Werkgerelateerde HSP

Omgaan met hoog gevoeligheid op het werk

Workshop – Conflict handling

 • € 250/dag excl BTW
 • KMO portefeuille mogelijk

Tijdens deze workshop conflict handling gaan we een heel stuk verder dan het klassieke sussen of vermijden van het conflict. Een conflict is vaak ook een indicatie dat iets aan de hand is. Het is vaak een uitlaatklep van totaal iets anders dan waarover het conflict ogenschijnlijk gaat.

Vreemd genoeg los je een conflict eigenlijk best op voor het er is. Hoe doe je dat dan?

Een conflictsituatie is het eindresultaat van een traject. Voor het conflict waren er zeker signalen dat er iets aan de hand was. Voor deze signalen waren er meestal onzichtbare spanningen en voor de spanningen is er een bron van die spanningen.

Conflict handling volgens de Open Mind methode is een structurele oplossing door de bron van de spanning aan te pakken. Via enkele eenvoudige parameters kom je snel tot de bron van de spanning en kan je een conflict duurzaam oplossen.

Je leert de bron detecteren, de signalen herkennen en de spanning los te koppelen van de feiten zelf.  Je ontdekt zowel iets over je eigen manier van conflict handling als over de conflicten van anderen waar je mee te maken krijgt.

Deze opleiding conflict handling  geeft je een training in de Open Minds 3 staps-methode.  Je leert hoe verbinding te creëren en hoe je kan omgaan met ‘lading’ van anderen die niet voor jou bedoeld is.  Ideaal voor mensen die meer willen weten rond ruzies op het werk, pestgedrag, roddels, kliekjesvorming, conflicten tussen werkgever en werknemer, egotripperij,…

Mee bouwen aan een conflictvrije werkomgeving?  Ga de challenge aan en schrijf je snel in.

Data

Lesdagen:

Bij interesse, laat het ons weten.

Vanaf 8 personen kies je zelf de data.

Lesuren:

van 10u tot 17u, welkom vanaf 9u30

Opmerkingen:

We werken in een ontspannen huiselijke sfeer voor optimale beleving en integratie.

Prijs

Bijdrage:

Conflict Handling: 1 dag

 • via KMO portefeuille € 150
 • zonder KMO portefeuille € 250
  + BTW € 52,5

Aanvraag KMO-portefeuille:

 • bedrag aanvraag € 250
 • uren 7
 • omschrijving “Conflict Handling”

Deze dag maakt deel uit van een reeks van 6 workshops.

Volg ze alle 6 voor € 1.000 ipv € 1.500!

Prijzen excl. BTW, incl. drank en lichte maaltijd + toegang tot leerplatform.

Interesse? Schrijf je snel in!

Locatie

Locatie:

Open Mind te Lovendegem (bij Gent)

Voor Wie?

 • Heb je zelf last?

  Kom je regelmatig in conflictsituaties en weet je niet hoe daarmee om te gaan, dan is deze workshop speciaal voor jou ontwikkeld.

 • Voor leidinggevenden

  Is er veel spanning in je team, informeel leiderschap en conflicten tussen teamleden, dan weet jij ook dat dit veel energie kost aan leiderschap, mensen en aan de organisatie. Hoe pak je de conflictmakers aan en wat is hun boodschap? Dat leer je in deze opleiding.

 • Help, een conflict!

  Ga jij conflictsituaties uit de weg ten koste van jezelf? Krijgen zij met de grootste mond steeds gelijk en knik jij “ja” voor de vrede? Kom dan naar deze opleiding om te leren omgaan met conflictsituaties.

Wat?

Wat brengt deze opleiding?

 • Je krijgt een duidelijk kader over de mechanismes achter conflicten.
 • Via ervaringsgerichte formats leer conflicten doseren en tot hun essentie terugbrengen.
 • We maken je bewust van het gedrag en wat je op een dieper niveau daarmee wenst te bereiken en leren jou hetzelfde te bereiken op eenvoudigere manier.
 • Je krijgt tips voor het aansturen en in goede banen leiden van conflicten.

Uw lesgevers

Deze dagworkshop kan door verschillende trainers gegeven worden, afhankelijk van locatie en datum. Op de agenda staat de hoofdtrainer vermeld. Onze trainers zijn ook voor In-company trainingen beschikbaar.

Celine Boelens

Celine Boelens

Trainer Coach Open Mind | Zaakvoerder Private Dining

Celine is ook jongerencoach van beroep en komt daar bijna steeds in conflictsituaties tussen ouders, kinderen en leerkrachten terecht.

Vaak zijn kinderen nog niet in staat hun spanningen met hun wilskracht en vanuit hun denken te onderdrukken. Zij is dus verplicht voor een duurzame oplossing om iets dieper te gaan kijken naar de bron van de spanning die kinderen vaak ventileren.

Dit wil zij jou graag aanleren. Want het conflict handeling patroon dat wij hebben, hebben we zeker in onze jeugd aangeleerd.

Serge Van Gampelaere

Serge Van Gampelaere

Trainer | Zaakvoerder Open Mind

Serge heeft als zaakvoerder van eerst een beveiligingsfirma en nu Open Mind menig conflict tegengekomen. De schuld op zich nemen en agressieve mensen pleasen was zijn strategie. In het alarmbedrijf was dit een zeer foute strategie die ervoor zorgde dat lastige klanten en medewerkers meer aandacht en energie kregen dan goede klanten en medewerkers.

Op een bepaald moment vertelde iemand hem de 80/20 regel. 80% van de klanten vragen 20% energie en 20% van de klanten vragen 80% energie. Door met de laatste groep anders om te gaan, komt plots een berg energie vrij die zinvol kan ingezet worden. Dit maakte het alarmbedrijf plots van break-even tot zeer winstgevend!

Serge wil dan ook iedereen graag leren om te investeren in de juiste mensen en niet in zij die via conflicten met je energie gaan lopen.

Als de omgeving en totaalplaatje voor jou moet kloppen,

je mag op ons rekenen, wij hebben er zelf ook last van als het niet klopt.

Wat nog

Wij zorgen voor een optimale leeromgeving

De aanpak in Open Mind is toch wel verschillend van wat gangbaar is. Wij houden er namelijk van dat eenieder die een opleiding volgt, zich comfortabel voelt. Onze volledige accommodatie is er dan ook op voorzien dat je je helemaal thuis kan voelen. Dit is namelijk de manier waarop, je authentiek jezelf kan zijn en je het lesmateriaal best integreert.

Kom in gemakkelijke kledij en breng gerust je sokken of sloffen mee ! In onze 3 lesruimtes is alles aanwezig wat je nodig kan hebben.

Wij hebben gemakkelijke stoelen, prima verwarming/airco, verlichting, audio en multimedia.

Maar wij hebben voor jou ook mapjes, stylo’s, dekentjes en voetbankjes ter beschikking.

Hoe minder irritaties je hebt aan je omgeving, hoe meer aandacht je beschikbaar hebt om te leren. Kortom je hoeft niets mee te brengen.

Tijdens de pauzes kan je bovendien in onze afzonderlijke bar-ruimte : genieten in de zetel, aan de toog hangen, aan tafel zitten of kan je een luchtje scheppen in de tuin.

Je kan je gans de dag zelf bedienen aan onze espressomachines, gevuld met top kwaliteit bonen van fleur-de-cafe.

Heb je zin in een theetje, dan kan je steeds kiezen uit meer dan 30 soorten thee. Voor de kleine honger tussendoor is er peperkoek en fruit.

Over de middag wordt ter plaatse een verse lichte maaltijd geserveerd, met in de namiddag een stukje taart. Dit allemaal om je in de pauze zoveel mogelijk te laten ontspannen, zodat we in het volgend blok er weer tegenaan kunnen gaan.

HSP-proof

Open Mind is reeds 20 jaar met HSP bezig en dat wil zeggen dat onze ruimtes helemaal aangepast zijn voor Hoog Sensitieve Personen. Enkele punten waar wij op letten:

 • geen flikkerende TL lichten maar veel daglicht en dimbare halogeenverlichting
 • geen storende achtergrondgeluiden van buitenaf, dimmers, frigo’s, apparaten, piepende of krakende stoelen, andere zalen…
 • fluisterstille beamer, ruisvrije stereo, geurvrije stiften…
 • geen onnodige prikkels maar een eenvoudig rustig interieur
 • dagelijks gepoetste en verluchtte ruimtes
 • levende planten en verse bloemen in de ruimtes
 • verse maaltijden, geen diepvries, geen smaakversterkers, geen blikken
 • toegang tot de tuin en binnentuin als het weer het toelaat
 • pauzes in een afzonderlijke ruimte, niet in de lesruimte
 • afzonderlijke plek voor rokers

Onze maaltijden

Bij elke dagworkshop is een lekker lichte maaltijd voorzien. De maaltijden worden door onze huiscateraar private-dining voorzien. Ze zijn afwisselend met vlees, vis, gevogelte of vegetarisch en steeds met veel verse groenten en verse kruiden. Meestal een soep of voorgerecht en een hoofdgerecht.

Heb je bijzondere wensen of een speciaal dieet, dan kan je aan de kok vragen wat je kan eten en wat niet. Afzonderlijk voor jou koken is helaas niet mogelijk. Bij heel specifieke dieet, breng je best zelf je maaltijd mee.

voorgerecht Caesar Salad

hoofdgerecht Beef – krieltjes – peer

voorgerecht Tomaat Mozarella

hoofdgerecht Kabeljauw met Vergeten Groenten

X