Open Mind Coaching

Coachen bij groei en verandering

Hoe coach je creatief en zinvol vanuit je hart

Eenvoudig, krachtig en doeltreffend

Real change happens when

becomes an OPEN MIND

a full mind

Opleiding tot Integrale Open Mind Coach

open mind coaching is

 • de juiste snaar bespelen
 • weten, voelen én doen in het moment
 • met de beschikbare middelen
 • buiten de lijntjes durven gaan
 • het moment van inspiratie vinden

Integrale Open Mind Coach is onze coaching module die te maken heeft met Change, Bewustzijn, Zingeving en Duurzaamheid. Voor een aanpak van zakelijke thema’s als teamvorming, HR, leiderschap, beleid en meer, hebben we de Integrale Business Coach module. Voor bewegingen die je niet kan maken op persoonlijk en werkvlak volg je best de Integrale Life Coach module.

In de Integrale Open Mind Coach leer je werken met vragen en bewegingen die niet zomaar concreet kunnen gemaakt worden. Ogenschijnlijk lijkt niets aan de hand en toch is er geen tevredenheid. Er dringt zich een verandering of groei op, zonder dat de richting gekend is. Dit geldt evenzeer voor personen als voor bedrijven. Ben je op zoek naar nieuwe business modellen, dan kan je hier veel inspiratie halen.

Je leert coachen zonder vraag, naar een beweging die nodig is voor meer harmonie en groei. Dit is onze minst mentale en meest intuïtieve/creatieve coach module. Je dient écht met een Open Mind deel te nemen om de kracht en de “beauty” van deze technieken te kunnen ervaren. Deze tak van Integrale Coaching is voor mensen die met minder “praten” meer willen bereiken. Je leert coachen vanuit Verbinding, Beweging of Onbewuste lagen. De Waarneming is hierbij een cruciaal informatiekanaal.

Je coacht vanuit je “Gevoel”, maar je leert niet mee te gaan in zomaar elk gevoel of energieveld. Welk gevoel is juist en bruikbaar en welk gevoel is eerder gestuurd door angsten en verlangens. Deze coachmodule is ideaal voor HSP (Hoog Sensitieve Personen) die van hun gevoeligheid een reëel bruikbare kwaliteit willen maken.

Voor Wie?

Voor trainers en coaches.

Wil je leren coachen bij groei en verandering of coach jij eerder op gevoel en wil je daar meer handvaten in, dan is deze module voor jou. Iedereen kan instappen. Ben je nieuw met coaching, volg dan best ook onze Integrale Basis Coach module. Ben je reeds coach, dan is dit een onmisbare aanvulling in een totaal ander register.

Leerformats

Niet te bewijzen, wel resultaat!

De leerformats zijn hoofdzakelijk “Right-brain”. Dit wil zeggen minder vanuit het denken, meer vanuit het voelen. Kom je moeilijk bij je gevoel, dan zal je dit zeker leren in deze opleiding. Je dient er wel voor open te staan. De formats zijn niet “wetenschappelijk” te bewijzen maar zijn wel reproduceerbaar en zeer efficiënt.

Tijdsinvestering

 • is dit nieuw voor jou, zorg dan na elke dag voor wat recuptijd
 • maak ruimte om dagdagelijks te oefenen
 • er is weinig of geen lectuur te verwerken
 • maak tijd voor intervisiegroepjes
 • volg ondertussen best geen opleidingen buiten Open Mind
 • extra persoonlijke begeleiding kan nodig zijn

Wat zal deze opleiding jou brengen?

Je zal versteld staan hoe beperkt de klassieke kijk op coaching is. In deze opleiding trekken wij tal van “energetische” registers open om onwaarschijnlijk snel tot de essentie te komen. Soms is dit best beangstigend. Wij leren jou dan ook met al deze informatie om te gaan, zodat je de klant niet afschrikt.

Dirk is onze blinde assistent. Hij heeft leren “energetisch kijken”. Hij is 15 jaar geleden door een erfelijke ziekte blind geworden en is het levend bewijs dat er iets “meer” is en dat je dit kan leren. Hij ziet perfect wat jij doet en kan jouw bewegingen nadoen. Hij kan je zelfs de kleuren van je kleren vertellen. Echt niet te geloven en toch waar! Ontmoet hem op onze info-sessies om dit vast te stellen. Nadien heb je twee opties. Ofwel kan je dit niet plaatsen en wil je je eigen waarheid behouden en is je verklaring dat hij wel kan zien, ofwel sta je open voor dat wat meer is en dan ben je op je plaats in deze opleiding.

Ook jij kan meer dan je vermoed. In deze opleiding zal je dit zeker ontdekken en ook leren inzetten in je coachsessies.

 • Ben je reeds coach, dan zal je leren omgaan met onverwachte situaties en die als meerwaarde gebruiken
 • Werken coachmodellen niet voor jou, dan krijg je tal van handvaten in een ander domein dan het denken
 • Is coaching saai geworden door de herhaling van de technieken, leer dan iets creëren in het NU
 • Heb je de indruk dat je soms teveel in je hoofd zit, leer dan je creatieve kant kennen
 • Ben je op zoek naar energetisch bewustzijn, contact met authenticiteit en ethiek, dan zit je hier op de juiste plek

Essentials

De essentials omvat 6 dagen. Elke dag wordt rond een bepaald onderdeel gewerkt. Hieronder kan je het programma bekijken. De volgorde van de onderdelen kan afhankelijk van de groep bijgestuurd worden. Hoe de dag uitgewerkt wordt, is ook in functie van de groep. Wat wel vaststaat is dat elk van deze onderdelen op de best mogelijke manier aan bod komt tijdens de essentials.

De focus zal liggen op de dagdagelijkse toepasbaarheid. Dit wil zeggen dat je na elke dag van de essentials materiaal meekrijgt naar huis, waar je diezelfde dag nog praktisch mee aan de slag kan. Op die manier kan de leerstof zachtjes integreren. Je zal niet direct merken wat na 6 dagen veranderd is, het gaat als het ware spontaan. Toch zal je heel wat zaken anders bekijken en met meer succes aanpakken. Dit leren we uit de vele feedback van onze cursisten.

Het programma van de essentials

Getuigenissen

<< Vorige
Volgende >>
default image

Veilige doe-formats

De visie van deze opleiding en de benadering tot leren was voor mij een enorme verrijking.

7 augustus 2018

Praktische informatie

Lesdagen:

Gratis info avonden:

Zomer opendeurdag 09/09/2018

Essentials:

2018

Reeks van 6 woensdagen:

07/11/2018
14/11/2018
21/11/2018
28/11/2018
05/12/2018
12/12/2018

2019:

Reeks van 6 zaterdagen:

26/01/2019
02/02/2019
09/02/2019
16/02/2019
23/02/2019
02/03/2019

Professional:

2018:

Reeks van 6 weekends:

20/01/2018 - 21/01/2018
24/02/2018 - 25/02/2018
17/03/2018 - 18/03/2018
21/04/2018 - 22/04/2018
12/05/2018 - 13/05/2018
02/06/2018 - 03/06/2018

2019:

Reeks van 6 weekends:

23/03/2019 - 24/03/2019
06/04/2019 - 07/04/2019
27/04/2019 - 28/04/2019
11/05/2019 - 12/05/2019
25/05/2019 - 26/05/2019
08/06/2019 - 09/06/2019

Lesuren:

Info avond gratis om 19u30 (tot 21u), welkom vanaf 19u

Coaching opleiding: van 10u00 tot 17u00, welkom vanaf 9u30

Bijdrage:

Essentials Open Mind Coaching Opleiding

 • via KMO portefeuille € 540
 • zonder KMO portefeuille € 900
  + BTW € 189

Aanvraag KMO-portefeuille:

 • bedrag aanvraag € 900
 • uren 36
 • omschrijving Open Mind coach essentials

Pro Open Mind Coaching Opleiding:

 • via KMO portefeuille € 1170
 • zonder KMO portefeuille € 1950
  +
  BTW € 409,5

Aanvraag KMO-portefeuille:

 • bedrag aanvraag € 1950
 • uren 72
 • omschrijving Open Mind coach pro

Incl lichte maaltijd,drank en internettoegang tot het lesmateriaal.

Betalingsplan is mogelijk voor de pro.

Interesse? Schrijf je snel in!

Locatie:

tenzij anders vermeld gaan alle workshops en activiteiten door in Open Mind, Bredestraat 11 te Lovendegem

Opmerkingen:

Wees nieuwsgierig, draag makkelijke kledij en breng eventueel pantoffels of kousen mee. Je ontvangt een diploma na certificatie.

Professional blok

Wens je na de essentials verder te gaan, dan kan je het PRO blok volgen. In regel laten wij iedereen toe in de essentials, doch in de PRO maken wij een strengere selectie. Het belangrijkste criterium voor onze selectie is de draagkracht. Hebben wij na de essentials de indruk dat iemand beter in een ander traject stapt, dan gaan wij dit ook sterk aanbevelen. Hierdoor hebben wij in het PRO blok een diverse groep van mensen met allemaal voldoende draagkracht.

In de PRO proberen wij ruimte te maken voor persoonlijke thema’s, doch het leerproces staat voorop. De verdeling die wij proberen nastreven is 80% leren en 20% groeien. Dienen zich bepaalde dringende situaties aan, dan kunnen deze in een persoonlijk traject bij iemand van ons team aangepakt worden.

Elke opleiding wordt ondersteund door ons internet leerplatform. Tijdens de PRO vragen wij daar intensief gebruik van te maken om zo de uitwisseling te vergroten en ook te leren buiten de lesdagen. Wij staan ook ter beschikking voor advies over jouw cliënten en vragen die je mocht hebben tijdens je persoonlijke oefenmomenten buiten de opleiding.

Elke PRO omvat ook een certificatiemoment. Dit is een eerste stap in de toepassing van wat je geleerd hebt. Neem daar je tijd voor en neem deze stap zorgvuldig. Hij dient niet om je te beoordelen, maar om je te doen bewegen.

Hieronder zie je het lesmateriaal dat je in de PRO mag verwachten.

Het programma van de Professional

Leer de magie van coaching

Maak ruimte voor werkelijke transformatie

Hou het eenvoudig

En geniet in de Open Mind PRO

Uw lesgevers

Serge Van Gampelaere

Serge Van Gampelaere

Zaakvoerder Trainer

Zaakvoerder Open Mind Trainer

Serge bezielt reeds meer dan 15 jaar Open Mind en is de grondlegger van de verschillende coach-formats en opleidingen in Open Mind.

Celine Boelens

Celine Boelens

Trainer ess en pro Lovendegem

Zaakvoerder Moving Matters en Private-dining

Celine is loopbaanbegeleider en jongerencoach in Open Mind. Zij is ook trainer is Burn-out, Coach-opleidingen en in company trainingen onderwijs en zorgsector.

Sofie De Vos

Sofie De Vos

Zaakvoerder Trainer

Zaakvoerder van Open Mind

Sofie is kinesitherapeute van opleiding en is samen met Serge zaakvoerder van open Mind. Haar vrouwelijke manier van werken inspireert menig deelnemer.

Dirk Comijs

Dirk Comijs

Blinde Coach

Blinde trainer coach

Dirk is blind sinds 15 jaar en ontwikkelde een ander soort zien, een energetisch zien waar elke coach ontzettend kan van leren. Hij is cotrainer Integrale Open Mind Coach.

Tom Mahieu

Tom Mahieu

Trainer Lovendegem

Zelfstandig coach

Tom is een uitmuntend muzikant en speelt saxofoon, klavier,... en speelde in verscheidene bands. Vanuit het onderwijs met als specialiteit improvisatie, evolueerde hij tot een gepassioneerd trainer-coach. Tom is een zeer gevoelig en intuïtief persoon. Hij werkt heel voorzichtig en doortastend.

Jeroen Van Wijngaarden

Jeroen Van Wijngaarden

hoofdtrainer in Gouda

Zelfstandig conversie Trainer in Gouda

Jeroen werkt als zelfstandig trainer is diverse bedrijven in change trajecten. Zijn achtergrond als acteur-trainer gebruikt hij als inspiratie tijdens de workshops.

Assistentie

Diverse assistenten

Diverse assistenten

TER INSPIRATIE:

Deze video van Rupert Sheldrake gaat over morfogenetische velden en het concept van collectieve kennis en bewustwording. Vele van de oefeningen in deze opleiding brengen U in contact met deze kennis, een kracht waar weinigen kunnen mee werken waardoor het magisch lijkt, doch voor iedereen toegankelijk en bruikbaar.

Toekomstige Startdata van de opleiding

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda

zon09sept13:3021:00Zomer Opendeurdag 201813:30 - 21:00

zat22sept10:0017:00Basis Coach OpleidingStart opleiding10:00 - 17:00

vrij28sept10:0017:00Opleiding RouwtherapeutStart opleiding10:00 - 17:00

ma01oct10:0017:00Change management - colors of changeStart opleiding10:00 - 17:00

vrij19oct10:0017:00Integrale Business Coaching - Communicatietraining10:00 - 17:00

zat03nov10:0017:00Systemisch trainingsacteurin Gouda10:00 - 17:00

ma05nov10:0017:00Basis Coach OpleidingStart opleiding10:00 - 17:00

di06nov10:0017:00Visualisaties MasterclassStart opleiding10:00 - 17:00

di06nov10:0017:00Systemisch leiderschapStart opleiding10:00 - 17:00

woe07nov10:0017:00Integrale Open Mind Coach EssentialsStart opleiding10:00 - 17:00

X