Werkgerelateerde HSP

Omgaan met hoog gevoeligheid op het werk

Workshop – Werkgerelateerde HSP

HSP op de werkvloer
HSP werkvloer
 • € 250/dag excl BTW
 • KMO portefeuille mogelijk

Wat met fijngevoelige zieltjes…? Een bedrijf of organisaties kan er vandaag niet meer omheen.  Naar schatting 1 op 5 werknemers ervaart prikkels op een intensere manier dan de gemiddelde persoon.  En toch krijgt dit nog relatief weinig aandacht binnen een organisatie.

In deze dagopleiding ontdek je eerst de impact van de bedrijfsomgeving op het HSP-zijn en hoe je ermee kan omgaan.

Zintuiglijke en emotionele prikkels hebben een belangrijke impact op de kwaliteit van de werkbeleving.  Zowel in positieve als negatieve richting. Rond hooggevoeligheid is vooral nog veel onwetendheid en “kort door de bocht” veronderstellingen en begeleiding.

Open Mind is al 20 jaar actief rond dit thema. Het volledige team is hoog gevoelig, waardoor Open Mind als geen ander geleerd heeft hoe je het hooggevoelig zijn als kwaliteit en meerwaarde kan leren inzetten. Enkele kleine aanpassingen kunnen namelijk voor deze mensen een belangrijk verschil in beleving en resultaat teweeg brengen.

Belangrijk is het leren creëren van een “gepast” prikkelniveau. Dit is bovendien nog eens voor iedereen verschillend.

Ben je zelf HSP of wil je in je team meebouwen aan een HSP-beleid in je organisatie? We verwelkomen je graag in deze unieke opleiding!

Data

Lesdagen:

Bij interesse, laat het ons weten.

Vanaf 8 personen kies je zelf de data.

Lesuren:

van 10u tot 17u, welkom vanaf 9u30

Opmerkingen:

We werken in een ontspannen huiselijke sfeer voor optimale beleving en integratie.

Prijs

Bijdrage:

Werkgerelateerde HSP: 1 dag

 • via KMO portefeuille € 150
 • zonder KMO portefeuille € 250
  + BTW € 52,5

Aanvraag KMO-portefeuille:

 • bedrag aanvraag € 250
 • uren 7
 • omschrijving “Werkgerelateerde HSP”

Deze dag maakt deel uit van een reeks van 6 workshops.

Volg ze alle 6 voor € 1.000 ipv € 1.500!

Prijzen excl. BTW, incl. drank en lichte maaltijd + toegang tot leerplatform.

Interesse? Schrijf je snel in!

Locatie

Locatie:

Open Mind te Lovendegem (bij Gent)

Voor Wie?

 • Je bent zelf HSP

  Ben je zelf hoog gevoelig, dan kan je in deze dag tal van tips bekomen hoe je met kleine ingrepen je prikkelniveau kan leren verlagen en hoe je kan omgaan met bepaalde situaties waarin je jezelf telkens verliest.

 • Voor leidinggevenden

  Moet je hoog gevoelige mensen aansturen? Gebruik dan de gepaste benadermethode en je zal zien dat ze plots beginnen te schitteren i.p.v. moeilijk te doen.

 • HSP een ziekte?

  Hoog gevoeligheid is geen ziekte maar een miskende kwaliteit. Door gebrek aan kader en sturing tijdens de jeugd hebben de meeste gevoelige mensen helaas niet leren omgaan met deze gave. Ze hebben leren denken en vooral niet voelen. Deze workshop geeft de “lost manual”.

Wat?

Wat brengt deze opleiding?

 • Je krijgt een duidelijk kader over HSP, de eigenschappen de mythes en de realiteit ervan.
 • Via ervaringsgerichte formats leer je de leefwereld van de HSP ontdekken en begrijpen.
 • We geven tal van tips in een ruim gebied van hoog gevoeligheid.
 • Je zal ontdekken of je zelf hoog gevoelig bent of niet. Sommige minder toegankelijke mensen lijken helemaal niet gevoelig, maar zijn dit echter wel en vaak in zo een hoge mate dat ze zich ingebunkerd hebben om zich te beschermen.

Uw HSP trainers

Deze dagworkshop kan door verschillende trainers gegeven worden, afhankelijk van locatie en datum. Op de agenda staat de hoofdtrainer vermeld. Onze trainers zijn ook voor In-company trainingen beschikbaar.

Celine Boelens

Celine Boelens

Trainer Coach Open Mind | Zaakvoerder Private Dining

Celine is trainer in Open Mind en zaakvoerder van Private Dining. In haar jeugd is haar gevoelig zieltje een klein beetje helemaal vertrappeld. Het is dan ook een passie om jongeren en volwassenen daarmee te leren omgaan.

Ze heeft haar gevoeligheid vooral als last ervaren en haar context heeft dit nog eens extra in de verf gezet.

Pas bij het volgen van workshops en opleidingen in Open Mind heeft ze ontdekt wat de kracht en de mogelijkheden van deze gevoeligheid zijn en gebruikt ze die nu tijdens haar sessies, als welzijnsadviseur en als trainer.

Serge Van Gampelaere

Serge Van Gampelaere

Trainer | Zaakvoerder Open Mind

Serge is ingenieur van opleiding en zaakvoerder van Open Mind. Dat hij hoog gevoelig is, zou je niet zo direct zeggen. Zijn halve leven is namelijk voorbij gegaan als totaal ongevoelig.

Pas na een scheiding en enkele belangrijke gebeurtenissen werd duidelijk hoe erg de gevoeligheid was en dat de bunker eigenlijk gewoon een overlevingsmechanisme was.

Gedurende 20 jaar in Open Mind is deze gevoeligheid opnieuw helemaal tot zijn recht gekomen en is het een belangrijke drive geworden om met name ingenieurs en IT mensen hun "gevoelige snaar" te leren bespelen.

Als de omgeving en totaalplaatje voor jou moet kloppen,

je mag op ons rekenen, wij hebben er zelf ook last van als het niet klopt.

Wat nog

Wij zorgen voor een optimale leeromgeving

De aanpak in Open Mind is toch wel verschillend van wat gangbaar is. Wij houden er namelijk van dat eenieder die een opleiding volgt, zich comfortabel voelt. Onze volledige accommodatie is er dan ook op voorzien dat je je helemaal thuis kan voelen. Dit is namelijk de manier waarop, je authentiek jezelf kan zijn en je het lesmateriaal best integreert.

Kom in gemakkelijke kledij en breng gerust je sokken of sloffen mee ! In onze 3 lesruimtes is alles aanwezig wat je nodig kan hebben.

Wij hebben gemakkelijke stoelen, prima verwarming/airco, verlichting, audio en multimedia.

Maar wij hebben voor jou ook mapjes, stylo’s, dekentjes en voetbankjes ter beschikking.

Hoe minder irritaties je hebt aan je omgeving, hoe meer aandacht je beschikbaar hebt om te leren. Kortom je hoeft niets mee te brengen.

Tijdens de pauzes kan je bovendien in onze afzonderlijke bar-ruimte : genieten in de zetel, aan de toog hangen, aan tafel zitten of kan je een luchtje scheppen in de tuin.

Je kan je gans de dag zelf bedienen aan onze espressomachines, gevuld met top kwaliteit bonen van fleur-de-cafe.

Heb je zin in een theetje, dan kan je steeds kiezen uit meer dan 30 soorten thee. Voor de kleine honger tussendoor is er peperkoek en fruit.

Over de middag wordt ter plaatse een verse lichte maaltijd geserveerd, met in de namiddag een stukje taart. Dit allemaal om je in de pauze zoveel mogelijk te laten ontspannen, zodat we in het volgend blok er weer tegenaan kunnen gaan.

HSP-proof

Open Mind is reeds 20 jaar met HSP bezig en dat wil zeggen dat onze ruimtes helemaal aangepast zijn voor Hoog Sensitieve Personen. Enkele punten waar wij op letten:

 • geen flikkerende TL lichten maar veel daglicht en dimbare halogeenverlichting
 • geen storende achtergrondgeluiden van buitenaf, dimmers, frigo’s, apparaten, piepende of krakende stoelen, andere zalen…
 • fluisterstille beamer, ruisvrije stereo, geurvrije stiften…
 • geen onnodige prikkels maar een eenvoudig rustig interieur
 • dagelijks gepoetste en verluchtte ruimtes
 • levende planten en verse bloemen in de ruimtes
 • verse maaltijden, geen diepvries, geen smaakversterkers, geen blikken
 • toegang tot de tuin en binnentuin als het weer het toelaat
 • pauzes in een afzonderlijke ruimte, niet in de lesruimte
 • afzonderlijke plek voor rokers

Onze maaltijden

Bij elke dagworkshop is een lekker lichte maaltijd voorzien. De maaltijden worden door onze huiscateraar private-dining voorzien. Ze zijn afwisselend met vlees, vis, gevogelte of vegetarisch en steeds met veel verse groenten en verse kruiden. Meestal een soep of voorgerecht en een hoofdgerecht.

Heb je bijzondere wensen of een speciaal dieet, dan kan je aan de kok vragen wat je kan eten en wat niet. Afzonderlijk voor jou koken is helaas niet mogelijk. Bij heel specifieke dieet, breng je best zelf je maaltijd mee.

voorgerecht Caesar Salad

hoofdgerecht Beef – krieltjes – peer

voorgerecht Tomaat Mozarella

hoofdgerecht Kabeljauw met Vergeten Groenten

X