Namiddag familieopstellingen
Met een andere bril naar je leven kijken
Maandelijks een namiddag opstellingen € 45 per keer of € 120 voor 4 (incl BTW)
We zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zelfs over generaties heen. In deze verbinding geven we onbewust patronen aan elkaar door. Deze patronen kunnen ons vooruit helpen maar kunnen ons ook wel tegen houden in een beweging die we willen maken. Via een opstelling kan je deze onbewuste blokkade naar de oppervlakte brengen en een eerste stap zetten om opnieuw in beweging te komen.
Wil je opnieuw in beweging komen? Volg eens opstellingsnamiddag en laat je verrassen door deze werkwijze!
Heb je een vraag over een bepaald levensthema en heb je genoeg van een therapeutische aanpak? Dan kan een opstellingsnamiddag een verfrissende aanpak zijn. Vaak zit het hoofd allerlei analyses te maken zonder enige vooruitgang. Door de fenomenologische benadering van systeem werk wordt je hoofd uitgedaagd om het lichaam te volgen en kan er een mogelijke eerste stap voor beweging zichtbaar worden.
Familieopstellingen zijn buitengewoon verrassende en boeiende workshops, die zowel de vraagsteller als de representanten, verfrissende en stimulerende informatie op hun levenspad verschaffen.
Je start met een vraag of thema van de cliënt.
Na de bevraging door de opsteller worden representanten voor de elementen van de vraag uitgekozen. De vraagsteller kiest zijn representanten uit de aanwezige deelnemers en geeft hen een plaats in de ruimte volgens zijn innerlijk beeld en gevoel. Door de informatie van deze representanten en het zichtbaar maken van de verborgen dynamieken wordt heel vaak in één opstelling al heel wat duidelijk, plots zie je het, voel je waar het vastloopt en hoe je energie vrij kan gemaakt worden.
Soms gaat het over het erkennen van de juiste orde, de plek, het evenwicht tussen geven en nemen. Heel soms bots je op hardnekkige verstrikkingen met je familiesysteem, zijn er oude geheimen, trauma’s, vergeten beloftes, uitsluitingen, die jezelf en/of je familie in hun greep houden. Of je bent al heel je leven op zoek en blijk je te zoeken naar je vroeggestorven tweelingbroer/zus (VTS), of je draagt al zo lang een last, schuld, die je overgenomen hebt van een van je ouders, familieleden en zo meer.
Zowel de representanten als de deelnemers in familieopstellingen kunnen heel diepe ervaringen opdoen. Je leven wordt er een stuk rijker door. Veel deelnemers melden ons dat er belangrijke veranderingen plaatsvinden na een opstelling, niet alleen voor henzelf maar ook voor hun ouders en/of kinderen. Alles wordt opgebouwd met veel oog voor veiligheid van de vraagsteller.
Vanuit een veilig kader wordt je vraag opgesteld om samen te kijken naar een mogelijke eerste kleine stap tot verandering.
Zowel Annelore als Leen begeleiden de opstellingen vanuit hun fijngevoeligheid en precisie. Op een coachende manier gaan ze met het systeemwerk aan de slag.
Tijdens de opstellingsnamiddag is er ruimte voor elke vraag die jou ‘echt’ bezig houdt, en die geen plan is of gestuurd is vanuit het hoofd. Een vraag waar jij zelf een eerste stap in kan zetten:
In Open Mind wordt niet gewerkt met het systeem dat je voor je eigen opstelling kan betalen. Wie een opstelling krijgt, hangt vooral af van wie er klaar voor is. Het is niet omdat het hoofd iets wil dat het lichaam er ook klaar voor is. Is jouw vraag voldoende dringend en belangrijk voor je lichaam, dan is er veel kans dat je een opstelling krijgt. Er zijn telkens een aantal mensen die gewoon komen om de rijkdom en levenswijsheid van de opstellingen te proeven en te ervaren, zonder behoefte te hebben aan een eigen opstelling.
Vaak moeten we vaststellen dat oude patronen, ook al hebben ze veel neveneffecten, soms zo vertrouwd zijn dat het bijzonder moeilijk is ze achterwege te laten. Geloof je echt in de magie van opstellingen en wil je het anders, dan is de verandering vaak blijvend en vanzelfsprekend.
Opstellingen zijn bijzonder geschikt voor mensen die reeds vele andere vormen van therapie geprobeerd hebben.
TIP: Informeer vooraf eens naar je stamboom. Hoe meer feiten je weet, hoe minder veronderstellingen we moeten maken.
TIP: Breng liefst geen familieleden mee. Iedereen heeft in het familieverhaal een eigen plek en ervaring, die niet noodzakelijk dezelfde zijn.