Werkgerelateerde HSP

Omgaan met hoog gevoeligheid op het werk

Workshop – Vergadertechnieken

 • € 250/dag excl BTW
 • KMO portefeuille mogelijk

De bedrijfswereld is in verandering: mensen werken vanop verschillende locaties, zelfsturende teams maken de dienst uit, overlegmomenten worden anders ingevuld.

Toch blijft de vergadering een essentieel onderdeel uitmaken van elke organisatie of bedrijf.

Via enkele eenvoudige “systemische” vergadertechnieken kan je vergaderen veel korter, aangenamer, nuttiger, efficiënter en zinvoller maken.

Voor het sturen van de flow tijdens vergaderingen gebruiken wij het Open Mind prikkelniveau schema.

Via dit unieke model krijg je een duidelijk kader wat er aan de hand is als een vergadering uit de hand loopt en hoe je eenvoudig kan bijsturen.

We beginnen de dag met een demo vergadering en op het einde van de dag ervaar je in een nieuwe demo zelf het verschil. Ervaringsgerichte formats tonen snel de kracht van onze vergadertechnieken.

Heb je genoeg van vergaderingen met discussies of tijd verdrijven op je smartphone, wil je zelf een pioniersrol vervullen in je organisatie of bedrijf?  Check de data voor deze opleiding of vraag een offerte voor in-company training voor je ganse team.

Data

Lesdagen:

Bij interesse, laat het ons weten.

Vanaf 8 personen kies je zelf de data.

Lesuren:

van 10u tot 17u, welkom vanaf 9u30

Opmerkingen:

We werken in een ontspannen huiselijke sfeer voor optimale beleving en integratie.

Prijs

Bijdrage:

Vergadertechnieken: 1 dag

 • via KMO portefeuille € 150
 • zonder KMO portefeuille € 250
  + BTW € 52,5

Aanvraag KMO-portefeuille:

 • bedrag aanvraag € 250
 • uren 7
 • omschrijving “Vergadertechnieken”

Deze dag maakt deel uit van een reeks van 6 workshops.

Volg ze alle 6 voor € 1.000 ipv € 1.500!

Prijzen excl. BTW, incl. drank en lichte maaltijd + toegang tot leerplatform.

Interesse? Schrijf je snel in!

Locatie

Locatie:

Open Mind te Lovendegem (bij Gent)

Voor Wie?

 • Ben je moderator?

  Moet je zelf regelmatig vergaderingen leiden en wens je via enkele eenvoudige vergadertechnieken snel resultaat te boeken, dan is deze dagopleiding iets voor jou.

 • Voor leidinggevenden

  Als leidinggevende heb je regelmatig kleine en grote vergaderingen, gaande van een werkvergadering tot een projectplanning. Vergadertechnieken zijn nuttig en nodig voor elke leidinggevende.

 • Oei, weeral een vergadering!

  Moet je regelmatig tegen je zin deelnemen aan een vergadering, kom dan ervaren wat je kan doen om deze vergadering zelf bij te sturen. Wat zijn vergadertechnieken om iemand die steeds aan het woord is te beperken, informele leiders te doseren en zwijgers hun mening te vragen?

Wat?

Wat brengt deze opleiding?

 • Je krijgt een duidelijk kader voor enkele vaak voorkomende problemen tijdens vergaderingen.
 • Je krijgt ruimte voor delen v an persoonlijke ervaringen en vragen rond een gepast plan van aanpak.
 • Je krijgt systemische vergadertechnieken die zorgen voor meer harmonie tijdens een vergadering.
 • Je krijgt materiaal mee dat je eenvoudig kan delen met collega’s om snel duidelijk te maken wat verwacht wordt en wat niet tijdens een vergadering.
 • Je krijgt een duidelijk kader over de mechanismes achter manifestatiedrang, manipulatie, discussies, verantwoordelijkheid en schuldgevoel, allen vaak gebruikt of misbruikt om vergaderingen te sturen.
 • Via ervaringsgerichte formats leer je je eigen valkuilen kennen en omgaan met die van anderen.
 • We maken je bewust van het gedrag en wat je op een dieper niveau daarmee wenst te bereiken en leren jou hetzelfde te bereiken op eenvoudigere manier.
 • Je krijgt tips voor het aansturen en in goede banen leiden tijdens vergaderingen.

Uw lesgevers

Deze dagworkshop kan door verschillende trainers gegeven worden, afhankelijk van locatie en datum. Op de agenda staat de hoofdtrainer vermeld. Onze trainers zijn ook voor In-company trainingen beschikbaar.

Celine Boelens

Celine Boelens

Trainer Coach Open Mind | Zaakvoerder Private Dining

Celine is ergotherapeut van opleiding en is geen fan van vergaderingen. Tijdens werkvergaderingen in de zorgsector heeft ze vooral éénrichtingsvergaderingen gekend die meer een briefing waren doorspekt met de nodige kritiek, verpakt als feedback.

Voor haar is vergaderen een "wij" verhaal, waar iedere inbreng gelijkwaardig behandeld wordt. Waar een sfeer van feedback zorgt voor een constructieve meerwaarde eerder dan kritiek die vooral negativiteit en moedeloosheid aanwakkert.

Dit wil zij jou graag leren tijdens deze workshop.

Serge Van Gampelaere

Serge Van Gampelaere

Trainer | Zaakvoerder Open Mind

Serge is ingenieur van opleiding en bezieler van Open Mind. In zijn vorig bedrijf Alarm Group Belgium heeft hij als zaakvoerder menige interne en externe vergadering meegemaakt.

Binnen het bedrijf was een vergadering vooral een gezellig moment van uitwisseling en delen van wat leeft. Tijdens de vele kortere werkvergaderingen lag de focus vooral op het doorgeven van de opdracht en het gelijk stemmen van de medewerkers en dit op een zo kort mogelijke tijd.

Dit soort vergaderen was in schril contrast met de vele vergaderingen in bedrijven over hun beveiliging. Deze waren vooral getekend door lang wachten, veel luisteren, maatpakken en slechte koffie en bakken vol punten, komma’s en misverstanden.

Het is zijn drive vergaderen menselijk, leuk en nuttig te maken zoals binnen zijn gewezen beveiligingsfirma. Hij geeft dit graag door en weet dat het werkt.

Als de omgeving en totaalplaatje voor jou moet kloppen,

je mag op ons rekenen, wij hebben er zelf ook last van als het niet klopt.

Wat nog

Wij zorgen voor een optimale leeromgeving

De aanpak in Open Mind is toch wel verschillend van wat gangbaar is. Wij houden er namelijk van dat eenieder die een opleiding volgt, zich comfortabel voelt. Onze volledige accommodatie is er dan ook op voorzien dat je je helemaal thuis kan voelen. Dit is namelijk de manier waarop, je authentiek jezelf kan zijn en je het lesmateriaal best integreert.

Kom in gemakkelijke kledij en breng gerust je sokken of sloffen mee ! In onze 3 lesruimtes is alles aanwezig wat je nodig kan hebben.

Wij hebben gemakkelijke stoelen, prima verwarming/airco, verlichting, audio en multimedia.

Maar wij hebben voor jou ook mapjes, stylo’s, dekentjes en voetbankjes ter beschikking.

Hoe minder irritaties je hebt aan je omgeving, hoe meer aandacht je beschikbaar hebt om te leren. Kortom je hoeft niets mee te brengen.

Tijdens de pauzes kan je bovendien in onze afzonderlijke bar-ruimte : genieten in de zetel, aan de toog hangen, aan tafel zitten of kan je een luchtje scheppen in de tuin.

Je kan je gans de dag zelf bedienen aan onze espressomachines, gevuld met top kwaliteit bonen van fleur-de-cafe.

Heb je zin in een theetje, dan kan je steeds kiezen uit meer dan 30 soorten thee. Voor de kleine honger tussendoor is er peperkoek en fruit.

Over de middag wordt ter plaatse een verse lichte maaltijd geserveerd, met in de namiddag een stukje taart. Dit allemaal om je in de pauze zoveel mogelijk te laten ontspannen, zodat we in het volgend blok er weer tegenaan kunnen gaan.

HSP-proof

Open Mind is reeds 20 jaar met HSP bezig en dat wil zeggen dat onze ruimtes helemaal aangepast zijn voor Hoog Sensitieve Personen. Enkele punten waar wij op letten:

 • geen flikkerende TL lichten maar veel daglicht en dimbare halogeenverlichting
 • geen storende achtergrondgeluiden van buitenaf, dimmers, frigo’s, apparaten, piepende of krakende stoelen, andere zalen…
 • fluisterstille beamer, ruisvrije stereo, geurvrije stiften…
 • geen onnodige prikkels maar een eenvoudig rustig interieur
 • dagelijks gepoetste en verluchtte ruimtes
 • levende planten en verse bloemen in de ruimtes
 • verse maaltijden, geen diepvries, geen smaakversterkers, geen blikken
 • toegang tot de tuin en binnentuin als het weer het toelaat
 • pauzes in een afzonderlijke ruimte, niet in de lesruimte
 • afzonderlijke plek voor rokers

Onze maaltijden

Bij elke dagworkshop is een lekker lichte maaltijd voorzien. De maaltijden worden door onze huiscateraar private-dining voorzien. Ze zijn afwisselend met vlees, vis, gevogelte of vegetarisch en steeds met veel verse groenten en verse kruiden. Meestal een soep of voorgerecht en een hoofdgerecht.

Heb je bijzondere wensen of een speciaal dieet, dan kan je aan de kok vragen wat je kan eten en wat niet. Afzonderlijk voor jou koken is helaas niet mogelijk. Bij heel specifieke dieet, breng je best zelf je maaltijd mee.

voorgerecht Caesar Salad

hoofdgerecht Beef – krieltjes – peer

voorgerecht Tomaat Mozarella

hoofdgerecht Kabeljauw met Vergeten Groenten

X