20 jaar ervaring in HSP

Open Mind was de eerste organisatie in BE en NL die HSP cursussen inrichtte.

Onze maatschappij is druk en vol prikkels. Een hooggevoelig persoon ontvangt veel meer prikkels met zijn zintuigen dan een gemiddeld persoon. Een HSP kan al die prikkels ook verwerken, maar vaak loopt het fout in de verwerking of in de output, in de reactie die je geeft of niet geeft. In onze opvoeding hebben we immers afgeleerd om ook te reageren op de prikkels die we ontvangen, omdat anderen dan raar kijken en vaak niet verstaan waarover we het hebben.

Dit HSP cursus programma leert jou vrede nemen met je HSP zijn, leert je ermee om te gaan zodat de last en de nadelen omgebogen worden in voordelen en het waarderen van die fijne kwaliteit. De thema’s van de HSP cursus dagen zijn gekozen volgens de belangrijkste struikelblokken van het HSP zijn. Je kan kiezen om 1 of een paar HSP cursus dagen te volgen, of de ganse reeks te nemen. De reeks wordt gegeven in Lovendegem. De reeks is heel flexibel op te nemen.

De gebruikte technieken en tips zijn ontwikkeld door Serge en Sofie, vanuit hun relatie als 2 heel hooggevoelige mensen in een nieuw samengesteld gezin met 4 hooggevoelige kinderen. De inspiratie is ook verzameld vanuit bijna 20 jaar ervaring met mensen en groepen. De vele hooggevoelige mensen die wij mochten begeleiden, hebben ons geleerd wat werkt, bij wie en hoe. Deze kennis wordt in deze HSP cursusreeks gebruikt. Heb je naast deze reeks nog extra persoonlijke begeleiding nodig, dan staat ons team klaar!

Open Mind geeft ook loopbaanbegeleiding voor hooggevoelige mensen. Hierbij wordt rekening gehouden met de kwaliteiten en je beperkingen van je HSP zijn om veranderingen aan te brengen aan je huidige job of om een zinvolle job te zoeken. Dit kan betaald worden met loopbaancheques. Voor data van de loopbaanbegeleiding in groep: kijk onderaan de pagina.