Integrale Life Coach

Wil jij mens en omgeving leren coachen?

Dan is deze opleiding voor jou!

Uniek programma voor snel resultaat

Body-learning formats voor natuurlijke bewegingen

Professionele gecertificeerde coach in 15 dagen

Uitbreidbaar met Open Mind en Business Coach

Vele Master Classes mogelijk

Opleiding Integrale Life Coach

Integrale Life Coach opleiding

De Integrale Life Coach is één van de 3 modules uit het Integrale Coach pakket. Deze module richt zich vooral op het coachen van de persoon in privé en werksituaties. De Business module richt zich op coaching in zakelijke middens; beleid, HR, leiderschap en teams. De Open Mind module is voor Change, Zingeving, Duurzaamheid en Levenspad-vraagstukken.

De focus van de Integrale Life Coach is het “herstellen van de natuurlijke beweging”. Als iets niet stroomt in ons leven, is er veel kans dat we gehecht zijn aan één of ander idee hoe het zou moeten stromen. De weg die het hoofd wil volgen en de weg die je lichaam kan volgen, is verschillend en daardoor moeilijk en niet natuurlijk.

De Integrale Life Coach zoekt een weg die zowel voor het hoofd als voor het lichaam kan bewandeld worden. Hiervoor is een speciale techniek ontwikkeld die wij “body-learning” noemen. Een inzicht wordt niet enkel aan het hoofd meegegeven, maar ook als ervaring in het lichaam. Dit maakt directe integratie mogelijk en de sessie beperkt zich niet enkel tot een inzicht, maar er is ook direct resultaat.

Om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de klant leer je coachen in verschillende registers. Denken, Voelen, Doen, zodat elke sessie een totaalbeleving wordt.

Voor Wie?

Voor wie wil leren coachen.

Wil jij graag mensen begeleiden en coachend advies geven, dan kan je hier de knepen van het vak leren. Je kan direct beginnen in deze module. Heb je nog geen coach ervaring, volg dan best ook nog de Integrale Basis module. Ben je reeds coach, dan zal je verwonderd zijn, hoe anders onze aanpak is en hoeveel efficiënter!

Leerformats

In deze opleiding gebruiken we zowel left- als rightbrain formats. Denken en Voelen werken samen. Vaste en creatieve formats wisselen elkaar af voor een “integrale” aanpak. Alle werkvormen worden grondig uitgelegd en ervaren. Zo weet je vooraf wat de bedoeling is en welk resultaat dient neergezet te worden. Als we modellen gebruiken, leren we jou niet alleen hoe ze werken, maar ook hoe ze ontstaan zijn.

Tijdsinvestering

 • Neem vooraf de gratis e-learning Basis Coach Module door
 • Maak tijd voor aanvullende theorie op het leerplatform
 • Voorzie in je agenda tijd om te oefenen
 • Voorzie tijd voor je certificatieproef (PRO)
 • Gebruik de literatuurlijst voor bijkomende ondersteuning

Wat zal deze opleiding jou brengen?

In deze opleiding hebben we de verschillende gangbare methodes tegen het licht gehouden en samengebracht tot een nieuw geheel dat vele malen krachtiger is dan de som van de delen. Deze aanpak noemen wij het herstellen van de “natuurlijke beweging”.

Om dit te doen gebruiken wij een onderzoek naar de 10 basisnoden voor persoonlijke problemen, 5 systemische wetmatigheden voor spanningen van de persoon met zijn omgeving en 5 elementen als de flow weg is.  Deze parameters zijn zo eenvoudig en tegelijk ook zo krachtig, dat welke vraag dan ook, direct op het juiste niveau aangepakt wordt.

De kennis van traumahealing wordt eveneens in Integrale Life Coaching verwerkt, zodat de klant steeds het “gepaste” prikkelniveau heeft om te kunnen groeien. Leren observeren is dan ook een belangrijk onderdeel van deze opleiding en kan nog extra aangeleerd worden in de Master Class “Helder Waarnemen”.

Deze en meer parameters moeten ervoor zorgen dat jouw sessies een gegarandeerd succes worden.

Naast deze unieke gepatenteerde aanpak, leer je ook het vak van coaching. De verschillende basishoudingen en coachcompetenties nodig voor het behalen van een ICF of ander certificaat worden grondig aangeleerd. In het essentials blok mag je zeker een stuk persoonlijke groei verwachten. We gaan jou houdingen aanleren die van jou een coach maken, maar ook in het dagelijks leven zal je veel zaken kunnen toepassen om vele spannende situaties beter aan te kunnen.

 • Je ontwikkelt dag per dag nieuwe skills tot je het vak beheerst.
 • Je krijgt eenvoudige en vernieuwende formats die je succes garanderen.
 • Je ontwikkelt je eigenwaarde, zodat je er als coach en persoon “blijft staan”.
 • Je leert de basis van coaching volgens de 11 coachcompetenties van ICF (de Internationale Coach Federatie). Na deze opleiding kan je zonder probleem ICF coach worden. Wij begeleiden jou.
 • Je wordt deel van een netwerk van coachen uit de verschillende Open Mind opleidingen.
 • Je krijgt gratis ondersteuning voor je eigen projecten.
 • Door te oefenen in verschillende sessies met verschillende mensen krijg je ervaring en groei je op persoonlijk vlak.
 • Wij helpen jou op vlak van marketing en onderzoek van jouw unieke product.
 • Je kan je opleiding naar believen aanvullen met andere opleidingen om je doelgroep en kunde te vergroten. De verschillende opleidingen vullen elkaar naadloos aan, zonder te overlappen.

Wil je in 6 dagen je leven veranderen?

 Het kan écht!

Essentials

Vele van onze deelnemers getuigen van werkelijke veranderingen ten goede in hun omgang met mensen, in de beleving van hun job en zelfs op niveau van de relatie.

Het geheim van de Integrale Life Coach zit in de eenvoud en de kracht van de werkelijkheid. Door elke dag te zorgen dat de theorie toegepast en ervaren wordt met de verschillende zintuigen en belevingen, zorgen we voor een snelle en werkelijke verandering (body-learning). Het basis-idee komt uit onze trauma-opleiding nl.:

als het lichaam een betere oplossing krijgt,

zal het die automatisch toepassen

In deze 6 dagen leer je de basis van coaching en aan de hand van het online materiaal kan je op eigen tempo de verschillende coach-attitudes verwerven. Is deze opleiding je eerste stap, dan kan die best hevig zijn.

Deze 6 dagen zijn vooral gericht op de praktische toepassing van coaching op verschillende vlakken zoals communicatie, leiderschap en resultaatgericht werken. Je krijgt tal van direct toepasbare tips en advies voor je werkomgeving of je huidige job. Een absolute must voor iedereen die mensen aanstuurt.

In de Essentials worden de fundamenten van de integrale coach gebouwd. We onderzoeken bovendien ook jouw kwaliteiten en aandachtspunten als coach, als je daar verder wil in gaan.

Het programma van de Essentials

Professional blok

Wil je van coaching of training je beroep maken? Dan is dit blok zeker iets voor jou.

8 Dagen werken we rond coachen in de praktijk. We zetten je op het goede spoor om verder een loopbaan als coach of begeleider uit te bouwen. Wij delen graag onze unieke formats, modellen, handouts en ander materiaal ter ondersteuning, zodat je met zekerheid sessies kan beginnen doen.

Tijdens de PRO is ook voldoende ruimte voor een antwoord op je eigen coachvragen en ondersteuning in je persoonlijk proces. Het programma is bovendien voldoende vrij, waardoor er ruimte is voor jouw specifieke vragen.

Wil je nadien je verder bijscholen, dan kan dit door als assistent volgende opleiding bij te wonen of door nog een extra opleiding te volgen.

De ervaring leert dat je na deze pro-opleiding zeker kan beginnen als coach, maar dat het raadzaam is nog een aanvullende coachopleiding, volgens je persoonlijke interesse, uit ons aanbod te volgen. Deze opleiding vormt een stevige basis. Onze andere opleidingen of master blokken maken jou dan weer heel specifiek met wat jij kan.

Het programma van de Professional

Praktische informatie

Dagen:

Gratis info avonden:

Zomer opendeurdag 09/09/2018

Essentials:

2018

Zomerweek:

30/07/2018
31/07/2018
01/08/2018
02/08/2018
03/08/2018
04/08/2018

Reeks van 6 donderdagen:

08/11/2018
15/11/2018
22/11/2018
29/11/2018
06/12/2018
13/12/2018

2019

Reeks van 6 dinsdagen:

22/01/2019
29/01/2019
05/02/2019
12/02/2019
19/02/2019
26/02/2019

Professional:

2019

Reeks van 12 dinsdagen:

12/03/2019
19/03/2019
26/03/2019
02/04/2019
23/04/2019
30/04/2019
07/05/2019
14/05/2019
21/05/2019
28/05/2019
04/06/2019
11/06/2019

Uren:

Info avond: gratis: om 19u30 (tot 21u), welkom vanaf 19u
Coaching opleiding: van 10u00 tot 17u00, welkom vanaf 9u30

Bijdrage:

Coaching opleiding:

Essentials:

 • via KMO portefeuille 40% subsidie € 690
 • zonder KMO portefeuille € 1150
  + BTW € 241.5

Aanvraag KMO-portefeuille (enkel voor Vlaamse Ondernemers)

 • bedrag aanvraag € 1150
 • uren 36
 • omschrijving integrale Life coach essentials

Pro Integrale Coaching Opleiding:

Deze opleiding is van 9 dagen naar 12 aangepast op verzoek van eerdere deelnemers.

Tot 01/09/2018 is de oude prijs (1.750) voor 9 dagen nog van toepassing voor 12 dagen, daarna is de nieuwe prijs (2.250) geldig.

 • via KMO portefeuille 40% subsidie, € 1.350
 • zonder KMO portefeuille € 2.250
 • BTW € 472,5

Aanvraag KMO-portefeuille:

 • bedrag aanvraag € 2.250
 • uren 96
 • omschrijving integrale life coach pro

Deze prijzen zijn excl. BTW, incl. drank en lichte warme maaltijd en incl. toegang tot het online leerplatform.

Interesse? Schrijf je snel in!

Locatie:

Tenzij anders vermeld gaan alle workshops en activiteiten door in Open Mind, Bredestraat 11 te Lovendegem

Opmerkingen:

Incl. lichte maaltijd, drank en internettoegang tot het lesmateriaal.
Betalingsplan is mogelijk voor de pro.
Je ontvangt een diploma na certificatie.

<< Vorige
Volgende >>
default image

Veilige doe-formats

De visie van deze opleiding en de benadering tot leren was voor mij een enorme verrijking.

7 augustus 2018

default image

Openheid

Open Mind noemt niet Open Mind zomaar. De aanpak, de technieken, de manier van het brengen in de groep, de sfeer en het onthaal zijn een absolute meerwaarde. Net zoals de ervaring, kennis, passie en persoonlijkheid van de coachen een goede deskundigheid bieden.

7 augustus 2018

Trainers

Serge Van Gampelaere

Serge Van Gampelaere

Hoofdtrainer Lovendegem Ess/Pro

Zaakvoerder Open Mind Trainer

Serge bezielt reeds meer dan 15 jaar Open Mind en is de grondlegger van de verschillende coach-formats en opleidingen in Open Mind.

Sofie De Vos

Sofie De Vos

Trainer Ess/Pro Lovendegem

Zaakvoerder van Open Mind

Sofie is kinesitherapeute van opleiding en is samen met Serge zaakvoerder van open Mind. Haar vrouwelijke manier van werken inspireert menig deelnemer.

Celine Boelens

Celine Boelens

Trainer Ess/Pro Lovendegem

Zaakvoerder Moving Matters en Private-dining

Celine is loopbaanbegeleider en jongerencoach in Open Mind. Zij is ook trainer is Burn-out, Coach-opleidingen en in company trainingen onderwijs en zorgsector.

Jeroen Van Wijngaarden

Jeroen Van Wijngaarden

Hoofdtrainer Gouda Ess/Pro

Zelfstandig conversie Trainer in Gouda

Jeroen werkt als zelfstandig trainer is diverse bedrijven in change trajecten. Zijn achtergrond als acteur-trainer gebruikt hij als inspiratie tijdens de workshops.

Assistentie

Diverse assistenten

Diverse assistenten

6 redenen om te kiezen voor deze opleiding

1- Hanteer internationale standaarden:

Krijg de internationaal erkende theoretische basis mee van coaching waarmee je alle nodige officiële certificaten kan behalen.

Begeleid op professioneel niveau: dring door tot de essentie van de uitdagingen van anderen. Initieer de nodige veranderingsprocessen waarvoor men al dan niet zelf verantwoordelijkheid kan nemen.

2- Zie meer dan anderen:

Bepaalde trainers en coaches lijken steeds te weten waar het probleem zit, en hoe het aan te pakken. Anderen blijven dan weer steken op steeds dezelfde modellen. In Integrale Coaching leren wij je hoe jij kan vertrouwen op je instinct en zonder probleem elke situatie aanpakken.

3- Begeleid met comfort en plezier:

Door je bewust te worden van je eigen sterktes, valkuilen, overlevingsstrategieën, drijfveren en missie kan je ook anderen stevig en rustig begeleiden. Je kan moeiteloos omgaan met onverwachte situaties. Je kan jezelf relativeren; je ziet tegelijk de ernst en de humor van het leven in.

4- Bereik meer met minder inspanning:

Ontdek transformerende levenshoudingen en vernieuwende coaching tools die je effectiviteit exponentieel doen toenemen. Vergroot je impact, zowel op het werk als in je privéleven.

5- Word een inspiratie:

Integrale Coaching is een levensstijl, een houding die je op alle vlakken toepast. Je straalt eenvoud, diepgang en stabiliteit uit. Mensen rondom jou kijken op naar jouw creatieve aanpak en brede kijk.

6- Maak deel uit van ons coachnetwerk:

De opleiding Integrale Life Coach wordt ondersteund door allerhande online toepassingen: blog, e-learning, coaching tools, social networking, … Daarnaast staan wij ook actief in contact met de meerderheid van de Vlaamse coaching initiatieven en -netwerken, zodat je op de best mogelijke logistieke ondersteuning kan rekenen.

Wat nog

Certificatie

Aan het Professional blok is ook een officiële certificatie verbonden. Naast aanwezigheid en permanente evaluatie zullen we op basis van een aantal proeven aftoetsen of je de vereiste vaardigheid hebt opgebouwd om de markt op te gaan. Hierbij horen een scriptie, en een uitgebreide coaching met professionele jury.

Alle deelnemers ontvangen een Certificaat van Deelname als ze minstens 80% van de modules aanwezig waren.

Tenslotte reiken we een Professional Diploma uit na succesvolle beëindiging van het Professional Programma, en het afleggen van de proef.

Na de Professional ben je in staat mensen te begeleiden op meerdere vlakken. Via de noden kan je coachen rond eigenwaarde, doelen en resultaten. Via de 5 wetmatigheden kan je deze mensen coachen in hun omgeving en context. En via de 5 elementen kan je opnieuw flow en evenwicht brengen in hun leven.

Je leert vooral vaardigheden en houdingen die te maken hebben met het zoeken en installeren van “natuurlijke bewegingen“. Dit in de eerste plaats door zelf opnieuw “natuurlijk” te bewegen. Een “natuurlijke” beweging is er één die natuurlijk is, eenvoudig, in lijn met wie je bent en passend in je omgeving. Deze is vaak niet in overeenstemming met een prachtig plan dat niet uitgevoerd wordt.

Wat mag je nog extra verwachten:

 • wij begeleiden jou op persoonlijk ontwikkelingsvlak
 • wij ondersteunen jou in je projecten en je marketing
 • je krijgt feedback over je prestaties, je bijzondere kwaliteiten en je aandachtspunten
 • je maakt deel uit van ons netwerk waarin wij regelmatig mensen kansen geven door projecten/vragen van klanten door te geven of een assistentenrol aan te bieden in opleidingen.

Locatie in

Lovendegem (Gent)

Locatie in

Haastrecht (Gouda)

voor de opleiding

Locatie in

Gouda

voor de info-sessie

Wij zorgen voor een optimale leeromgeving

De aanpak in Open Mind is toch wel verschillend van wat gangbaar is. Wij houden er namelijk van dat eenieder die een opleiding volgt, zich comfortabel voelt. Onze volledige accommodatie is er dan ook op voorzien dat je je helemaal thuis kan voelen. Dit is namelijk de manier waarop je authentiek jezelf kan zijn en je het lesmateriaal best integreert.

Krijg automatisch toegang tot ons e-learning platform.

Op dit platform staat je syllabus van de opleiding en ook je persoonlijke leergroep met je medecursisten.

De syllabus bevat niet enkel het lesmateriaal van jouw groep maar nog tal van extra formats ter illustratie.

De syllabus wordt bovendien regelmatig bijgewerkt, waardoor je ook na de opleiding steeds up-to date blijft!

Je krijgt ook toegang tot enkele andere gratis e-learning opleidingen en groepen.

X