HSP en Indigo Coaching

hoe omgaan met hoog gevoelige personen

Leer omgaan met HSP en Indigo personen

Omgaan met HSP & Indigo is

 • de handleiding van al die speciale kinderen en gevoelige volwassenen
 • begeleidingstechnieken voor de pioniers en de barometers van de maatschappij
 • balans tussen lichaam en ziel, denken en voelen
 • indigo is ‘het klopt’!
 • indigo is eenvoud
 • HSP is een kwaliteit (ipv een last)
 • gevoelig zijn maakt het leven boeiend!

Eindelijk een HSP coach opleiding uniek in België en Nederland om hooggevoelige mensen echt te begrijpen en met hen om te gaan. Schrijf in en wees bij de eersten om dit uniek pakket van training en technieken in praktijk te brengen!  ‘Omgaan met HSP & Indigo’ is een stevige opleiding die nu en dan ook buiten de lijntjes kleurt! Open Mind ziet het  als zijn missie om de term HSP  zoveel mogelijk bij het brede publiek te brengen, en uit de schaduw van de alternatieve wereld te halen. Wij werken zowel met Hoog Gevoelige Personen als met Hoog Begaafde Personen (deze laatste noemen wij Indigo-personen)

De HSP coach handleiding voor hooggevoelige volwassenen en kinderen die vaak labels kregen (krijgen) als HSK, ADHD, ADD, ASS, moeilijk, vervelend,…!

De opleiding leert je het verschil tussen hooggevoelige en hoogbegaafde reacties en hoe beiden specifiek dienen bereikt te worden. Indigo geeft graag zijn meerwaarde aan het WIJ, soms ten koste van zijn IK. HSP verliest zijn IK in het WIJ en geraakt erdoor overweldigd. Beiden hebben de uitdaging een krachtig IK in een krachtig WIJ te ontwikkelen. Je zal verbaasd zijn van de eenvoud waarmee we werken om heel diepe inzichten en veranderingen te bekomen.  Dit is typisch Indigo.

Voor een indigo zijn problemen er als uitdaging tot groei en vernieuwing. Indigo mensen zijn de pioniers in woelige tijden, op zoek naar nieuwe waarden. Een HSP coachen we van last naar gave wat betreft zijn gevoeligheid.

Praktische informatie

Deze opleiding bestaan uit 4 lesdagen en wordt 2 keer per jaar gegeven. De prijs bedraagt € 450 (excl BTW). Deze opleiding gaat door in Lovendegem.

Ook een hekel aan onduidelijke sites?

Hier staat voor jou alles netjes en overzichtelijk samen.

Data

Lesdagen:

2018:

Reeks op 4 zondagen:

08/04/2018
29/04/2018
20/05/2018
10/06/2018

Reeks op 4 zaterdagen:

17/11/2018
24/11/2018
01/12/2018
08/12/2018

2019:

Reeks op 4 zaterdagen:

27/04/2019
11/05/2019
25/05/2019
08/06/2019

Lesuren:

Dagen: 10u00 tot 17u00, welkom vanaf 9u30, drank en lichte maaltijd inbegrepen

Prijs

Bijdrage:

Omgaan met HSP en Indigo reeks 4 dagen:

 • via KMO portefeuille € 270
 • zonder KMO portefeuille € 450
 • BTW € 94.5

Aanvraag KMO-portefeuille:

 • bedrag aanvraag € 450
 • uren 24
 • omschrijving Omgaan met HSP en Indigo reeks

Incl lichte maaltijd,drank en internettoegang tot het lesmateriaal.

Interesse? Schrijf je snel in!

Locatie

Locatie:

Open Mind te Lovendegem (bij Gent)

Bredestraat 11-13 Lovendegem

Opmerkingen:

Draag makkelijke kledij en breng eventueel pantoffels of sokken mee. Je ontvangt een certificaat van deelname.

Toekomstige Startdata van de opleiding

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda

vrij30maart19:3021:00Infosessie Jongerencoach19:30 - 21:00

vrij30maart19:3021:00Infosessie HSP en Indigo Coach19:30 - 21:00

zon08apr10:0017:00Omgaan met HSP en IndigoStart Opleiding10:00 - 17:00

don19apr10:0017:00Jongerencoach MasterStart Opleiding10:00 - 17:00

vrij11mei10:0017:00HSP en Indigo Coaching MasterStart Opleiding10:00 - 17:00

ma13aug10:0017:00Opleiding Jongerenbegeleider BasisnodenStart opleiding zomerweek10:00 - 17:00

Je komt bij Open Mind natuurlijk voor de beleving,

maar we hebben natuurlijk ook een programma … om van af te wijken.

Overzicht van het programma

BE READY FOR THE NEXT GENERATION!

Deze opleiding ‘Omgaan met HSP & Indigo’ inspireert en begeleidt nieuwetijds mensen en hoog gevoelige personen in hun proces van ontwikkeling en spirituele groei. Open Mind is de pionier in Vlaanderen en Nederland in het omgaan met en opleiding geven aan Hoog Sensitieve personen.

Indigo jongeren zitten anders in elkaar. Complexe problemen lossen zij eenvoudig op. Ze zijn enorm veel prikkels gewoon en spelen hier ook mee. Ze weten heel goed wat ze willen maar botsen op onbegrip. De maatschappij labelt hen als ADHD, ADD, Autist, Dyslexie, Vervelend,… Ze krijgen een stempel mee alsof het een ziekte is. Voor ons zijn dit vaak signalen dat er iets fout is gelopen. HSP jongeren raken overprikkeld door de vele indrukken en raken overweldigd door de wereld rondom hen. Hierin dienen zij gecoached te worden, zodat hun gevoeligheid zich kan ontwikkelen tot een gave ipv tot een last, die ze liever kwijt dan rijk zijn.

Deze opleiding biedt een handleiding voor de jongeren van deze tijd en voor alle hooggevoelige personen. Je krijgt inzicht waarom je zoon wel tegelijk kan studeren en facebooken en jij niet (of voor de volgende generatie: waarom jij wel en je ouders niet). Je krijgt inzicht waarom je HSP kind weent na een familiefeest, terwijl jij het fijn vond. Je begrijpt plots waarom je raad niet werkt voor deze jongeren.

Deze opleiding brengt vernieuwing & dynamiek in het omgaan met HSP & Indigo. Indigo’s hebben alle wijsheid in zich en hebben alleen een kleine tip nodig, een uitdaging om zelf tot het antwoord te komen. Zij hebben immers vaak genoeg met nu en dan één sessie, met één duw in de juiste richting. Ze verstaan de coach sneller, vaak zonder woorden kan iets uitgewisseld worden dat voldoende is opdat de persoon weer zelf verder zou kunnen. De HSP dient te leren om zichzelf te beschermen tegen overprikkeling en tot de tijd dat de jongere dit zelf kan, dient de ouder of opvoeder dit te doen. De indigo of het nieuwetijdskind heeft een hogere gevoeligheid (HSP) en bewustzijn en is daardoor vaak bewuster van hun levenspad. Ze hebben wel nood aan handvaten zodat ze leren omgaan met het niet indigo of HSP zijn van hun omgeving. Dat is hun echte uitdaging.

Gevoelige mensen kunnen afhankelijk van de situatie een HSP of een Indigo moment hebben. Hoe je ze benadert, hangt heel erg van dat moment af!

Wat nog

Efficiënt, snel, eenvoud en het klopt zijn de trefwoorden!

Deze opleiding indigo coaching wordt totaal verschillend gegeven tov alle andere coach opleidingen in Open Mind. Het is geen lesgeven meer, het is een cocreatie.

TIP: Jezelf begrijpen en je eindelijk begrepen voelen geeft rust!

DANK: Dank aan onze HSP en indigo kinderen en cursisten. Zij toonden ons de weg naar zelfbegrip en gaven ons de tools om deze opleiding uit te werken.

De topics

De verschillende onderwerpen van deze opleiding worden behandeld vanuit HSP en vanuit indigo standpunt. De tips zijn het resultaat van een jarenlange zoektocht naar wat werkt. Als je de minder voor de hand liggende tips toepast, zal je snel evolutie ervaren in je sessie of je omgang met anderen.

 • Verschil HSP en Indigo aanpak
 • HSP en Indigo als kwaliteit benutten
 • Eigenwaarde behouden in groep
 • omgaan met angsten, verlangens en realiteit
 • Leiderschap
 • Relaties
 • Indigo en HSP op de werkvloer
 • Ouder zijn van HSP-Indigo kinderen
 • Omgaan met je netwerk
 • Jouw persoonlijke vragen

Waarom kies je voor ons?

Open Mind werkt bijna 20 jaar met HSP
Open Mind is de pionier in Vlaanderen en Nederland  in het omgaan met en opleiding geven aan
Hoog Sensitieve Personen.

Een frisse kijk op iedereen die bestempeld is
Vele Indigo-HSP-kinderen-mensen krijgen in onze maatschappij een stempel mee alsof het een ziekte is. ADHD, CVS, ADD, borderline,… zijn voor ons vaak signalen dat iets fout gelopen is.

Open Mind geeft jou sterke handvaten
Mocht elk Indigo-HSP-kind geboren worden met een passende handleiding, dan was deze opleiding niet nodig.

Gratis extra
Via deze opleiding krijg je gratis toegang tot de online cursus Integrale Basis Coaching.

Een boeiende relatie, een centrum en vier gevoelige kinderen in een nieuw samengesteld gezin hebben ons ertoe aangezet deze handleiding te schrijven en door te geven.

Wil je deel uitmaken van een leuke diverse groep?

Een korte checklist of dit voor jou de juiste opleiding is.

Voor Wie?

Voor Wie?

Deze opleiding richt zich tot iedereen met het thema begaan, als coach, begeleider, ouder, grootouder, werkgever, HSP of partner van een HSP. Misschien kom jij je eigen handleiding wel halen? Hoe belangrijk is het nu voor jou om iets te betekenen voor de volgende generatie?

Mild Medium Spicy

Laag tot medium prikkelniveau

Deze ‘Omgaan met HSP & indigo’ opleiding is voor eenieder toegankelijk. Je leert alles over HSP en indigo’s en het coachen ervan, soms herken je jezelf of een familielid en dit kan eigen kwetsuren van onbegrip wakker maken en healen.

Wat?

Wat brengt deze opleiding?

 • Inzicht om de leefwereld van de indigo zo intact mogelijk te laten, zodat hun kracht een kwaliteit wordt ipv van een probleem.
 • Inzicht om de HSP krachtiger te maken zodat de gevoeligheid een meerwaarde wordt in het leven
 • Technieken om de indigo en HSP mensen op weg te helpen waar nodig
 • Eenvoud , het moet kloppen!
 • Uitdagen, prikkelen (indigo) of aan de hand begeleiden (HSP)

Tijdsinvestering

 • wekelijks is er een ontspannen thuisopdracht
 • lectuur is optioneel
 • theorie 50%, praktijk 50%
 • extra persoonlijke begeleiding kan nodig zijn

Een stevige bewijs van inspanningen!

Onze certificaten en diploma’s worden op stevig karton gedrukt voor meer impact.

Erkenningen

Voor onze opleidingen bestaat helaas geen wettelijk kader voor certificatie. Juist doordat onze technieken zo vernieuwend zijn en wij voorlopen op wat “wetenschappelijk bewezen” is, kan niemand de content beoordelen. Dit is trouwens ook zo voor coachopleidingen en vele andere opleidingen. Wie iets anders, beweert onderzoek je best nader wat juist bedoeld wordt.

Wij proberen zoveel mogelijk te voldoen aan de geldende normen en organisaties die bepaalde certificaten uitreiken als je voldoet aan hun voorwaarden. Er is ondertussen een wildgroei aan organisaties die zogenaamde erkenningen toekennen. In vele gevallen is het een verhaal van veel centen. Wij onderschrijven de normen van ICF, NOBCO, EMCC, ISO9001, VDAB en KMOP

Wens je na het behalen van je diploma een certificaat te behalen van één van deze organisaties, dan begeleiden wij je graag. Van zodra en een wettelijke Europese norm komt, zal Open Mind alles doen die te behalen.

Open Mind is gekend voor zijn eenvoud en doeltreffendheid. In al onze opleidingen zijn wij permanent op zoek naar nieuwe en efficiënte technieken. Meer dan 10.000 tevreden klanten over 20 jaar zeggen genoeg. Vele Nederlanders komen in Vlaanderen zoeken wat bij hen niet te vinden is. De naambekendheid is dan ook een waarborg voor kwaliteit waar wij zorg voor dragen.

In het kader van bijscholingen kan het natuurlijk in sommige sectoren een absolute meerwaarde zijn een extra opleiding gevolgd te hebben. De werkgever of je klant als zelfstandige is eigenlijk de enige die de waarde van je diploma bepaalt.

Belangrijk is je kennis en kunde en je netwerk. Twee pijlers waar Open Mind voluit op inzet.

Opleidingscheques

Wens je gebruik te maken van opleidingscheques, dan zijn de regels van de VDAB dermate onduidelijk dat wij dit systeem helaas niet meer ondersteunen.

Om gebruik te maken van opleidingscheques mag je immers niet hoger opgeleid zijn of je dient in loopbaanbegeleiding te gaan en van je begeleider de nodige documenten te vragen dat deze opleiding wel in je loopbaan past.

Wil je als particulier een opleiding volgen, dan is de wet helaas niet fair. Contacteer ons gerust om gebruik te maken van onze promoties.

Educatief verlof?

Wij zijn een private, niet gesubsidieerde organisatie en maken geen deel uit van opleidingen die je kan volgen in het kader van educatief verlof.

Het staat de werkgever wel vrij dit toe te kennen en zelfs jouw opleiding te vergoeden.

Certificaat van deelname

Een certificaat van deelname wordt uitgereikt als je voor een opleiding 80% aanwezig was. Op het certificaat staat wat je geleerd hebt.

Voor alle opleidingen die je met de KMO portefeuille kan betalen worden certificaten gegeven.

Workshop en persoonlijke groeitrajecten komen niet in aanmerking voor het behalen van een certificaat.

Diploma

Een diploma wordt uitgereikt na het voltooien van een PRO-opleiding en mits het afleggen van een persoonlijk certificatieproef en 80% aanwezigheid.

Voorlopig zijn voor deze proeven nog geen schriftelijke eindtermen vastgelegd gezien wij ervarings-gericht werken. Op termijn ziet het er naar uit dat in een wettelijk kader, bepaalde eindtermen zullen moeten vastgelegd worden om een diploma te kunnen behalen.

Ons forum en leerplatform zijn ook dusdanig georganiseerd dat oefenen, intervisie en supervisie mogelijk is. Ook een voorwaarde die op termijn waarschijnlijk binnen een wettelijk kader zal vastgelegd worden.

Mag het voor jou allemaal iets persoonlijker?

Wij zijn niet bang ons ware gezicht te tonen. Zo zal je ons ook ontmoeten.

Uw lesgevers

Celine Boelens

Celine Boelens

Ergotherapeute en Jongerencoach

Celine is ergotherapeute van opleiding. Ze is zaakvoerder van Moving Matters en Private-dining.

Celine is loopbaanbegeleider en jongerencoach in Open Mind en is trainer van verschillende opleidingen in Open Mind. Verder geeft ze in company trainingen voor onderwijs en zorgsector.

Celine is een vroegbloeier, ze runde op jonge leeftijd reeds een dansschool en werkte als kind reeds mee in de horecazaak van haar ouders. Als trainer en coach is ze heel direct en wordt door vele cursisten haar humor gesmaakt.

Celine is hooggevoelig en reageert vooral heel erg indigo als iets niet helemaal klopt...

Serge Van Gampelaere

Serge Van Gampelaere

Zaakvoerder Trainer Coach

Serge is bezieler en zaakvoerder van Open Mind sinds 2000. Hij is de grondlegger van de verschillende coach-formats en opleidingen in Open Mind.

Serge is ingenieur van opleiding en was jaren zaakvoerder van een alarmbedrijf. Het is voor hem een constante uitdaging om het lesmateriaal te verbeteren en vernieuwing te brengen, alsook om efficiëntere manieren te vinden om het lesmateriaal aan de cursisten uit verschillende contexten over te brengen.

Het was een uitdaging voor Serge om vanuit zijn mentale ingenieursachtergrond voeling te krijgen met voelen en zijn hooggevoelige kwaliteiten te ontplooien. Een nieuw samengesteld gezin en een centrum met meer dan 10 000 cursisten daagde hem hier voldoende in uit.

Samen met zijn vrouw Sofie schreef hij deze handleiding voor hooggevoelige mensen.

Sofie De Vos

Sofie De Vos

Zaakvoerder Kinesitherapeut

Sofie is zaakvoerder van Open Mind en samen met Serge ontwikkelaar van dit relaxatieprogramma.

Ze is kinesitherapeute en manueel therapeute en werkt sinds 1978 full time met relaxatie. Ze gaf jarenlang yoga en is o.a. opgeleid in traumatherapie en de in de USA erkende en uitgebreide opleiding in visualisaties (IGI).

Sofie is heel hooggevoelig het was vaak gemakkelijker om “weg” te zijn dan de prikkels uit de omgeving te moeten incasseren. In je lichaam komen wil ze graag leren aan wie daar problemen mee heeft. Samen met haar man Serge schreef zij deze handleiding voor hooggevoelige mensen.

Assistentie

Mieke Kestelyn

Mieke Kestelyn

Mieke is zaakvoerder van Kom in Balans. Mieke is loopbaanbegeleider regio Ieper. Mieke is gespecialiseerd in burn-out, zelfstandigen en mid-live.

Het leven gaf Mieke zoveel uitdagingen, dat het haar bracht tot begeleiden van mensen gedurende uitdagende levensperiodes. Ze geeft de relaxatietraining in Open Mind en cotraint andere opleidingen zoals rouw, basiscoach, systemisch coachen,...

Mieke is moeder van 3 kinderen.

Liesbet Van Hende

Liesbet Van Hende

Liesbet is bachelor psychologie van opleiding. Ze is loopbaanbegeleider regio Lokeren en Lovendegem.

Liesbet geeft vooral traumahealingsessies in Open Mind waar ze rustig de klant vanuit veiligheid weer laat bewegen in voorheen afgesloten levensgebieden. Je kan ook bij haar terecht met vrouwenthema’s.
Liesbet is hooggevoelig en begeleidt jou graag in omgaan met je gevoeligheid.

Liesbet traint of assisteert in verschillende opleidingen, vooral trauma en HSP.

Ook assisteren? Dat kan!

Wens je jezelf verder op te leiden om voor groepen te staan, dan is er een mogelijkheid om gratis als assistent deel te nemen aan een opleiding.

Zijn we op zoek naar extra trainers, dan gaan mensen voor die reeds geassisteerd hebben.

Er zijn enkele voorwaarden om te kunnen assisteren.

 • Je dient de PRO gevolgd te hebben
 • Je werkt met mensen en wil voor groepen kunnen staan
 • Je werkt binnen de visie van Open Mind
 • Je beschikt over voldoende draagkracht en ervaring om mensen te kunnen opvangen tijdens de cursus
 • Je kan je alle dagen van de opleiding vrij maken
 • Er is plaats …

Klanten getuigen, misschien staat jij er ook bij!

We zouden ze zelf allemaal niet kunnen verzinnen.

Getuigenissen

default image

verhelderende inzichten

Mengeling van theorie en ervaringsgerichte oefeningen die je rechtstreeks in eigen praktijk kan toepassen.

M.C. Equicoach 23 december 2016

default image

Ervaringsgericht & interactief

Je krijgt goede handvaten mee voor jezelf en de personen waarmee je werkt.

L.M. Equicoach 23 december 2016

default image

Innoverend!

Zeer concrete voorbeelden nemen je mee op een persoonlijk groeipad met als resultaat een sterkere persoonlijkheidsontwikkeling. Deze opleiding is ook goed onderbouwd om later als coach aan de slag te gaan.

A. verpleegkundige 23 december 2016

default image

HSP/Indigo versterkend!

Omgaan met HSP en Indigo is een onmisbaar puzzelstuk voor jezelf als HSP/Indigo en je omgang met andere HSP's/Indigo's in werk- of persoonlijke context. Kwaliteiten, noden, uitdagingen en tools om ermee om te gaan, worden tijdens deze opleiding rijkelijk aangeboden.

N. Piepers Adjunct-directeur CVO SOPRO 23 december 2016

default image

Thuiskomen

Zelfs na veel lectuur ben ik tijdens deze opleiding nog verrassende zaken over mezelf te weten gekomen.

Lindsey 23 december 2016

default image

Zeer verhelderend

Ik had inzichten verwacht, maar nooit dat het mijn wereld zou veranderen. Dank u wel hiervoor!

Ann 23 december 2016

default image

Eye-opener

Ik ben aangenaam verrast over de oplossingsgerichtheid en positiviteit waarmee aangeleerd wordt om HSP en Indigo's te begeleiden. Het is hartverwarmend om te leren zien dat HSP's en Indigo's vooral veel mogelijkheden hebben ipv veel gebreken.

23 december 2016

default image

Thuiskomen

Elke lesdag opnieuw voelde voor mij als thuiskomen. (Ja, ook die keren dat ik door één of andere verrassende oefening even in de kreukels sloeg.) Oef, eindelijk een plek waar ik begrepen word, waar ik ruimte krijg en tegelijkertijd ook uitgedaagd word. Uitgedaagd om te leren kijken naar mezelf en te leren omgaan met de moeilijkheden en de mogelijkheden die het indigo zijn met zich meebrengt.

Monik V. V. 14 juni 2016

Als de omgeving en totaalplaatje voor jou moet kloppen,

je mag op ons rekenen, wij hebben er zelf ook last van als het niet klopt.

Wat nog

Wij zorgen voor een optimale leeromgeving

De aanpak in Open Mind is toch wel verschillend van wat gangbaar is. Wij houden er namelijk van dat eenieder die een opleiding volgt, zich comfortabel voelt. Onze volledige accommodatie is er dan ook op voorzien dat je je helemaal thuis kan voelen. Dit is namelijk de manier waarop, je authentiek jezelf kan zijn en je het lesmateriaal best integreert.

Kom in gemakkelijke kledij en breng gerust je sokken of sloffen mee ! In onze 3 lesruimtes is alles aanwezig wat je nodig kan hebben.

Wij hebben gemakkelijke stoelen, prima verwarming/airco, verlichting, audio en multimedia.

Maar wij hebben voor jou ook mapjes, stylo’s, dekentjes en voetbankjes ter beschikking.

Hoe minder irritaties je hebt aan je omgeving, hoe meer aandacht je beschikbaar hebt om te leren. Kortom je hoeft niets mee te brengen.

Tijdens de pauzes kan je bovendien in onze afzonderlijke bar-ruimte : genieten in de zetel, aan de toog hangen, aan tafel zitten of kan je een luchtje scheppen in de tuin.

Je kan je gans de dag zelf bedienen aan onze espressomachines, gevuld met top kwaliteit bonen van fleur-de-cafe.

Heb je zin in een theetje, dan kan je steeds kiezen uit meer dan 30 soorten thee. Voor de kleine honger tussendoor is er peperkoek en fruit.

Over de middag wordt ter plaatse een verse lichte maaltijd geserveerd, met in de namiddag een stukje taart. Dit allemaal om je in de pauze zoveel mogelijk te laten ontspannen, zodat we in het volgend blok er weer tegenaan kunnen gaan.

HSP-proof

Open Mind is reeds 20 jaar met HSP bezig en dat wil zeggen dat onze ruimtes helemaal aangepast zijn voor Hoog Sensitieve Personen. Enkele punten waar wij op letten:

 • geen flikkerende TL lichten maar veel daglicht en dimbare halogeenverlichting
 • geen storende achtergrondgeluiden van buitenaf, dimmers, frigo’s, apparaten, piepende of krakende stoelen, andere zalen…
 • fluisterstille beamer, ruisvrije stereo, geurvrije stiften…
 • geen onnodige prikkels maar een eenvoudig rustig interieur
 • dagelijks gepoetste en verluchtte ruimtes
 • levende planten en verse bloemen in de ruimtes
 • verse maaltijden, geen diepvries, geen smaakversterkers, geen blikken
 • toegang tot de tuin en binnentuin als het weer het toelaat
 • pauzes in een afzonderlijke ruimte, niet in de lesruimte
 • afzonderlijke plek voor rokers

Onze maaltijden

Bij elke dagworkshop is een lekker lichte maaltijd voorzien. De maaltijden worden door onze huiscateraar private-dining voorzien. Ze zijn afwisselend met vlees, vis, gevogelte of vegetarisch en steeds met veel verse groenten en verse kruiden. Meestal een soep of voorgerecht en een hoofdgerecht.

Heb je bijzondere wensen of een speciaal dieet, dan kan je aan de kok vragen wat je kan eten en wat niet. Afzonderlijk voor jou koken is helaas niet mogelijk. Bij heel specifiek dieet, breng je best zelf je maaltijd mee.

voorgerecht Caesar Salad

hoofdgerecht Green curry vegetables

voorgerecht Tomaat Mozarella

hoofdgerecht Kabeljauw met Vergeten Groenten

Meer ruimte nodig?

Alle nota’s komen en blijven on-line zodat je de ruimte krijgt in je kasten voor …

Open Mind is ook

online ondersteuning via ons leerplatform!

Naast het volgen van de workshop is er aan elke opleiding ook een digitaal luik. Via ons leerplatform krijg je toegang tot de digitale versie van je opleiding.

Volg je meerdere opleidingen, dan komt al je materiaal netjes en overzichtelijk bij elkaar. Geen gedoe met dropboxen, youtube, facebookgroepen, instagrammen etc…

Wij hechten veel belang aan de privacy van de mensen en hebben daarom het platform afgeschermd van het internet en in eigen beheer uitgebouwd.

De toegang is onbeperkt in de tijd. Na de opleiding  kan je eenvoudig op topic gaan zoeken wat je nodig hebt voor een latere sessie of training. Komt van een bepaald onderdeel van de opleiding een betere versie of een aanvulling online, dan krijg jij automatisch toegang tot de meest recente versie.

Wij ondersteunen deze opleiding op vier niveaus:

1: online syllabus

Toegang tot het lesmateriaal dat permanent geüpdatet wordt met mogelijkheid tot maken van pdf documenten voor je archief.

2: online groepsforum

Toegang tot je lesgroep met de mogelijkheid medecursisten te contacteren via het forum, documenten te up- en downloaden, toegang tot de slides van jouw opleidingsgroep.

In deze groep komen extra documenten, litteratuurtips, powerpoints, certificatieproeven en zelfs video’s ter ondersteuning van de opleiding.

3: online coachcursus

Gratis toegang tot de online versie van integrale coach basis

Ter ondersteuning van je algemene vaardigheden die je nodig hebt als je omgaat met mensen kan je deze basis coachopleiding online volgen.

4: online promotie

Gratis vermelding op onze trauma-site hoog-gevoelig.be.

Wens je aan “de wereld” kenbaar te maken dat je sessies geeft, dan kan je op de lijst met therapeuten komen die op onze specifieke hsp-site staat.

Uw opleidingscentrum

Open Mind is gekend voor zijn eenvoud en doeltreffendheid. In al onze opleidingen zijn wij permanent op zoek naar nieuwe en efficiënte technieken. Meer dan 6.000 tevreden klanten zeggen genoeg. Vele Nederlanders komen in Vlaanderen zoeken wat bij hen niet te vinden is.

Kwaliteit en service dragen wij hoog in het vaandel. Onze opleidingen worden ondersteund door een E-learning platform. Hierdoor kunnen wij nagenoeg papierloos werken en jou toch honderden pagina’s informatie bezorgen. Ons materiaal wordt bovendien aangevuld met ondersteunend videomateriaal.

Maak ook deel uit van onze community! Wij ondersteunen onze cursisten ook na de opleiding. Je krijgt hulp bij het uitbouwen van je netwerk, het maken van een website en je marketing.

Wat maakt ons uniek

Doordat wij beschikken over een groot en divers team en reeds jaren werken met verschillende vormen van persoonlijke ontwikkeling, kunnen wij jou op heel veel verschillende vlakken professioneel begeleiden. Blijkt niet enkel je loopbaan een vraagstuk te zijn, dan staan wij met ons team klaar om jou ook op andere vlakken te begeleiden. Wij hebben coaches, therapeuten en psychologen, die allen dezelfde visie delen en jou kunnen opvangen indien nodig.

 • grondige kennis van de markt
 • onze begeleiders zijn zeer grondig opgeleid in diverse disciplines
 • door de Vlaamse overheid erkend opleidingscentrum
 • 15 jaar ervaring
 • ondersteund door psychologen en ICF coaches
 • ISO 9001 kwaliteitsnorm
 • erkend door de VDAB
 • 40% subsidies via KMO portefeuille

X