Jongeren Coach Master Class

Leer jonge mensen begeleiden met meer dan enkel praten

Opleiding Kindercoach

Kinderen coachen met fysieke en creatieve formats

Deze opleiding bestaat uit 6 lesdagen. De prijs bedraagt € 1200/720 (excl. btw).

Wat omvat deze opleiding?

Een opleiding tot jongerencoach nemen wij zeer ernstig. Het is één van de moeilijkste vormen van coaching omdat je met 3 verschillende doelgroepen tegelijk moet werken die allen andere eigen belangen hebben.

Coachen van de kinderen/jongeren

Om het kind te kunnen coachen, reeds vanaf heel jonge leeftijd, is het belangrijk de leefwereld van het kind te kunnen betreden. Dit wil zeggen dat je het kind niet meetrekt in jouw leefwereld van praten en inzichten, maar uitzoekt of het kind eerder iets wil doen, ervaren of ventileren.

Dikwijls loopt de coach tegen eigen oordeel en gebrek aan creativiteit aan. In de opleiding geven we dan ook tal van bewegende, uitdagende en creatieve formats mee om de kinderen te bereiken.

Begeleiden van de ouders

De ouders betrekken in het proces is zeer belangrijk en niet altijd even gemakkelijk. Een scheiding heeft hen uit elkaar gehaald of persoonlijke thema’s mag je liever niet aankaarten of ze hebben geen tijd….

Welke steun kan je van de ouders verwachten, wat kan jij bieden zonder hen voorbij te gaan en hoe kan het kind het best opgevangen worden. Meestal een zeer complex gegeven, aan jou om deze uitdaging aan te gaan.

Omgaan met scholen of andere organisaties

Het kind gaat meestal ook naar school of zit in een sport- of jeugdvereniging die ook feedback nodig heeft. Eenvoudige, haalbare en efficiënte communicatie is hier van belang. Wat zijn de mogelijkheden, wat is haalbaar, wie moet je aanspreken. Ouders zijn vaak in het bos de bomen kwijt, aan jou om richting te geven of zelfs zelf in te grijpen.

De technieken

In de opleiding gebruiken we zeer veel verschillende technieken omdat we zowel de kinderen, ouders als scholen moeten bereiken.

Voor zeer jonge kinderen gebruiken we fysieke technieken uit traumawerk. Zijn ze wat ouder, dan werken creatieve technieken best. Nog oudere kinderen kunnen met praten gecoacht worden.

Voor de ouders is vooral een houding zonder oordeel belangrijk en het gebruik van feedback. Via verbindende communicatie wordt de boodschap bezorgd zonder de ouders onderuit te halen.

Instellingen hebben dan weer nood aan heel eenvoudige actiepuntjes die in procedures kunnen omgezet worden.

Waarom kies je voor ons?

Open Mind heeft een eigen kijk

Door de veelheid aan opleidingen bekijken wij het begeleiden van jongeren vanuit tal van invalshoeken. Hoog gevoeligheid, systeemwerk, traumawerk, coaching, beweging, therapie en basisnoden.

Dit zorgt voor een totaalaanpak die jongeren nodig hebben. Deze opleiding leert jou jongeren coachen, maar ook hun ouders én samenwerken met de onderwijsinstelling of jeugdorganisatie.

Veel ervaring

Sofie De Vos en Serge Van Gampelaere zijn uw trainers van deze opleiding. Vier kinderen en twee kleinkinderen in een nieuw samengesteld gezin staan voor heel wat levenservaring op vele vlakken. Wij delen die graag met jou.

Incompany?

Wens je een opleiding in te richten in je school of instelling die met kinderen werkt, dan bespreken wij graag de mogelijkheden om uw team op te leiden en specifieke noden van uw kinderen.

De werkgebieden

In de opleiding komen volgende topics aan bod:

Het programma van de Kindercoach Opleiding

6 dagen, telkens een ander thema

Deze Master Class is bedoeld voor coaches die met jongeren willen werken. Heb je nog geen ervaring in coaching, volg dan eerst de Integrale Basis Coaching. De opleiding richt zich naar het begeleiden van jongeren van 6 tot 24 jaar in hun leefwereld, in verbinding met hun situatie.

Vele jongeren beleven “spannende” tijden. Denk maar aan de vele scheidingen waar zij vaak het slachtoffer van zijn, de multiculturele samenleving, de spanningen tussen arm en rijk, de studiekeuze binnen een steeds groter wordend aanbod, de sociale media en de verscheidene verslavingsmogelijkheden. Ook zij zoeken in deze complexe wereld naar hun pad.

Wij proberen op deze uitdagingen een vernieuwend antwoord te bieden. Deze opleiding is dan ook een combinatie van vele van onze methodes, toegepast op jongeren. Onze focus richt zich op eigenwaarde-begeleiding maar ook basisnoden, systeemwerk, traumawerk, bewegingsformats, rouwverwerking, Hoogsensitief/HSP en indigo, concepten en meer komen aan bod. Wij stappen een stukje af van het klassieke therapie-verhaal en geven de jongeren beleef-formats rond hun vragen, zodat ze sneller zelf de weg vinden.

Deze Master Class kan aangevuld worden met ons programma rond de basisnoden voor kinderen & jongeren die in de life coach opleiding gegeven wordt. De programma’s vullen elkaar natuurlijk aan.

Data

Lesdagen:

Gratis info moment:

Zomeropendeurdag 15/09/2019
Winteropendeurdag 12/01/2020

Master 2019

Reeks van 6 woensdagen:

24/04/2019
08/05/2019
15/05/2019
22/05/2019
29/05/2019
05/06/2019

Master 2020

Reeks van 6 woensdagen:

29/04/2020
06/05/2020
13/05/2020
20/05/2020
27/05/2020
03/06/2020

Lesuren:

van 10u00 tot 17u00, welkom vanaf 9u30

Prijs

Bijdrage:

Master Kindercoach / Jongerencoach opleiding: 6 dagen

 • via KMO portefeuille € 720
 • zonder KMO portefeuille € 1200
  + BTW € 252

Aanvraag KMO-portefeuille:

 • bedrag aanvraag € 1200
 • uren 36
 • omschrijving Jongerencoach Master

Incl lichte maaltijd,drank en internettoegang tot het lesmateriaal.

Betalingsplan is mogelijk voor de master.

Interesse? Schrijf je snel in!

Opmerkingen:

Draag makkelijke kledij, breng eventueel sokken of pantoffels mee.

Locatie

Open Mind:

Bredestraat 11-15 Lievegem (Lovendegem, bij Gent)

L: 3.6181268000000273 | B: 51.10957570000001

Geniet in de pauze van onze huiselijke sfeer

 • Voor coaches die met kinderen werken.

  Deze opleiding richt zich enkel tot mensen die jongeren coachen. Ben je reeds coach of wil je jongeren coachen, dan moet je hier zijn.

  Deze opleiding geeft zeer veel informatie en werkmethodes, deze kunnen in 6 dagen niet in praktijk geoefend worden. Bedoeling is dat je ze in jouw omgeving uitprobeert en nadien feedback kan krijgen.

  Ervaring met jongeren in begeleiding, in het onderwijs of in therapie is aangewezen.

  Kom je voor jezelf of je kinderen, dan is het nodenprogramma uit onze life coach een beter geschikte opleiding.

  Ben je niet zeker of je in de groep past, contacteer ons gerust voor een intake.

Te verwachten

Veel inspiratie

Dit is een Master Class, wat wil zeggen dat je veel formats krijgt en die niet allemaal ingeoefend worden. Neem tijd om dit buiten de opleiding te doen. De inhoud wordt zeer compact en efficiënt gegeven. De inhoud wordt afgestemd op de noden van de groep en er is ook ruimte voor specifieke vragen en extra inhoud.

Wat zal deze Jongeren Master Class je brengen?

 • Je krijgt als coach heel wat concrete en nieuwe formats om met jongeren aan de slag te gaan
 • Een totaal-aanpak gericht op de jongere, ouders en de context
 • Hoe ga je om met zeer complexe situaties die niet altijd te veranderen zijn
 • Hoe kan je bieden wat het kind echt nodig heeft en draag je ertoe bij dat het graag komt
 • Wat werkt eigenwaarde-versterkend en wat is eigenwaarde-verzwakkend
 • Welke soorten kinderen zijn er en hoe pak je die aan
 • Je krijgt veel concrete voorbeelden uit de praktijk en er is ook ruimte voor eigen cases

Tijdsinvestering

 • probeer de formats zo snel mogelijk in praktijk uit, dan kan je feedback vragen
 • zorg dat je tijd hebt om te oefenen met enkele jongeren
 • maak eventueel tijd voor onderlinge intervisie of supervisie

Veel gestelde vragen

Stel de eerste vraag

Certificaat van deelname of Diploma

Een certificaat van deelname wordt uitgereikt als je voor de opleiding 80% aanwezig was. Op het certificaat staat wat je geleerd hebt.

Voor alle opleidingen die je met de KMO-portefeuille kan betalen, worden certificaten gegeven. Voor PRO blokken met een certificatieproef krijg je een diploma.

Erkenningen

Voor coachopleidingen bestaat helaas geen wettelijk kader voor certificatie. Wie iets anders beweert, bevraag je best eens waarover de erkenning juist zou gaan en wie die geeft.

Het voordeel is wel dat wij niet beperkt zijn door een “genormeerde” inhoud. Hierdoor kunnen wij steeds de meest vernieuwende technieken brengen en heel snel inspelen op de noden van de mensen, bedrijven en maatschappij.

Wij proberen zoveel mogelijk te voldoen aan de geldende normen en organisaties die bepaalde certificaten uitreiken als je voldoet aan hun voorwaarden. Er is ondertussen een wildgroei aan organisaties die zogenaamde erkenningen toekennen. In vele gevallen is het een verhaal van veel centen. Wij onderschrijven de normen van ICF, NOBCO, EMCC, ISO9001 en KMO.

Wens je na het behalen van je diploma een certificaat te behalen van één van deze organisaties, dan begeleiden wij je graag. Van zodra er een wettelijke Europese norm komt, zal Open Mind alles doen die te behalen.

Open Mind is gekend voor zijn eenvoud en doeltreffendheid. In al onze opleidingen zijn wij permanent op zoek naar nieuwe en efficiënte technieken. Meer dan 10.000 tevreden klanten over 20 jaar zeggen genoeg. Vele Nederlanders komen in Vlaanderen zoeken wat bij hen niet te vinden is. De naambekendheid is dan ook een waarborg voor kwaliteit waar wij zorg voor dragen.

In het kader van bijscholingen kan het natuurlijk in sommige sectoren een absolute meerwaarde zijn een extra opleiding gevolgd te hebben. De werkgever of je klant als zelfstandige is eigenlijk de enige die de waarde van je diploma bepaalt.

Belangrijk is je kennis en kunde en je netwerk. Twee pijlers waar Open Mind voluit op inzet.

Serge Van Gampelaere

Serge Van Gampelaere

Zaakvoerder Trainer
Sofie De Vos

Sofie De Vos

Zaakvoerder - Trainer
Celine Boelens

Celine Boelens

Trainer - Kindercoach

De getuigenissen komen van de evaluatieformulieren van de deelnemers aan de opleiding. Ze scrollen automatisch door.

Wil je ze rustig lezen, ga dan met de muis over een getuigenis. De namen zijn om privacy redenen afgekort.

Vogeltjes in het nest

Deze opleiding is zo sterk en logisch opgebouwd dat een verhaal over vogeltjes in het nest je alles kan vertellen en toch ook vol diepgang! De opleiding geeft erg veel inzicht in wat ik zie bij volwassenen en nu beter kan inschatten waar dat vandaan komt.

23 juni 2016

Een leerrijke opleiding!

Een zeer leerrijke opleiding waarbij je aan jezelf kan werken of gewoon enorm veel bruikbare informatie en praktische oefeningen mee naar huis kan nemen om er privé of professioneel mee aan de slag te gaan.

L.M. 23 juni 2016

Logisch en ook vernieuwend

De leerstof is duidelijk, logisch maar toch vernieuwend. De oefeningen tussen door zijn vaak echte "eye openers". Je gaat telkens naar huis met nieuwe inzichten en stof tot nadenken.

23 juni 2016

Eenvoud en speelsheid

De opleiding heeft me veel inzichten over mezelf bijgebracht. Ik was aangenaam verrast over de eenvoud en de speelsheid waarmee toch vrij diepgaande thema's werden aangebracht.

23 juni 2016

Eenvoudig sterk!

Het is heel verrijkend en aanvullend op de andere opleidingen. De puzzelstukjes vallen steeds meer op hun plaats.

8 november 2018

Interessante uitdaging

De sterkte is de afwisseling tussen theorie en oefeningen, zeer aangenaam. Het ervaringsgericht leren zorgt ervoor dat je heel veel onthoudt en sneller zal toepassen.

8 november 2018

Veelzijdigheid

Deze opleiding daagt je op een erg positieve manier uit om na te denken over de basis die nodig is om te ontwikkelen. Erg wisselende werkvormen en relevante onderwerpen maken het een boeiend geheel.

8 november 2018

Keep it simple!

Deze opleiding laat mij, als leerkracht, als ouder en als coach anders naar kinderen en jongeren kijken. Via eenvoudige formats kan je helend werken. Je bereikt hier meer mee dan met vooral of louter verbaal werken.

8 november 2018

Wat nog

Wij zorgen voor een optimale leeromgeving

De aanpak in Open Mind is toch wel verschillend van wat gangbaar is. Wij houden er namelijk van dat eenieder die een opleiding volgt, zich comfortabel voelt. Onze volledige accommodatie is er dan ook op voorzien dat je je helemaal thuis kan voelen. Dit is namelijk de manier waarop, je authentiek jezelf kan zijn en je het lesmateriaal best integreert.

Kom in gemakkelijke kledij en breng gerust je sokken of sloffen mee! In onze 3 lesruimtes is alles aanwezig wat je nodig kan hebben.

Wij hebben gemakkelijke stoelen, prima verwarming/airco, verlichting, audio en multimedia.

Maar wij hebben voor jou ook mapjes, stylo’s, dekentjes en voetbankjes ter beschikking.

Hoe minder irritaties je hebt aan je omgeving, hoe meer aandacht je beschikbaar hebt om te leren. Kortom, je hoeft niets mee te brengen.

Tijdens de pauzes kan je bovendien in onze afzonderlijke bar-ruimte : genieten in de zetel, aan de toog hangen, aan tafel zitten of kan je een luchtje scheppen in de tuin.

Je kan je gans de dag zelf bedienen aan onze espressomachines, gevuld met top kwaliteit bonen van fleur-de-cafe.

Heb je zin in een theetje, dan kan je steeds kiezen uit meer dan 30 soorten thee. Voor de kleine honger tussendoor is er peperkoek en fruit.

HSP-proof

Open Mind is reeds 20 jaar met HSP bezig en dat wil zeggen dat onze ruimtes helemaal aangepast zijn voor Hoog Sensitieve Personen. Enkele punten waar wij op letten:

 • geen flikkerende TL lichten maar veel daglicht en dimbare halogeenverlichting
 • geen storende achtergrondgeluiden van buitenaf, dimmers, frigo’s, apparaten, piepende of krakende stoelen, andere zalen…
 • fluisterstille beamer, ruisvrije stereo, geurvrije stiften…
 • geen onnodige prikkels maar een eenvoudig rustig interieur
 • dagelijks gepoetste en verluchtte ruimtes
 • levende planten en verse bloemen in de ruimtes
 • verse maaltijden, geen diepvries, geen smaakversterkers, geen blikken
 • toegang tot de tuin en binnentuin als het weer het toelaat
 • pauzes in een afzonderlijke ruimte, niet in de lesruimte
 • afzonderlijke plek voor rokers

Onze maaltijden

Bij elke dagworkshop is een lekker lichte maaltijd voorzien. De maaltijden worden door onze huiskok vers klaargemaakt. Ze zijn afwisselend met vlees, vis, gevogelte of vegetarisch en steeds met veel verse groenten en verse kruiden. Meestal een soep of voorgerecht en een hoofdgerecht.

Ben je allergisch aan bepaalde ingrediënten, dan kan je steeds aan de kok vragen wat je kan eten en wat niet.

Afzonderlijk voor jou koken is helaas niet mogelijk. Bij heel specifieke dieet, breng je best zelf je maaltijd mee.

Leerplatform

Online syllabus

Naast het volgen van de workshop is er aan elke opleiding ook een digitaal luik. Via ons leerplatform krijg je toegang tot de digitale versie van je opleiding.

Volg je meerdere opleidingen, dan komt al je materiaal netjes en overzichtelijk bij elkaar.

Wij hechten veel belang aan de privacy van de mensen en hebben daarom het platform afgeschermd van het internet en in eigen beheer uitgebouwd.

De toegang is onbeperkt in de tijd. Na de opleiding kan je eenvoudig op topic gaan zoeken wat je nodig hebt voor een latere sessie of training. Komt van een bepaald onderdeel van de opleiding een betere versie of een aanvulling online, dan krijg jij automatisch toegang tot de meest recente versie.

Online groepsforum

Toegang tot je lesgroep met de mogelijkheid medecursisten te contacteren via het forum, documenten te up- en downloaden, toegang tot de slides van jouw opleidingsgroep.

In deze groep komen extra documenten, literatuurtips, powerpoints, certificatieproeven en zelfs video’s ter ondersteuning van de opleiding.

Online Basis Integrale Coach opleiding

Bij het volgen van deze opleiding krijg je gratis toegang tot de online versie van integrale coach basis.

Ter ondersteuning van je algemene vaardigheden die je nodig hebt als je omgaat met mensen kan je deze basis coachopleiding online volgen.

Toekomstige Startdata van kindercoach

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda

woe24apr10:0017:00Jongerencoach MasterStart Opleiding10:00 - 17:00

ma22jul10:0017:00HSP en Indigo Coaching Master ZomerweekStart Opleiding10:00 - 17:00

di28apr10:0017:00HSP en Indigo Coaching MasterStart Opleiding10:00 - 17:00

woe29apr10:0017:00Jongerencoach MasterStart Opleiding10:00 - 17:00

Toekomstige Startdata van Integrale Coach Opleidingen

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda

zat23maart10:0017:00Integrale Open Mind Coach PRONog 1 plaats vrij10:00 - 17:00

ma29apr10:0017:00Basis Coach OpleidingStart opleiding10:00 - 17:00

ma12aug10:0017:00Basis Coach Opleiding Zomerweek 2019Start opleiding10:00 - 17:00

zat05oct10:0017:00Integrale Life Coach Opleiding ProStart opleiding10:00 - 17:00

zat05oct10:0017:00Systemisch trainingsacteurStart opleiding10:00 - 17:00

ma07oct10:0017:00Basis Coach OpleidingStart opleiding10:00 - 17:00

X