Intuïtieve ontwikkeling

geef opnieuw kleur aan je leven en vertrouw je buikgevoel

geef je right brain ook eens de kans!

Zet je hoofd op pauze

En gebruik je intuïtie als kompas

2 lesdagen

Je intuïtie herontdekken en vertrouwen!

Iedereen is intuïtief. In onze Westerse maatschappij ligt de nadruk bijna uitsluitend op denken, meten en wetenschappelijk bewijzen. Daardoor is doorheen het leven je intuïtie vaak eerder weggeduwd geweest en als onzin verklaard dan gevoed en ontwikkeld. In deze workshop zetten we het hoofd even op pauze. Op een speelse en ongedwongen manier maken we je intuïtie weer wakker zodat je je kan laten leiden door je intuïtie om je leven weer te laten bewegen en stromen.

Op een speelse manier je buikgevoel wakker maken en meer flow in je leven brengen

In Open Mind bekijken we intuïtie ruimer en spreken we van het energiezintuig, dat onzichtbare of energetische informatie geeft over de buiten- en binnenwereld.

Bruikbaar als coach of therapeut in je sessies

Onze aanpak

Intuïtie dient niet om de lotto te winnen, maar is leuk om het leven meer flow te geven. Als je je door je intuïtie laat leiden, dan wordt het leven leuker en gebeuren er grappige toevalligheden. In deze reeks kan je jezelf beter leren kennen, je eigen pad meer wandelen, bewuster leven, meer genieten van kleine dingen,…

Om toegang te hebben tot je intuïtie dien je te vertragen en verstillen. In de drukte van het leven hoor je het fluisteren van je intuïtie niet. We oefenen om te verstillen en onze focus te zetten op stille signalen.

Soms is iets een ingeving of een voorgevoel, soms heeft het te maken met je angsten en verlangens. In deze reeks leer je het verschil te ervaren.

Voor energie hebben we geen vocabulaire aangeleerd. We gebruiken het vertalen van energie naar onze andere zintuigen, vb visuele info via dromen of visualisaties of kinesthetische (fysiek voelen) info via lichamelijk invoelen,… Uiteindelijk vertrouw je meer en meer op je energiezintuig zodat je direct reageert en je leven richting geeft, zonder te vertalen naar de andere zintuigen.

We leren oog hebben voor de synchroniciteiten van het leven, dat maakt het leven zoveel leuker in de kleine dingen.

We onderzoeken wat voor jou vanzelf of makkelijk gaat in de ganse wereld van energie. Je ontdekt of je intuïtie eerder afgestemd is op emoties van een ander aanvoelen, of op materie, waarbij je een beeld kan krijgen van de living van je oefenpartner. Misschien liggen je intuïtieve kwaliteiten nog ergens anders.

Gebruikte werkmethodes

De gebruikte technieken in deze workshop zijn geput uit 20 jaar ervaring vanuit workshops, opleidingen en de privépraktijk binnen Open Mind.

De aanpak zijn creatieve, speelse oefeningen en ervaringen met fysieke formats, visualisaties, tekeningen, voorwerpen,… om een richting te krijgen op eenvoudige vragen over je dagelijks leven of over je sessie met je klant.

Praktisch voorbeeld

Je kan je intuïtie gebruiken om te beslissen of je inschrijft voor deze reeks of niet. Sta eerst stil bij het inschrijven en de reeks volgen. Merk op hoe je je voelt, wat je lichaam jou vertelt. Overweeg vervolgens de mogelijkheid om niet in te schrijven. Observeer opnieuw je lichaam en je gevoel. Wat is het verschil en wat voelt beter? Probeer voeling te krijgen met de fluistering van je innerlijke stem, los van je gedachten, angsten of verlangens, neem je tijd en beslis vanuit je kern.

Data

Lesdagen:

Info & demosessie zomeropleidingen:

zaterdag 10 juni 2023

Opendeurdag:

zaterdag 23 september 2023

2023-2024

nieuwe data volgen

Lesuren:

Voor de lesdagen:
starten om 10u00 tot 17u00, welkom vanaf 9u30, lichte maaltijd en drank inbegrepen

Voor de avondreeks:
19u30-21u30, welkom vanaf 19u, koffie, thee en water inbegrepen

Prijs

Bijdrage:

2 lesdagen €260 euro incl BTW

Opmerkingen:

Draag makkelijke kledij en breng eventueel sokken of pantoffels mee.

Locatie

Open Mind:

Bredestraat 11-15 Lievegem (Lovendegem, bij Gent)

L: 3.6181268000000273 | B: 51.10957570000001

Aangename lesomgeving

Voor Wie?

Voor zij die intuïtie weer ruimte willen geven.

Voor zij die hun denken even willen stoppen en hun speelsheid, creativiteit, intuïtie en aanvoelen weer of meer wakker willen maken om het leven leuker te maken.

Voor zij die hun intuïtie meer willen inzetten in hun sessies met klanten.

Spelen met je antenne

Speels en creatief zijn.

Ben je moe van de maatschappij met al zijn regels, neem even pauze op een speelse manier en geef je intuïtie de leiding.

“De intuïtieve geest is een heilig geschenk en de rationele geest een trouwe dienaar. We hebben een maatschappij geschapen die de dienaar eert en het geschenk is vergeten”. (Albert Einstein)

Veel gestelde vragen

Sofie De Vos

Sofie De Vos

Trainer | Coach | Zaakvoerder Open Mind

Specialiteit: visualisaties - intuïtie - relaxatie - rouw

Leen Steelandt

Leen Steelandt

Trainer | coach

Leen is coach, trainer en het centraal aanspreekpunt bij Open Mind.

Specialiteit: life coaching - HSP begeleiding - loopbaancoach

Kim Van Gampelaere

Kim Van Gampelaere

Trainer | coach | huistekenaar

Kim is de creatieve huis illustrator van Open Mind, ze geeft coachsessies trauma en assisteert verscheidene opleidingen.

Specialiteit: traumawerk - HSP -kinderen

Wat nog

Wij zorgen voor een optimale leeromgeving

De aanpak in Open Mind is toch wel verschillend van wat gangbaar is. Wij houden er namelijk van dat eenieder die een opleiding volgt, zich comfortabel voelt. Onze volledige accommodatie is er dan ook op voorzien dat je je helemaal thuis kan voelen. Dit is namelijk de manier waarop, je authentiek jezelf kan zijn en je het lesmateriaal best integreert.

Kom in gemakkelijke kledij en breng gerust je sokken of sloffen mee! In onze 3 lesruimtes is alles aanwezig wat je nodig kan hebben.

Wij hebben gemakkelijke stoelen, prima verwarming/airco, verlichting, audio en multimedia.

Maar wij hebben voor jou ook mapjes, stylo’s, dekentjes en voetbankjes ter beschikking.

Hoe minder irritaties je hebt aan je omgeving, hoe meer aandacht je beschikbaar hebt om te leren. Kortom, je hoeft niets mee te brengen.

HSP-proof

Open Mind is reeds 20 jaar met HSP bezig en dat wil zeggen dat onze ruimtes helemaal aangepast zijn voor Hoog Sensitieve Personen. Enkele punten waar wij op letten:

  • geen flikkerende TL lichten maar veel daglicht en dimbare halogeenverlichting
  • geen storende achtergrondgeluiden van buitenaf, dimmers, frigo’s, apparaten, piepende of krakende stoelen, andere zalen…
  • fluisterstille beamer, ruisvrije stereo, geurvrije stiften…
  • geen onnodige prikkels maar een eenvoudig rustig interieur
  • dagelijks gepoetste en verluchtte ruimtes
  • levende planten en verse bloemen in de ruimtes
  • verse maaltijden, geen diepvries, geen smaakversterkers, geen blikken
  • toegang tot de tuin en binnentuin als het weer het toelaat
  • pauzes in een afzonderlijke ruimte, niet in de lesruimte
  • afzonderlijke plek voor rokers