Vlaams opleidingsverlof

Graag informeren wij u dat vanaf 1 september 2019 de regelgeving van het Vlaams opleidingsverlof (VOV) van start gaat als opvolger van het betaald educatief verlof (BEV).
Enkele aandachtspunten op een rij:

  • Als overgangsmaatregel BEV-VOV is het volgende voorzien:

Werknemers die ten laatste in schooljaar 2018-2019 een opleiding startten en hiervoor gebruik maakten van BEV, kunnen diezelfde opleiding vanaf 1 september 2019 verderzetten met gebruik van BEV (volgens de administratieve regels van BEV, dus o.a. met papieren attesten van inschrijving en nauwgezetheid) ten laatste t.e.m. december 2021.

  • Het Vlaams opleidingsverlof kadert in de hervorming van de Vlaamse opleidingsincentives (= Vlaams opleidingsverlof, Opleidingskrediet en opleidingscheques).
  • De grootste nieuwigheid in deze hervorming is de digitalisering en het gebruik van de ‘Opleidingsdatabank Vlaamse opleidingsincentives’: enkel opleidingen die in deze databank geregistreerd zijn kunnen recht op geven op (één van de) Vlaamse opleidingsincentives.
    Hoe u een opleiding in de databank kan laten registreren leest u hier.

Website

Op onze webpagina’s kan u meer informatie nalezen over het Vlaams opleidingsverlof.

Neem regelmatig een kijkje voor updates.

Infosessie

In maart gaven we al enkele infosessies voor zowel opleidingsverstrekkers als voor werkgevers. De presentaties die werden getoond vindt u hier terug.

Op maandag 26 augustus geven we nog een opvolgsessie. Hier wordt dieper ingegaan op de administratieve formaliteiten rond het Vlaams opleidingsverlof. De presentatie van de opvolgsessie vindt u al online. Inschrijven voor de sessie van 26 augustus kan via deze link.

Indien u nog concrete vragen heeft rond Vlaams opleidingsverlof, aarzel niet om ons te contacteren.

Voor algemene vragen kan u mailen naar vlaamsopleidingsverlof@vlaanderen.be.

Voor vragen die expliciet gaan over de opleidingsdatabank kan u mailen naar opleidingsdatabank@vlaanderen.be.

Neem een kijkje op onze website over Vlaams opleidingsverlof en
maak kennis met de ‘Opleidingsdatabank Vlaamse opleidingsincentives!