Singles Workshop

voor singles op zoek naar een relatie

Singles Workshop

Single zijn, hoe doe je dat?

6 zondagnamiddagen
start 19 januari 2020

Het aantal singles blijft overal ter wereld toenemen.  Ook in België zijn er meer en meer alleenstaanden terwijl de norm voor de maatschappij nog altijd een relatie is.  Je kan toch maar gelukkig zijn als je voldoet aan “huisje-boompje-kindje”. Op die manier wordt er veel druk gelegd op het single zijn.

Als single is het niet leuk om te ervaren dat er op je neergekeken wordt omdat je geen relatie hebt, dat mensen zich (al dan niet uitgesproken) afvragen wat er toch mis met je is, dat je zielig gevonden wordt.  Met Nieuwjaar alweer “een goed lief” gewenst krijgen, is vaak goed bedoeld, maar komt soms pijnlijk over.

Single zijn is geen schande, noch een handicap.  Happy single kan, maar hoeft niet je doel te zijn. Wanneer je even als single door het leven gaat, is dat de ideale gelegenheid om jezelf beter te leren kennen.

Jezelf als single beter leren kennen, daar gaat het in deze workshop over. In 6 namiddagen gaan we spelenderwijze kijken wat er nu nodig is om meer te beweging in je single zijn, en eventueel richting een nieuwe partner.

In the end we only regret the chances we didn’t take

Onze aanpak

Online bestaan vele mogelijkheden om een potentiële partner te kiezen op basis van looks en korte omschrijving.  Misschien zie je door de bomen het bos niet meer.  De overtuiging “kiezen is verliezen” kan mogelijks voor keuzestress zorgen waardoor je blijft hangen in het proces van durven kiezen en dus niet meer in actie durft komen.  Of misschien ben jij iemand die het meer moet hebben van aanvoelen of iemand bij je past, iemand meteen in de ogen kunnen kijken en ervaren wat er gebeurt.

Wel, deze workshop kan al de eerste stap zijn om van achter jouw computer te komen, uit je comfortzone en NU actie te ondernemen ipv allerlei analyses te maken. Want als je vooral aan het malen bent over je gebroken relatie of met de toekomst bezig bent, ontloop je de kans om NU gelukkig te zijn en te genieten van jouw single leven.

Een relatie gaat voor ons over “Een sterk IK in een sterk WIJ”.  Hoe zorg je dat je een meerwaarde kan zijn voor de relatie?  Op welke manier kan je jezelf blijven en elkaar toch uitnodigen om te groeien? Tijdens onze workshop willen we hier graag inzichten aanreiken om tot actie over te gaan.

Tijdens 6 namiddagen nodigen we jullie uit om met concrete actiepunten in jouw dagdagelijks leven aan de slag te gaan. Op die manier wordt jouw persoonlijk groeiproces als single aangemoedigd.

Elke namiddag wordt er een specifiek thema belicht, die je verder op deze pagina terug kan vinden.

Gebruikte werkmethodes

Het programma is opgebouwd rond maximale overdracht van inzichten en ervaringen en dit op een speelse manier. Het is een workshop en ook een joyshop!

De gebruikte technieken in deze workshop zijn geput uit 20 jaar ervaring vanuit workshops, opleidingen en de privépraktijk met constante bijscholing inzake coaching, trauma en systeemwerk binnen Open Mind.

De aanpak is een mix van theorie, ervaringsgerichte oefeningen en traumawerk.

In deze reeks gaan we niet de therapeutische toer op. Je dient over voldoende draagkracht te beschikken om deel te nemen.

Als je dat wil, kan je de workshopreeks aanvullen met individuele begeleidingssessies wanneer de vertaling naar je persoonlijke situatie complexer is.

Praktisch voorbeeld

Het programma van deze workshop

6 namiddagen, telkens een ander thema

Data

Lesdagen:

2020

nog in te plannen

Lesuren:

van 14u tot 17u, welkom vanaf 13u30
koffie, thee en water inbegrepen

Opmerkingen:

Draag makkelijke kledij en breng eventueel sokken of pantoffels mee.

Prijs

Bijdrage:

6 namiddagen

€295, incl 21% btw

2020 special: reeds een PRO-opleiding gevolgd, 50% korting: €147,50, incl 21% btw

Deelnemers

50% mannen – 50% vrouwen

Interesse? Schrijf je snel in!

Locatie

Locatie:

Open Mind te Lievegem (Lovendegem bij Gent)

Bredestraat 11-13 Lovendegem

Open Mind te Halle (bij Brussel)

locatie nog te bepalen

Het programma

Het programma is opgebouwd rond maximale overdracht van inzichten en ervaringen en dit op een speelse manier. Het is een workshop en ook een joyshop! Open Mind heeft bijna 20 jaar ervaring in privé begeleiding en groepstrajecten en vele daarvan waren relatiebegeleidingen. De trainers hebben ook veel persoonlijke ervaring met relaties en complexe relaties, ook nieuw samengesteld gezinnen. In deze 6 daagse singles workshop hebben we gebundeld wat werkt om het single zijn los te laten en in een gezonde relatie te stappen.

Voor Wie?

 • Voor singles

  • Ben je single en wil je jezelf wat bijschaven om een gezonde relatie te vinden?
  • Ben je tussen 2 relaties en wil je niet weer hetzelfde meemaken?
  • Wil je inzicht en verandering in je relatiepatronen?
  • Nog niet op zoek, maar wil je jezelf wel al klaarstomen voor een duurzame relatie?

Wat?

Wat brengt deze workshop?

In dit 6-delige groeitraject kan je achterhalen…

 • hoe je plaats maakt in je leven voor een nieuwe partner
 • wat nog afgesloten dient te worden uit je vorige relatie(s)
 • hoe je vanuit je authentieke zelf kan verbinden met de ander
 • wat jouw belemmerend patronen zijn en hoe je deze kan helen
 • wat je uitstraalt naar een potentiële partner
 • welke actie je zelf kan ondernemen

Uw lesgevers

Deze dagworkshop kan door verschillende trainers gegeven worden, afhankelijk van locatie en datum. Op de agenda staat de hoofdtrainer vermeld.

Leen Steelandt

Leen Steelandt

Trainer | coach
Katleen Van Roye

Katleen Van Roye

Trainer | coach

Veel gestelde vragen

Als de omgeving en totaalplaatje voor jou moet kloppen,

je mag op ons rekenen, wij hebben er zelf ook last van als het niet klopt.

Wat nog

Wij zorgen voor een optimale leeromgeving

De aanpak in Open Mind is toch wel verschillend van wat gangbaar is. Wij houden er namelijk van dat eenieder die een opleiding volgt, zich comfortabel voelt. Onze volledige accommodatie is er dan ook op voorzien dat je je helemaal thuis kan voelen. Dit is namelijk de manier waarop, je authentiek jezelf kan zijn en je het lesmateriaal best integreert.

Kom in gemakkelijke kledij en breng gerust je sokken of sloffen mee ! In onze 3 lesruimtes is alles aanwezig wat je nodig kan hebben.

Wij hebben gemakkelijke stoelen, prima verwarming/airco, verlichting, audio en multimedia.

Maar wij hebben voor jou ook mapjes, stylo’s, dekentjes en voetbankjes ter beschikking.

Hoe minder irritaties je hebt aan je omgeving, hoe meer aandacht je beschikbaar hebt om te leren. Kortom je hoeft niets mee te brengen.

Tijdens de pauzes kan je bovendien in onze afzonderlijke bar-ruimte : genieten in de zetel, aan de toog hangen, aan tafel zitten of kan je een luchtje scheppen in de tuin.

Je kan je gans de dag zelf bedienen aan onze espressomachines, gevuld met top kwaliteit bonen van fleur-de-cafe.

Heb je zin in een theetje, dan kan je steeds kiezen uit meer dan 30 soorten thee. Voor de kleine honger tussendoor is er peperkoek en fruit.

Over de middag wordt ter plaatse een verse lichte maaltijd geserveerd, met in de namiddag een stukje taart. Dit allemaal om je in de pauze zoveel mogelijk te laten ontspannen, zodat we in het volgend blok er weer tegenaan kunnen gaan.

HSP-proof

Open Mind is reeds 20 jaar met HSP bezig en dat wil zeggen dat onze ruimtes helemaal aangepast zijn voor Hoog Sensitieve Personen. Enkele punten waar wij op letten:

 • geen flikkerende TL lichten maar veel daglicht en dimbare halogeenverlichting
 • geen storende achtergrondgeluiden van buitenaf, dimmers, frigo’s, apparaten, piepende of krakende stoelen, andere zalen…
 • fluisterstille beamer, ruisvrije stereo, geurvrije stiften…
 • geen onnodige prikkels maar een eenvoudig rustig interieur
 • dagelijks gepoetste en verluchtte ruimtes
 • levende planten en verse bloemen in de ruimtes
 • verse maaltijden, geen diepvries, geen smaakversterkers, geen blikken
 • toegang tot de tuin en binnentuin als het weer het toelaat
 • pauzes in een afzonderlijke ruimte, niet in de lesruimte
 • afzonderlijke plek voor rokers

Onze maaltijden

Bij elke dagworkshop is een lekker lichte maaltijd voorzien. De maaltijden worden door onze huiscateraar private-dining voorzien. Ze zijn afwisselend met vlees, vis, gevogelte of vegetarisch en steeds met veel verse groenten en verse kruiden. Meestal een soep of voorgerecht en een hoofdgerecht.

Heb je bijzondere wensen of een speciaal dieet, dan kan je aan de kok vragen wat je kan eten en wat niet. Afzonderlijk voor jou koken is helaas niet mogelijk. Bij heel specifieke dieet, breng je best zelf je maaltijd mee.

voorgerecht Caesar Salad

hoofdgerecht Beef – krieltjes – peer

voorgerecht Tomaat Mozarella

hoofdgerecht Kabeljauw met Vergeten Groenten

X