Voor wie op zijn honger zit

FULL POTENTIAL

Coach jezelf in

Coach jezelf in Full Potential

Voor wie meer in zijn mars heeft…

6 avonden

Wat is full potential?

Je potentieel optimaal benutten, iedereen heeft er de mond van vol, maar weinigen doen het. Wat is er toch aan de hand?

De woorden “Full Potential” maken vaak allerlei emoties los. Voor sommigen triggert het frustratie over alles en iedereen die in de weg staat, spijt over gemaakte keuzes, faalangst, verdriet over zogenaamd verloren tijd en energie.

Tijdens opleidingen en persoonlijke sessies leren wij als trainer en coach mensen kennen met fantastisch potentieel dat nooit de kans heeft gekregen om zich te ontwikkelen. En als volwassenen blijven we zitten op die honger. We voelen het potentieel maar we blijven het ook wegduwen. Doorheen de tijd hebben we namelijk de angsten, de overtuigingen en het oordeel van onze omgeving geïntegreerd tot het voelde als iets van onszelf.

Als tegenreactie ontstaat er vaak een verlangen. We verlangen naar ons full potential en elk van ons heeft er een beeld van. Het is iets dat we ooit misschien nog eens… “Als ik de lotto win”, “als ik gepensioneerd ben”, “als de kinderen groot en gelukkig zijn”, “als het huis afbetaald is”, …

In deze reeks gaan we niet kijken naar dat wat de problemen veroorzaakt heeft. We gaan kijken welke houding je kan aannemen naar je eigen potentieel om meer voluit te leven!

Full potential is an attitude,

not a problem or an achievement

Onze aanpak

In deze reeks leren wij jou 8 houdingen (attitudes) aan om jezelf te kunnen coachen in Full Potential.

Een krachtdadige aanpak die jouw houding naar jezelf zal veranderen om je volledige potentieel opnieuw een plek te geven. Het vrijmaken van je potentieel wordt bovendien helemaal niet als doelstelling vooropgesteld, maar als een manier van leven. Er is namelijk geen einddoel aan je potentieel!

We merken dat mensen soms verschillende opleidingen volgen en aan het einde van een module telkens aangeven dat ze toch nog “dit” en dat” nodig hebben om aan de slag te kunnen. Deze workshopreeks kan dan exact datgene zijn wat jij nodig hebt om in beweging te komen.

Maar het is ook mogelijk dat je al op het juiste pad zit maar toch die vervelende remmingen voelt die je het gevoel geven dat het allemaal zoveel energie vergt. Misschien vraag je je wel af:

“Kan het echt niet gemakkelijker?

Waarschijnlijk wel! Wij vertellen je hoe…

De workshopreeks bestaat uit 6 workshop-avonden, 1 avond per week. Iedere avond bespreken we 1 of 2 attitudes. We onderzoeken ze, we proeven en beleven ze.  Iedere avond nodigen we jullie ook uit om (kleine) concrete actiepunten mee naar huis te nemen zodat je gedurende een week de focus kan leggen op die attitude.

Zo voel je meteen wat een Full Potential attitude kan doen voor jou in je dagdagelijkse leven.

De 8 Full Potential Attitudes staan verder op deze pagina opgesomd en toegelicht, zo weet je meteen wat je kan verwachten.

Gebruikte werkmethodes

De gebruikte technieken in deze workshop zijn geput uit 20 jaar ervaring vanuit workshops, opleidingen en de privépraktijk met constante bijscholing inzake coaching, trauma en systeemwerk binnen Open Mind.

De aanpak is een mix van theorie, ervaringsgerichte oefeningen en traumawerk.

In deze reeks gaan we niet de therapeutische toer op. Je dient over voldoende draagkracht te beschikken om deel te nemen.

Als je dat wil, kan je de workshopreeks aanvullen met individuele begeleidingssessies wanneer de vertaling naar je persoonlijke situatie complexer is.

Praktisch voorbeeld

Op werkvlak

Vanuit druk van je context heb je een bepaald diploma behaald. Op één of andere manier is de job die daaruit voortvloeit niet helemaal jouw ding. Je blijft echter in die job want je hebt geen idee wat je anders zou kunnen gaan doen als inkomen.

Na enkele jaren kom je in een burnout terecht. Je lichaam geeft aan dat het geen zin meer heeft op die manier te werken. Stilaan ontdek je andere mogelijkheden en zaken die je wel liggen. Je lichaam krijgt er energie van en je begint de weg te wandelen van je potentieel.

Op relatievlak

Je bent als hoog sensitief of creatief persoon opgegroeid in een zeer rationele, doelgerichte omgeving. Je empatische, creatieve vermogens kregen geen kans zich te ontwikkelen, integendeel ze werden verworpen. Je kiest je relatie op basis van de ratio en volgt daarbij niet je hart, dit is immers teveel gekwetst geraakt. Na een tijd begint je hart toch zijn ding te doen en volg je het tegen de ratio in. Het wordt een innerlijk gevecht, eerder dan een versterkend geheel.

In therapie zouden we kijken naar de blessures van je hart en die proberen healen. In deze workshop gaan we op zoek naar de stoorzenders van jezelf of uit je context die je steeds van je full-potential pad afduwen. Je innerlijke criticus bv kan je raad geven, maar mag geen baas over jou worden!

Jezelf durven zijn in je relatie is dan ook de sleutel voor je full potential in die relatie.

Het programma van deze workshop

6 avonden, 8 attitudes

Data

Lesdagen:

Gratis online infomoment:

Nog in te plannen via Zoom

2022

Reeks van 6 maandagavonden:

07/02/2022
14/02/2022
21/02/2022
07/03/2022
14/03/2022
21/03/2022

Lesuren:

Voor de avondreeks:
19u30-21u30, welkom vanaf 19u, koffie, thee en water inbegrepen

Prijs

Bijdrage:

6 avonden

€315 euro incl BTW

Opmerkingen:

Draag makkelijke kledij en breng eventueel sokken of pantoffels mee.

Locatie

Open Mind:

Bredestraat 11-15 Lievegem (Lovendegem, bij Gent)

L: 3.6181268000000273 | B: 51.10957570000001

Aangename lesomgeving

Voor Wie?

Voor high potentials.

Voor zij die hun volledige potentieel willen neerzetten en vrijmaken. Voldoende draagkracht is wel een voorwaarde.

De sleutel tot je ZELF

Ontdek je ZELF.

Heb je ook soms de indruk dat je niet helemaal jezelf bent of dat je zelfs helemaal jezelf niet mag zijn, schrijf dan snel in.

Veel gestelde vragen

Serge Van Gampelaere

Serge Van Gampelaere

Trainer | coach

Ervaring: 15 jaar zaakvoerder Alarmbedrijf AGB - 20 jaar zaakvoerder Open Mind

Specialiteit: begeleiding van kaderfuncties en zelfstandigen - complexe vraagstukken persoonlijk en zakelijk

Leen Steelandt

Leen Steelandt

Trainer | coach

Leen is coach, trainer en het centraal aanspreekpunt bij Open Mind.

Specialiteit: life coaching - HSP begeleiding - loopbaancoach

Wat nog

Wij zorgen voor een optimale leeromgeving

De aanpak in Open Mind is toch wel verschillend van wat gangbaar is. Wij houden er namelijk van dat eenieder die een opleiding volgt, zich comfortabel voelt. Onze volledige accommodatie is er dan ook op voorzien dat je je helemaal thuis kan voelen. Dit is namelijk de manier waarop, je authentiek jezelf kan zijn en je het lesmateriaal best integreert.

Kom in gemakkelijke kledij en breng gerust je sokken of sloffen mee! In onze 3 lesruimtes is alles aanwezig wat je nodig kan hebben.

Wij hebben gemakkelijke stoelen, prima verwarming/airco, verlichting, audio en multimedia.

Maar wij hebben voor jou ook mapjes, stylo’s, dekentjes en voetbankjes ter beschikking.

Hoe minder irritaties je hebt aan je omgeving, hoe meer aandacht je beschikbaar hebt om te leren. Kortom, je hoeft niets mee te brengen.

HSP-proof

Open Mind is reeds 20 jaar met HSP bezig en dat wil zeggen dat onze ruimtes helemaal aangepast zijn voor Hoog Sensitieve Personen. Enkele punten waar wij op letten:

  • geen flikkerende TL lichten maar veel daglicht en dimbare halogeenverlichting
  • geen storende achtergrondgeluiden van buitenaf, dimmers, frigo’s, apparaten, piepende of krakende stoelen, andere zalen…
  • fluisterstille beamer, ruisvrije stereo, geurvrije stiften…
  • geen onnodige prikkels maar een eenvoudig rustig interieur
  • dagelijks gepoetste en verluchtte ruimtes
  • levende planten en verse bloemen in de ruimtes
  • verse maaltijden, geen diepvries, geen smaakversterkers, geen blikken
  • toegang tot de tuin en binnentuin als het weer het toelaat
  • pauzes in een afzonderlijke ruimte, niet in de lesruimte
  • afzonderlijke plek voor rokers
X