Opstellingen namiddag

Namiddagworkshop familieopstellingen

Ben je op zoek naar het ontbrekende puzzelstukje?

Je kan inschrijven per namiddag of voor een reeks van 4

Ideaal als eerste kennismaking met opstellingen

Familie opstellingen

Namiddag opstellingen voor persoonlijke thema’s

systemische coach

3 namiddagen naar keuze gratis bij Systeemcoach Essentials opleiding.

Familieopstellingen zijn een manier om anders naar moeilijke thema’s te kijken, waar je misschien al veel persoonlijk werk rond gedaan hebt. Als kind zijn we in een bepaalde omgeving opgegroeid en hebben van alles geleerd van onze ouders. We hebben ook veel “onzichtbaar” geleerd, vb hoe je met gevoelens omgaat, man-vrouw verhoudingen, … Alle patronen die je ouders en grootouders sturen, worden ook doorgegeven in volgende generaties. In familieopstellingen worden deze “verbindingen”, ook wel “verstrikkingen” genoemd, duidelijk zichtbaar gemaakt. Je bewust zijn en worden van wat speelt, is een groot deel van de oplossing.

Er wordt gewerkt in een veilig kader met respect voor persoonlijk tempo. Er wordt gezocht naar die kleine stap, die kleine beweging die jou sterker maakt. Het tempo is rustig met uitleg over de verschillende stappen en het plaatsen in een breder kader. Na elke opstelling is er mogelijkheid om info te vragen over wat bij jou meetrilt of in beweging gebracht is. Aan de hand van jouw vraag brengen wij jou via familieopstellingen in contact met jouw systeem en je persoonlijke thema’s. In elk geval de moeite waard om eens uit te proberen. Je krijgt ook veel levenswijsheid mee door de andere opstellingen mee te maken en de werking van de systeemwetten te leren.

Deze groep is ideaal voor mensen die nieuw zijn met familieopstellingen of rustig een namiddag willen deelnemen. Je kan komen met een eigen vraag of voor de levenswijsheid die je opdoet. Als je vraag klaar is om te bewegen, heb je veel kans op een eigen opstelling. Je bent ook welkom om de kat uit de boom te kijken!

Onze aanpak

Er wordt gewerkt in een veilig kader. Er wordt gezocht naar die kleine stap, die kleine beweging die jou sterker maakt. Het tempo is rustig met uitleg over de verschillende stappen en het plaatsen in een breder kader.

 • rustige, veilige groep
 • meer begrip voor de situatie of probleem
 • bijzondere veranderingen in diep verankerde problemen
 • gevoel “dit klopt” ook al versta ik het misschien niet
 • ontspanning in het thema, jouw lichaam en zijn

Na elke opstelling is er mogelijkheid om info te vragen over wat bij jou meetrilt of in beweging gebracht is.
Opstellingen zijn bijzonder geschikt voor mensen die reeds vele andere vormen van therapie geprobeerd hebben.

Elke vraag die je “echt” bezig houdt, is bruikbaar voor een opstelling. Enkele thema’s:

 • loopbaan
 • relaties
 • seksualiteit
 • werk
 • man-vrouw thema’s
 • vorige levens
 • levenspad
 • onrust
 • zoeken

Hoe verlopen familieopstellingen?

Eerst is er het systemisch interview waarbij de begeleider feiten bevraagt uit het familiesysteem van de cliënt.

Een opstelling bestaat uit verschillende fasen, de cliënt duidt representanten aan voor zijn familieleden en plaatst hen vanuit zijn gevoel in de ruimte. De opstelling komt tot leven, laat zien wat er is op dat bepaald moment voor die cliënt. De begeleider leidt het proces maar laat zichzelf leiden door de energie van het systeem, komt alleen daar waar het past tussen, afhankelijk van de cliënt en zijn familiesysteem, om de levensenergie te doen stromen voor de leden van het hele systeem.
Deze methode kan zeer inzichtelijk en verhelderend werken voor de hulpvrager, waardoor de dagelijkse problematiek hanteerbaar wordt en negatieve gedragspatronen meestal met succes kunnen worden omgebogen naar constructieve nieuwe mogelijkheden.

Ben je zeker van je eigen opstelling?

In Open Mind wordt niet gewerkt met het systeem dat je voor je eigen opstelling kan betalen. Is een vraag voldoende dringend en belangrijk, dan is er veel kans dat je een opstelling krijgt. Zou een opstelling voor jou te overweldigend zijn, dan wordt vaak slechts een stukje opgesteld. Ben je helemaal nieuw, dan is het vaak beter pas de tweede keer dat je een dag/namiddag volgt een opstelling te krijgen. Om een idee te krijgen, ongeveer de helft van de groep krijgt een opstelling. Er zijn echter telkens een aantal mensen bij die komen om de rijkdom van familieopstellingen gewoon te proeven en te ervaren, zonder behoefte te hebben aan een eigen opstelling.

TIP: Neem de reeks van 4 familieopstellingen en volg eerst eens een namiddag om de techniek eigen te worden

TIP:  Denk niet te hard over uw vraag na, moest je het antwoord kunnen vinden, dan had je dit al lang gedaan

Data

Workshopdagen:

Je kan inschrijven voor 1 keer of voor een reeks van 4 (los te kiezen) namiddagen.

2019

za 14/12/2019

2020

za 18/01/2020
za 21/03/2020
za 02/05/2020
za 23/05/2020

Uren:

14u00 tot 17u00, welkom vanaf 13u30

Prijs

Bijdrage:

45 euro voor een namiddag, 120 euro voor 4 vrij te kiezen data

Interesse? Schrijf je snel in!

Opmerkingen:

Draag gemakkelijke kledij en breng eventueel sokken of pantoffels mee

Locatie

Open Mind:

Bredestraat 11-15 Lievegem (Lovendegem, bij Gent)

L: 3.6181268000000273 | B: 51.10957570000001

Zaal 1 is een ruime zaal, ideaal voor opstellingen.

Voor Wie?

Voor iedereen toegankelijk.

Je hoeft geen voorkennis van familieopstellingen te hebben om deel te kunnen nemen aan deze reeks. Er wordt veel uitleg gegeven voor zij die nieuw zijn.

Mild Medium Spicy

Mild tot Gemiddeld prikkelniveau

Familieopstellingen tonen altijd iets wat we niet verwachten. Dat nieuw inzicht of nieuwe beweging vraagt wat flexibiliteit en draagkracht.

What’s Special

Elke opstelling brengt telkens iets voor ieder van de groep en we maken telkens even tijd om daar stil bij te staan of wat extra systemische uitleg bij een opstelling te geven. Zo ga je met wat meer levenswijsheid weer huiswaarts.

Veel gestelde vragen

Toekomstige Startdata van Workshops opstellingen

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda

Toekomstige Startdata van Opleidingen systeemwerk

info over de data van de lopende opleiding vind je op onze agenda

X