puur het mentale.

Buiten alle verwachtingen

Ik ben met de opleiding gestart in de hoop een aantal coachmodellen mee te krijgen en kreeg in de plaats een orkaan aan emotie, groei, verandering en leerprocessen. Ik kreeg heel wat meer dan ik ooit durfde te verwachten

Groeiproces als coach

De diversiteit aan technieken en attitudes die getraind worden vanaf dag 1 geven je echt het gevoel dat je constant groeit als coach.

Diverse mogelijkheden

De integrale Coaching PRO is een vat vol mogelijkheden om uit te grabbelen, en op eigen manier toe te passen. En dit naast een persoonlijke groei die je alleen maar sterker maakt.

Goesting om te coachen

Aan het eind van de opleiding 'sta" je er! Dit geeft goesting om met coaching aan de slag te gaan, en anderen te inspireren!

Alomvattende opleiding

Een zeer alomvattende opleiding waar je ook op persoonlijk vlak veel uit leert. Soms confronterend, maar altijd in een zeer veilige context. De trainers leveren niet alleen veel content en inzichten, maar begeleiden ook op een professionele en menselijke manier, met het oog voor het individu, de groep en het geheel.

Authentiek

Deze opleiding biedt inzichten die niet enkel doorwerken in je professioneel leven, maar in je hele manier van authentiek 'zijn'.

Verwachting ingelost

Mijn verwachting is volledig ingelost. Toffe groep om mee samen te leren en samen te ontwikkelen. Na de vele oefeningen, verschillende theorieën heeft ieder toch zijn eigenheid behouden en/of verder ontwikkeld. Evenwicht theorie en praktijk was er zeker!

Omvangrijke opleiding

De Integrale Coaching PRO is veel omvangrijker dan dat de inhoud doet vermoeden. De begeleiders nemen de studenten op een leerrijk pad waarbij alle aspecten ruim aan bod komen. Techniek, theorie, maar vooral ook de student zelf en niet in het minst de groepsdynamiek die hieruit voortvloeit.

Een ontdekkingsreis

Deze opleiding overstijgt de klassieke modellen. De kruisbestuiving zorgt voor dynamische tools: “out of the box”. Het is een ontdekkingsreis op individueel en collectief vlak.

Schitterende opleiding

Serge slaagt erin om moeilijke dingen zeer makkelijk voor te stellen, “behapbaar” voor iedereen en laten daarbij iedereen in zijn eigenwaarde. Alle technieken zijn toepasbaar in de coaching en in het dagelijkse leven. Schitterend…

Uitdaging in een veilige omgeving

Je leert niet alleen veel, je wordt ook echt in beweging gezet, in een veilige omgeving die je nooit forceert maar wel heel erg uitdaagt. Je leert coaching vanuit alle hoeken te benaderen en je leert experimenteren met de combinatie van alles.

Praktische veelzijdigheid

Veelzijdigheid – balans privé (eigen ontwikkeling) en professioneel – pragmatische benadering – veel oefeningen.

Een keerpunt

De opleiding is zonder twijfel de BESTE die ik ooit heb gevolgd: ik heb een massa formats meegekregen, een boel inzichten over mezelf, een belangrijke boost voor mijn zelfvertrouwen en mijn vertrouwen in het leven. Het effect van leren in groep is voor mij bijzonder positief geweest. Ik sta anders in een groep vanaf nu. De opleiding is een keerpunt op sociaal vlak.

Absolute aanrader!

De technieken zijn zo doorleefd en eenvoudig hanteerbaar dat ze ook in andere functies als coach uiterst veel resultaat geven, bijv. minnelijke regelingen, juridische onderhandelingen,… In tegenstelling tot andere coach cursussen leer je de technieken toepassen. Dit is niet de zoveelste map in je kast! Een absolute aanrader!

Wat nog

Wij zorgen voor een optimale leeromgeving

De aanpak in Open Mind is toch wel verschillend van wat gangbaar is. Wij houden er namelijk van dat eenieder die een opleiding volgt, zich comfortabel voelt. Onze volledige accommodatie is er dan ook op voorzien dat je je helemaal thuis kan voelen. Dit is namelijk de manier waarop, je authentiek jezelf kan zijn en je het lesmateriaal best integreert.

Kom in gemakkelijke kledij en breng gerust je sokken of sloffen mee ! In onze 3 lesruimtes is alles aanwezig wat je nodig kan hebben.

Wij hebben gemakkelijke stoelen, prima verwarming/airco, verlichting, audio en multimedia.

Maar wij hebben voor jou ook mapjes, stylo’s, dekentjes en voetbankjes ter beschikking.

Hoe minder irritaties je hebt aan je omgeving, hoe meer aandacht je beschikbaar hebt om te leren. Kortom je hoeft niets mee te brengen.

Tijdens de pauzes kan je bovendien in onze afzonderlijke bar-ruimte : genieten in de zetel, aan de toog hangen, aan tafel zitten of kan je een luchtje scheppen in de tuin.

Je kan je gans de dag zelf bedienen aan onze espressomachines, gevuld met top kwaliteit bonen van fleur-de-cafe.

Heb je zin in een theetje, dan kan je steeds kiezen uit meer dan 30 soorten thee. Voor de kleine honger tussendoor is er peperkoek en fruit.

HSP-proof

Open Mind is reeds 25 jaar met HSP bezig en dat wil zeggen dat onze ruimtes helemaal aangepast zijn voor Hoog Sensitieve Personen. Enkele punten waar wij op letten:

 • geen flikkerende TL lichten maar veel daglicht en dimbare halogeenverlichting
 • geen storende achtergrondgeluiden van buitenaf, dimmers, frigo’s, apparaten, piepende of krakende stoelen, andere zalen…
 • fluisterstille beamer, ruisvrije stereo, geurvrije stiften…
 • geen onnodige prikkels maar een eenvoudig rustig interieur
 • dagelijks gepoetste en verluchtte ruimtes
 • levende planten en verse bloemen in de ruimtes
 • verse maaltijden, geen diepvries, geen smaakversterkers, geen blikken
 • toegang tot de tuin en binnentuin als het weer het toelaat
 • pauzes in een afzonderlijke ruimte, niet in de lesruimte
 • afzonderlijke plek voor rokers

Onze maaltijden

Bij elke dagworkshop is een lekker lichte maaltijd voorzien. De maaltijden worden door onze huiskok vers klaargemaakt. Ze zijn afwisselend met vlees, vis, gevogelte of vegetarisch en steeds met veel verse groenten en verse kruiden. Meestal een soep of voorgerecht en een hoofdgerecht.

Ben je alergisch aan bepaalde ingrediënten, dan kan je steeds aan de kok vragen wat je kan eten en wat niet.

Afzonderlijk voor jou koken is helaas niet mogelijk. Bij heel specifieke dieet, breng je best zelf je maaltijd mee.

Leerplatform

Online syllabus

Naast het volgen van de workshop is er aan elke opleiding ook een digitaal luik. Via ons leerplatform krijg je toegang tot de digitale versie van je opleiding.

Volg je meerdere opleidingen, dan komt al je materiaal netjes en overzichtelijk bij elkaar.

Wij hechten veel belang aan de privacy van de mensen en hebben daarom het platform afgeschermd van het internet en in eigen beheer uitgebouwd.

De toegang is onbeperkt in de tijd. Na de opleiding  kan je eenvoudig op topic gaan zoeken wat je nodig hebt voor een latere sessie of training. Komt van een bepaald onderdeel van de opleiding een betere versie of een aanvulling online, dan krijg jij automatisch toegang tot de meest recente versie.

Online groepsforum

Toegang tot je lesgroep met de mogelijkheid medecursisten te contacteren via het forum, documenten te up- en downloaden, toegang tot de slides van jouw opleidingsgroep.

In deze groep komen extra documenten, literatuurtips, powerpoints, certificatieproeven en zelfs video’s ter ondersteuning van de opleiding.

Toekomstige Startdata van Integrale Coach opleiding

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda

Toekomstige Startdata van Master Classes

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda