Opstellingen met Annelore en Leen

Namiddagworkshop familieopstellingen

Ben je op zoek naar het ontbrekende puzzelstukje?

Je kan inschrijven per namiddag of voor een reeks van 4

Ideaal als eerste kennismaking met opstellingen

Namiddag familieopstellingen

Met een andere bril naar je leven kijken

Maandelijks een namiddag opstellingen € 45 per keer of € 120 voor 4 (incl BTW)

We zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zelfs over generaties heen. In deze verbinding geven we onbewust patronen aan elkaar door. Deze patronen kunnen ons vooruit helpen maar kunnen ons ook wel tegen houden in een beweging die we willen maken. Via een opstelling kan je deze onbewuste blokkade naar de oppervlakte brengen en een eerste stap zetten om opnieuw in beweging te komen.

Wil je opnieuw in beweging komen? Volg eens opstellingsnamiddag en laat je verrassen door deze werkwijze!

Heb je een vraag over een bepaald levensthema en heb je genoeg van een therapeutische aanpak? Dan kan een opstellingsnamiddag een verfrissende aanpak zijn. Vaak zit het hoofd allerlei analyses te maken zonder enige vooruitgang. Door de fenomenologische benadering van systeem werk wordt je hoofd uitgedaagd om het lichaam te volgen en kan er een mogelijke eerste stap voor beweging zichtbaar worden.

Wat zijn familieopstellingen?

Familieopstellingen zijn buitengewoon verrassende en boeiende workshops, die zowel de vraagsteller als de representanten, verfrissende en stimulerende informatie op hun levenspad verschaffen.

Je start met een vraag of thema van de cliënt.

Na de bevraging door de opsteller worden representanten voor de elementen van de vraag uitgekozen. De vraagsteller kiest zijn representanten uit de aanwezige deelnemers en geeft hen een plaats in de ruimte volgens zijn innerlijk beeld en gevoel. Door de informatie van deze representanten en het zichtbaar maken van de verborgen dynamieken wordt heel vaak in één opstelling al heel wat duidelijk, plots zie je het, voel je waar het vastloopt en hoe je energie vrij kan gemaakt worden.

Soms gaat het over het erkennen van de juiste orde, de plek, het evenwicht tussen geven en nemen. Heel soms bots je op hardnekkige verstrikkingen met je familiesysteem, zijn er oude geheimen, trauma’s, vergeten beloftes, uitsluitingen, die jezelf en/of je familie in hun greep houden. Of je bent al heel je leven op zoek en blijk je te zoeken naar je vroeggestorven tweelingbroer/zus (VTS), of je draagt al zo lang een last, schuld, die je overgenomen hebt van een van je ouders, familieleden en zo meer.

Zowel de representanten als de deelnemers in familieopstellingen kunnen heel diepe ervaringen opdoen. Je leven wordt er een stuk rijker door. Veel deelnemers melden ons dat er belangrijke veranderingen plaatsvinden na een opstelling, niet alleen voor henzelf maar ook voor hun ouders en/of kinderen. Alles wordt opgebouwd met veel oog voor veiligheid van de vraagsteller.

Onze aanpak?

Vanuit een veilig kader wordt je vraag opgesteld om samen te kijken naar een mogelijke eerste kleine stap tot verandering.

Zowel Annelore als Leen begeleiden de opstellingen vanuit hun fijngevoeligheid en precisie. Op een coachende manier gaan ze met het systeemwerk aan de slag.

Tijdens de opstellingsnamiddag is er ruimte voor elke vraag die jou ‘echt’ bezig houdt, en die geen plan is of gestuurd is vanuit het hoofd. Een vraag waar jij zelf een eerste stap in kan zetten:

 • relaties
 • familie
 • kinderwens
 • loopbaan
 • man – vrouw thema
 • HSP
 • VTS
 • levenspad
 • verlangens – angsten
 • woning
 • organisaties

Ben je zeker van je eigen opstelling?

In Open Mind wordt niet gewerkt met het systeem dat je voor je eigen opstelling kan betalen. Wie een opstelling krijgt, hangt vooral af van wie er klaar voor is. Het is niet omdat het hoofd iets wil dat het lichaam er ook klaar voor is. Is jouw vraag voldoende dringend en belangrijk voor je lichaam, dan is er veel kans dat je een opstelling krijgt. Er zijn telkens een aantal mensen die gewoon komen om de rijkdom en levenswijsheid van de opstellingen te proeven en te ervaren, zonder behoefte te hebben aan een eigen opstelling.

Vaak moeten we vaststellen dat oude patronen, ook al hebben ze veel neveneffecten, soms zo vertrouwd zijn dat het bijzonder moeilijk is ze achterwege te laten. Geloof je echt in de magie van opstellingen en wil je het anders, dan is de verandering vaak blijvend en vanzelfsprekend.

Opstellingen zijn bijzonder geschikt voor mensen die reeds vele andere vormen van therapie geprobeerd hebben.

TIP: Informeer vooraf eens naar je stamboom. Hoe meer feiten je weet, hoe minder veronderstellingen we moeten maken. 

TIP:  Breng liefst geen familieleden mee. Iedereen heeft in het familieverhaal een eigen plek en ervaring, die niet noodzakelijk dezelfde zijn.

Data

Workshopdagen:

Je kan inschrijven voor 1 keer of voor een reeks van 4 (los te kiezen):

2023

zaterdag 03/06

Uren:

14u00 tot 17u00, welkom vanaf 13u30

Prijs

Bijdrage:

45 euro voor een namiddag, 120 euro voor 4 vrij te kiezen data in Lievegem Interesse? Schrijf je snel in!

Opmerkingen:

Draag gemakkelijke kledij en breng eventueel pantoffels of sokken mee.

Locatie

Open Mind:

Bredestraat 11-15 Lievegem (Lovendegem, bij Gent)

L: 3.6181268000000273 | B: 51.10957570000001

Zaal 1 is een ruime zaal, ideaal voor opstellingen.

Voor Wie?

 • Voor wie?

  Iedereen welkom

  Ben je nieuw met opstellingen, dan is een opstellingsnamiddag ideaal voor een eerste kennismaking. In een kleine veilige groep word er stap per stap duiding gegeven bij het verloop van een opstelling.

  Annelore en Leen werken zowel met persoonlijke vraagstukken als met vraagstukken over organisaties.

 • Mild-Medium-Spicy

  Matig prikkelniveau

  Familie- als organisatie opstellingen tonen altijd iets wat we niet verwachten. Dat nieuw inzicht of nieuwe beweging vraagt wat flexibiliteit en draagkracht. Je dient ook voldoende bereidheid te hebben om de controle vanuit je hoofd los te laten om verder te kunnen leren en groeien. Hierbij houden Annelore en Leen erg rekening met elk zijn eigen grenzen en gaan niet verder dan mogelijk is.

 • What’s special?

  Enjoy The Magic

  Bij elke opstelling weet je waar je begint, met de vraag, en weet je niet waar je gaat eindigen. Daartussen verloopt er een magisch proces die zich openvouwt in het hier en nu. Er wordt een sleutel aangereikt vanuit de onbewuste verbindingen die we hebben met een systeem. Doordat ieder van ons met een systeem is verbonden, kan het een sleutel zijn voor meerdere deelnemers. Elk op zijn eigen manier, in zijn eigen netwerk.

Wat?

Tip

 • Neem de reeks van 4 familieopstellingen en volg eerst eens een namiddag om de techniek eigen te worden
 • Denk niet te hard over uw vraag na, moest je het antwoord kunnen vinden, dan had je dit al lang gedaan

Veel gestelde vragen

Annelore Vanderginst

Annelore Vanderginst

Coach - trainer

Annelore is coach en trainer binnen Open Mind.

Annelore haar werkwijze is gebaseerd op het energetische invoelen in zowel mensen, systemen en contexten. Haar fijngevoeligheid en precisie zorgen voor heel veel herkenbaarheid en veiligheid in het werken met trauma’s, HSP, kinderen en zingeving.

Annelore werkt vanuit het lichaam en de nieuwe bewegingen die het lichaam wenst te maken om los te komen uit vastgeroeste patronen.

Leen Steelandt

Leen Steelandt

Coach - trainer - coördinator

Leen is coach, trainer en het centraal aanspreekpunt bij Open Mind.

Systeemwerk geeft haar energie en een andere kijk op het leven. Deze andere kijk geeft ze graag door aan anderen. Zonder oordeel en in het nu past ze haar werkwijze aan de klant aan.

Specialiteit: vragen rond HSP, relaties en VTS

Toekomstige Startdata van Workshops opstellingen

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda

Toekomstige Startdata van Opleidingen systeemwerk

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda